Andrzej pisze:JacekM (2357) pisze:
no i kaj byś tego melona puścił? Ta linia ma swoje zadanie, czyli wożenie much...
[ Dodano: 2006-01-10, 21:35 ]
a zmiana wg. mnie jest jedna: wspólny bilet i koniec!
oo, to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie!
Znowu pewnie zobaczę na ekranie żywe protesty (tak, jak kiedyś, gdy zarzuciłem interesowność ludziom chcącym ocalić 303, a powołującym się na interesy niepełnosprawnych) - niemniej jednak: puszczenie po trasie Ł-ki linii ZTM leży w interesie studentów UKSW, gdyż część kampusu tej uczelni znajduje się w Łomiankach (chyba że ostatnio zaszły w tej materii jakieś zmiany, o których nie wiem), przeto studenci, którzy chcą dojechać na zajęcia muszą kupować dodatkowy bilet na Ł-kę, a tu widzę frazesy o marnowaniu pieniędzy, o złym stanie taboru KMŁ itp.
[ Dodano: 2006-01-10, 22:01 ]
Co nie zmienia faktu, że wprowadzenie wspólnego biletu ułatwiłoby życie mieszkańcom Łomianek, korzystającym także z warszawskiej komunikacji (choćby z metra), ale nie wiem, czy na jego wprowadzenie jest realna szansa. Zaraz nastąpi kłótnia o pieniądze, rozliczenia itp. a sprawa ze wspólnym biletem na kolej (mazowiecką) i komunikację warszawską nie napawa zbytnim optymizmem.