Komunikacja w Łomiankach

Moderator: Wiliam

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sty 2006, 9:28

MZ pisze: :arrow: Ale pensyjka leci. "Czy się stoi, czy się leży, dwa tysiące się należy" [-(
tamta linia jest bardzo specyficzna. Kierowca wszystkich zna i często można usłyszeć dialogi typu: "Panie Wiesiu gdzie pan teraz jedzie" "A do Dziekanowa" "Szkoda, bo ja bym się zabrała" itp., itd. :)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 10 sty 2006, 10:52

tamta linia jest bardzo specyficzna. Kierowca wszystkich zna i często można usłyszeć dialogi typu: "Panie Wiesiu gdzie pan teraz jedzie" "A do Dziekanowa" "Szkoda, bo ja bym się zabrała" itp., itd. :)
A to ta linia ma jakieś różne warianty? :)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sty 2006, 15:10

nie :) tu chodziło o kierunek :) linia jest dosyć pokręcona :)
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 10 sty 2006, 15:15

JacekM (2357) pisze:nie :) tu chodziło o kierunek :) linia jest dosyć pokręcona :)
Aha,chyba że tak bo już myślałem... :)
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 10 sty 2006, 21:34

No i na takie ŁD też marnują urzędasy z Łomianek kasę :-? , no i na 701 też - może nie ma zbyt długiej trasy na terenie Łomianek, ale jest dość częste jak na podmiejską, więc kasa leci.
Ciekawe co na to mieszkańcy Łomianek?
R1+R2
R3+R7
R8+R9

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 10 sty 2006, 21:35

Andrzej pisze:No i na takie ŁD też marnują urzędasy z Łomianek kasę ,
no i kaj byś tego melona puścił? Ta linia ma swoje zadanie, czyli wożenie much...

[ Dodano: 2006-01-10, 21:35 ]
a zmiana wg. mnie jest jedna: wspólny bilet i koniec!

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 10 sty 2006, 21:39

Andrzej pisze:No i na takie ŁD też marnują urzędasy z Łomianek kasę :-? , no i na 701 też - może nie ma zbyt długiej trasy na terenie Łomianek, ale jest dość częste jak na podmiejską, więc kasa leci.
Zapewniam Cię,że się cieszą.Niby dlaczego nie,jeśli mają 701 z dobrą częstotliwością,Ł również z dobrą,Bis i ŁD.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 10 sty 2006, 21:48

JacekM (2357) pisze:
Andrzej pisze:No i na takie ŁD też marnują urzędasy z Łomianek kasę ,
no i kaj byś tego melona puścił? Ta linia ma swoje zadanie, czyli wożenie much...

oo, to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie!
R1+R2
R3+R7
R8+R9

fraktal

Post autor: fraktal » 10 sty 2006, 21:57

Andrzej pisze:
JacekM (2357) pisze: no i kaj byś tego melona puścił? Ta linia ma swoje zadanie, czyli wożenie much...

oo, to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie!
Znowu pewnie zobaczę na ekranie żywe protesty (tak, jak kiedyś, gdy zarzuciłem interesowność ludziom chcącym ocalić 303, a powołującym się na interesy niepełnosprawnych) - niemniej jednak: puszczenie po trasie Ł-ki linii ZTM leży w interesie studentów UKSW, gdyż część kampusu tej uczelni znajduje się w Łomiankach (chyba że ostatnio zaszły w tej materii jakieś zmiany, o których nie wiem), przeto studenci, którzy chcą dojechać na zajęcia muszą kupować dodatkowy bilet na Ł-kę, a tu widzę frazesy o marnowaniu pieniędzy, o złym stanie taboru KMŁ itp.

[ Dodano: 2006-01-10, 22:01 ]
Co nie zmienia faktu, że wprowadzenie wspólnego biletu ułatwiłoby życie mieszkańcom Łomianek, korzystającym także z warszawskiej komunikacji (choćby z metra), ale nie wiem, czy na jego wprowadzenie jest realna szansa. Zaraz nastąpi kłótnia o pieniądze, rozliczenia itp. a sprawa ze wspólnym biletem na kolej (mazowiecką) i komunikację warszawską nie napawa zbytnim optymizmem.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 10 sty 2006, 22:26

