Al. Wilanowska - obsługa, koordynacja

Moderator: Wiliam

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 27 maja 2006, 21:50

No ale jesli to ma być linia dla tzw. ludzi pracujących jadących się zrelaksować do Powsina to po co ma być przystanek przy Vogla :?: Co innego gdyby to miałabyć całoroczna dowozówka.
To KM ma być dla ludzi, nie odwrotnie :]
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 maja 2006, 21:53

To może poza sezonem niech jeździ do Powsinka, a nie tylko do Wilanowa :-k 8-[

Chodzi mi o to, ze jeśli w lato na odcinku Wilanów - Powsin Park Kultury linia ma służyć jadącym do Parku to nie musi się zatrzymywać tam gdzie nie ma węzła przesiadkowego :idea:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 maja 2006, 22:18

O nierealnych rzeczach gadacie :P . Po pierwsze nikt nie będzie skracał 710. Bo niby dlaczego? Po drugie jeśli część pasażerów z Konstancina wysiądzie w Wilanowie albo Królowej Marysieńki, to tym samym robi się miejsce dla pasażerów z Wilanowskiej.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 maja 2006, 22:19

A kto tu chce skracać 710 :shock:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 maja 2006, 22:22

R-11 Kleszczowa pisze:A kto tu chce skracać 710 :shock:
Tomasz pisze:Gdyby była jakaś krótka linia Wilanów-Metro Wilanowska kursująca bardzo często, a linie typu 710, 724, 725 kończyły na Wilanowie, to sądzę, że byłoby lepiej!
Cała dalsza dyskusja o nowej linii wyszła od tego.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 27 maja 2006, 22:24

A tak- zapomniałem :oops: W każdym razie ja jestem przeciwny skracaniu. No ale suma sumarum to linia dowozowa do metra tylko dla Wilanowa i Miasteczka Wilanów, a w sezonie także do obsługi Parku Kultury by się przydała :-k
Albert Camus-"Dżuma"

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 27 maja 2006, 22:28

R-11 Kleszczowa pisze:No ale suma sumarum to linia dowozowa do metra tylko dla Wilanowa i Miasteczka Wilanów, a w sezonie także do obsługi Parku Kultury by się przydała :-k
Wiesz dokąd teraz sięga Miasteczko Wilanów?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 27 maja 2006, 22:28

Nie byłaby skoordynowana z innymi. Lepiej gdyby gratisowo dorzucili brygady do 710 skoro w dużej mierze Warszawiakom służy.

Awatar użytkownika
Mahony2109

Post autor: Mahony2109 » 28 maja 2006, 14:00

TGM pisze:Nie byłaby skoordynowana z innymi. Lepiej gdyby gratisowo dorzucili brygady do 710 skoro w dużej mierze Warszawiakom służy.
710 jest za długie. Gdyby to był bus do Konstancina to by mogli tak zrobić, że on jedzie przez cały Konstancin i jeszcze zakręca by dotrzeć do Piaseczna, to te gratisowe brygady by się najeździły. Mówienie, że 710 służy głównie Warszawie to przesada, bo ta pełni 3 zadania (mniej więcej po równe 1/3): wożenie Warszawiaków z Wilanowa/Powisna do Wilanowskiej, wożenie mieszkańców Konstancina do Wilanowskiej, przewozy lokalne - wewnątrz Konstancina i z Konstancina do Piaseczna.

pzdr.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 maja 2006, 14:42

jacek2357 pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:No ale suma sumarum to linia dowozowa do metra tylko dla Wilanowa i Miasteczka Wilanów, a w sezonie także do obsługi Parku Kultury by się przydała :-k
Wiesz dokąd teraz sięga Miasteczko Wilanów?
Wiem dokąd siegało miesiąc temu ;-)
Albert Camus-"Dżuma"

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 28 maja 2006, 14:53

No to Ci powiem - do przystanku Vogla.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 maja 2006, 14:58

jacek2357 pisze:No to Ci powiem - do przystanku Vogla.
No to linia do Powsinka :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 maja 2006, 14:59

Owszem. Przy Vogla nie ma jak zrobić krańcówki.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 28 maja 2006, 15:04

pawcio pisze:Owszem. Przy Vogla nie ma jak zrobić krańcówki.
A gdyby pojechała na dawną pętlę 140 :?:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 maja 2006, 15:05

Powsinek. Tam obecnie zawracają w kursach szkolnych 163 i 164.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

ODPOWIEDZ