Co pojedzie nowym odcinkiem SzaserĂłw?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 maja 2006, 15:17

dzidek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: To 128 też jest reprezetacyjne bo wiezie turystów z dworca do Centrum :-?
widziałeś turystów w 128 ?? Na takiej zasadzie można wymienić wszystkie linie z al. Jerozolimskich (także tramwajowe)

Nie [-X . Ja po prostu ironicznie odniosłem się do wypowiedzi Busmana, że 175 jest reprezentacyjne bo wozi turystów ;-)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 30 maja 2006, 15:32

E tam. Turyści przyjeżdżając do Warszawy praktycznie na pewno pojadą 175 i wieloma innymi liniami. Turystów często spotykam w 131, 116, 180, 195, raz jeden w życiu widziałem ich nawet w 108 :shock: :mrgreen:

Ale co, jak co: Liniami dla turystów powinny być 175, 180 i 188 i nic więcej. Jednak interes turystów NIE JEST najważniejszy. Najważniejsze jest dobro mieszkańców i tym należy się kierować przy projektowaniu tras linii...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Andrzej

Post autor: Andrzej » 30 maja 2006, 16:16

Bastian pisze:
Krzysztof Sokołowski pisze:No w przyszłości ta ulica może dojść nawet do Widocznej,nawet były takie plany, na razie odłożone na nie określony czas.
W przyszłości tak, nawet by się to przydało...
A i teraz by nie zaszkodziło. Poprawić tylko kilka ulic.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2006, 17:05

Andrzej pisze:
Bastian pisze: W przyszłości tak, nawet by się to przydało...
A i teraz by nie zaszkodziło. Poprawić tylko kilka ulic.
Teraz to, obawiam się, tam by wszystko zostało rozjeżdżone na amen. A zwłaszcza jak na węzeł Płowiecka wkroczy budowa...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 30 maja 2006, 17:18

Bastian pisze:
Andrzej pisze: A i teraz by nie zaszkodziło. Poprawić tylko kilka ulic.
Teraz to, obawiam się, tam by wszystko zostało rozjeżdżone na amen. A zwłaszcza jak na węzeł Płowiecka wkroczy budowa...
Właśnie mieli budować ulice Hetmańską z przejściem pod wiaduktem i połączeniem chyba z ulicą Makowską,Szaserów,jeszcze przed budową Węzła Marsa,ale się wycofali,już nie pamiętam z jakiego powodu.
A to by była ciekawa alternatywa do Płowieckiej.
Chociaż nadal jest w planach.
A skrót przez Hetmańską,Sępią,Tytoniowa,Kresowa,Pabianicka i Olszynki Grochowskiej jest wykorzystywany w czasie korków przy Płowieckiej,już od wielu lat,do dziś.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2006, 17:41

Krzysztof Sokołowski pisze:A skrót przez Hetmańską,Sępią,Tytoniowa,Kresowa,Pabianicka i Olszynki Grochowskiej jest wykorzystywany w czasie korków przy Płowieckiej,już od wielu lat
No wiesz, to jest jak ze skrótem Włochy - Śródmieście przez Odolany. Niejeden zna, ale jakby znał każdy, to by się nie dało przejechać...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2006, 19:59

Krzysztof Sokołowski pisze:Hetmańską
Po sprawdzeniu na planie podejrzewam, że miałeś na myśli Hermanowską...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 maja 2006, 20:03

Bastian pisze: No wiesz, to jest jak ze skrótem Włochy - Śródmieście przez Odolany. Niejeden zna, ale jakby znał każdy, to by się nie dało przejechać...
Tu ostatnio jest bardzo duży ruch. Nie to co kiedyś O-)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2006, 20:06

R-11 Kleszczowa pisze:
Bastian pisze: No wiesz, to jest jak ze skrótem Włochy - Śródmieście przez Odolany. Niejeden zna, ale jakby znał każdy, to by się nie dało przejechać...
Tu ostatnio jest bardzo duży ruch. Nie to co kiedyś O-)
To prawda. Ale w soboty pustki. Można przejechać na rowerze, o ile oczywiście się ma odpowiednio mocne zęby... ;)

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 30 maja 2006, 20:06

Bastian pisze:
Krzysztof Sokołowski pisze:Hetmańską
Po sprawdzeniu na planie podejrzewam, że miałeś na myśli Hermanowską...
Tak,ale ja właśnie nie patrzyłem na mape. ;-

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2006, 20:09

Hetmańska też tam blisko jest, więc się zorientowałem w twojej pomyłce dopiero, gdy chciałem sobie na planie obejrzeć podany przez ciebie skrót... ;)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 maja 2006, 20:10

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Tu ostatnio jest bardzo duży ruch. Nie to co kiedyś O-)
To prawda. Ale w soboty pustki. Można przejechać na rowerze, o ile oczywiście się ma odpowiednio mocne zęby... ;)
Dlatego ja tamtędy nie jeżdze. Znam inne skróty, o których chyba nawet wiesz ;-)
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 maja 2006, 20:14

O niektórych na pewno wiem... :-D

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 maja 2006, 20:19

Bastian pisze:O niektórych na pewno wiem... :-D
To są te o których wiesz ;-)
Albert Camus-"Dżuma"

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 08 cze 2006, 18:49

Byłem dzisiaj na ulicy Szaserów i nowej pętli.
Zaczynając od ulicy Żółkiewskiego, zauważyłem tylko jeden nowy zespół, przy ulicy Hetmańskiej,oraz samą pętle.
Pętla wygląda, że będzie miała tylko jedno stanowisko,chociaż sama jest dość spora w kształcie półkolistym,zresztą tak mi się teraz wydaje.
Sama ulica na razie ma tylko podbudowe i kraweżniki.
Do września może się wyrobią. ;-)

ODPOWIEDZ