fraktal pisze:
Andrzej pisze: oo, to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie!
Znowu pewnie zobaczę na ekranie żywe protesty (tak, jak kiedyś, gdy zarzuciłem interesowność ludziom chcącym ocalić 303, a powołującym się na interesy niepełnosprawnych) - niemniej jednak: puszczenie po trasie Ł-ki linii ZTM leży w interesie studentów UKSW, gdyż część kampusu tej uczelni znajduje się w Łomiankach (chyba że ostatnio zaszły w tej materii jakieś zmiany, o których nie wiem), przeto studenci, którzy chcą dojechać na zajęcia muszą kupować dodatkowy bilet na Ł-kę, a tu widzę frazesy o marnowaniu pieniędzy, o złym stanie taboru KMŁ itp.
No bo marnowanie pieniędzy i zły stan taboru to prawda,
ale zgadza się - w Łomiankach jest jeden Instytu UKSW.
Nie mniej jednak, jeśli o mnie chodzi, to wszystkie zajęcia mam na Dewajtis:P
Do Łomianek jeżdże czasem do kumpli, więc mogę sobie kupić od czasu do czasu jednorazówkę, ale widzę jak ma się sprawa i czego chcieliby pasażerowie.
Wspólny bilet to świetne rozwiązanie.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 10 sty 2006, 22:47

Andrzej pisze: no i na 701 też - może nie ma zbyt długiej trasy na terenie Łomianek, ale jest dość częste jak na podmiejską, więc kasa leci.
701 obsługuje ten obszar gdzie nie ma komunikacji łomiankowskiej i myślę że to im odpowiada
Przegubowce ,to sól tej ziemi .

Awatar użytkownika
SHADOW-XIII

Post autor: SHADOW-XIII » 12 sty 2006, 5:58

dodam od siebie pare słów:
701 służy łączeniu tej częsci Łomianek, położonej po drugiej stronie Kolejowej (trasa Gdańska) ... i tyle ile jej jest wystarczy na tamten kawałek,
Władzom Łomianek nie opłaca się tworzyć nowej linii, tym bardziej, że musieliby płacić za dodatkowe korzystanei z przystanków w Warszawie, itp ...
natomiast linię Ł nie bardzo można zastąpić linią 7xx, przedewszystkim z powodu ilości pasażerów, w szczycie Ł-ka jeździ nawet co 4 minuty, pokażcie mi jakieś 7xx, na które ZTM by się zgodziło .... nawet jeśli to kazaliby sobie nieźle zapłacić ... co z kolei będzie na dłuższą metę nie opłacalne Łominakom ...
a bilety Ł-kowe to także kwestia pieniędzy, bo o ile dałoby sie tam wrzucić bilety warszawskie, to napewno nie wynegocjowaliłby dopłat z tych biletów tyle ile zarabiają teraz ...

reserved

Post autor: reserved » 12 sty 2006, 7:14

SHADOW-XIII pisze:dodam od siebie pare słów:
701 służy łączeniu tej częsci Łomianek, położonej po drugiej stronie Kolejowej (trasa Gdańska) ... i tyle ile jej jest wystarczy na tamten kawałek,
Władzom Łomianek nie opłaca się tworzyć nowej linii, tym bardziej, że musieliby płacić za dodatkowe korzystanei z przystanków w Warszawie, itp ...
natomiast linię Ł nie bardzo można zastąpić linią 7xx, przedewszystkim z powodu ilości pasażerów, w szczycie Ł-ka jeździ nawet co 4 minuty, pokażcie mi jakieś 7xx, na które ZTM by się zgodziło .... nawet jeśli to kazaliby sobie nieźle zapłacić ... co z kolei będzie na dłuższą metę nie opłacalne Łominakom ...
a bilety Ł-kowe to także kwestia pieniędzy, bo o ile dałoby sie tam wrzucić bilety warszawskie, to napewno nie wynegocjowaliłby dopłat z tych biletów tyle ile zarabiają teraz ...
ale np 723 jezdzi w szczycie co 8 mim do legionowa

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 12 sty 2006, 11:16

djmc100 pisze:ale np 723 jezdzi w szczycie co 8 mim do legionowa
Brygady, brygady. To jest problem. :roll:
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Andrzej

Post autor: Andrzej » 12 sty 2006, 23:31

Colony pisze:
djmc100 pisze:ale np 723 jezdzi w szczycie co 8 mim do legionowa
Brygady, brygady. To jest problem. :roll:
Akurat to jedno to nie jest problem. Jakby Łomianki cudem wyłożyły kasę to brygady na pewno by się znalazły.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

ODPOWIEDZ