Linia 100
Moderator: Wiliam
TVP3 w Telewizyjnym Kurierze Warszawskim o 21:45 podało, że piętrus obsługujący linię 100 zepsuł się i wymaga generalnego remontu. Na razie nie wiadomo kiedy uda się zreanimować pojazd. Na razie linie obsługiwał będzie zwykły autobus (czyli gniot
). ZTM rozważa zakup autobusu kabrioletu takiego jak w innych europejskich miastach.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Moim zdaniem jedyny skuteczny sposob to wprowadzic nowe busy jak w innych miastach europejskich, rozklad co kilka minut a nie co dwie godziny oraz wprowadzic specjalne bilety sprzedawane na pokladzie autobusow przez przewodnikow. No i oczywiscie profesjonalne ulotki i reklama.
W chwili obecnej naprawde wstyd jest nawet wspominac znajomym turystom, ze jest linia 100, oni nie moga pojac ze to dziadostwo jezdzi co 2 godziny.
Linia 180 juz dawno nie powinna miec statusu linii turystycznej, bo to jest normalny autobus dowozacy do pracy, domu, szkoly itp.
Najbardziej mnie bawi, ze tak proste rzeczy nie docieraja do urzednikow z ZTM-u. Sami z siebie niczego nie wymysla. Pewnie jak dopiero pojada na koszt podatnika na jakies mega sluzbowe "wywczasy" do jakiejs stolycy, to moze cos sie ruszy.
W chwili obecnej naprawde wstyd jest nawet wspominac znajomym turystom, ze jest linia 100, oni nie moga pojac ze to dziadostwo jezdzi co 2 godziny.
Linia 180 juz dawno nie powinna miec statusu linii turystycznej, bo to jest normalny autobus dowozacy do pracy, domu, szkoly itp.
Najbardziej mnie bawi, ze tak proste rzeczy nie docieraja do urzednikow z ZTM-u. Sami z siebie niczego nie wymysla. Pewnie jak dopiero pojada na koszt podatnika na jakies mega sluzbowe "wywczasy" do jakiejs stolycy, to moze cos sie ruszy.
Dokładnie... Wstyd... Np. Tetka to dobry pomysł, świetnie się prezentuje, ale 100 i 180 to stare jak nie wiadomo co...
Trzeba zmian, 180 na zwykłą linię!
Rozumiem, gdyby na 100 jeszcze pojawiły się Solariski U12 nowe, ale gnioty... wstyd!
Trzeba zmian, 180 na zwykłą linię!
Rozumiem, gdyby na 100 jeszcze pojawiły się Solariski U12 nowe, ale gnioty... wstyd!
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zakupić, jak zakupić, to oczywiście absurd. Natomiast ZTM powinien chyba po prostu ogłosić przetarg na obsługę linii turystycznej, zamiast uprawiać obecną partyzantkę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Pisała o tym wczorajsza Rzepa. A autobus to rzeczywiście nowy nie jest - rok. prod. 1988!
KOMUNIKACJA Na weekendowej linii ma się pojawić autobus typu cabrio
Nie piętrus, ale parterowa setka wozi turystów w tegoroczne wakacje
Zła wiadomość - piętrowy autobus turystycznej linii 100 nie wróci w te wakacje na ulice Warszawy. Dobra - szefowie MZA myślą o zakupie pojazdów typu cabrio
Autobusy linii 100 odjeżdżają z pl. Zamkowego o godz. 10, 12, 14 i 16
DARIUSZ GOLIK
Do końca wakacji linię 100 obsługiwać będzie krótki, częściowo niskopodłogowy jelcz. Charakterystyczny dla stolicy piętrus ma już kilkanaście lat i się zepsuł.
-Z powodu poważnej awarii piętrowy autobus będzie remontowany - wyjaśnia Michał Dąbrowski z Zarządu Transportu Miejskiego.
Zdradza, że prezes Miejskich Zakładów Autobusowych Mieczysław Magierski ma również pomysł, aby lepiej przystosować pojazd do potrzeb turystów.
- Chcę wyposażyć go w system nagłaśniający, a być może umieścić w środku bufet i kilka stolików -wylicza Dąbrowski.
Obiecuje, że piętrowy autobus wróci na ulice Warszawy. Kiedy? Nie wiadomo.
Jak udało się nam dowiedzieć, w MZA zastanawiają się również nad zakupem turystycznego autobusu typu cabrio, podobnego do tych, które kursują w innych europejskich stolicach.
Setka jest bardzo popularna wśród turystów i warszawiaków. Kursuje przez cały rok, ale tylko w weekendy. Wyjeżdża z pl. Zamkowego o godz. 10, 12, 14 i 16.
- Znamy Warszawę, ale uważamy, że to ciekawa trasa, która pozwala przyjrzeć się np. Starej Pradze i Agrykoli -mówią warszawianki Barbara Gorczycka i Maria Nowak, które wczoraj wybrały się na przejażdżkę. Szkoda jednak, że nie ma piętrusa.
- Dobrze, że jest możliwość takiego zwiedzania Warszawy. Zdecydowałem się na zwiedzanie autobusem, ponieważ wiele miejsc jest zbyt odległych, aby odwiedzić je w trakcie spaceru - mówi Roland Gresser, turysta z Drezna.
Od 14 lipca do 31 września w autobusach startujących o godz. 10 i 12 przewodnicy z biura PTTK Trakt opowiadają po polsku i angielsku o mijanych obiektach, zaznaczonych również na mapce dostępnej w autobusie. Bilet kosztuje 2,40 zł., tyle co na zwykły przejazd. Szczegółowy rozkład jazdy linii na stronie www.ztm.waw.pl.
Monika Gebel
KOMUNIKACJA Na weekendowej linii ma się pojawić autobus typu cabrio
Nie piętrus, ale parterowa setka wozi turystów w tegoroczne wakacje
Zła wiadomość - piętrowy autobus turystycznej linii 100 nie wróci w te wakacje na ulice Warszawy. Dobra - szefowie MZA myślą o zakupie pojazdów typu cabrio
Autobusy linii 100 odjeżdżają z pl. Zamkowego o godz. 10, 12, 14 i 16
DARIUSZ GOLIK
Do końca wakacji linię 100 obsługiwać będzie krótki, częściowo niskopodłogowy jelcz. Charakterystyczny dla stolicy piętrus ma już kilkanaście lat i się zepsuł.
-Z powodu poważnej awarii piętrowy autobus będzie remontowany - wyjaśnia Michał Dąbrowski z Zarządu Transportu Miejskiego.
Zdradza, że prezes Miejskich Zakładów Autobusowych Mieczysław Magierski ma również pomysł, aby lepiej przystosować pojazd do potrzeb turystów.
- Chcę wyposażyć go w system nagłaśniający, a być może umieścić w środku bufet i kilka stolików -wylicza Dąbrowski.
Obiecuje, że piętrowy autobus wróci na ulice Warszawy. Kiedy? Nie wiadomo.
Jak udało się nam dowiedzieć, w MZA zastanawiają się również nad zakupem turystycznego autobusu typu cabrio, podobnego do tych, które kursują w innych europejskich stolicach.
Setka jest bardzo popularna wśród turystów i warszawiaków. Kursuje przez cały rok, ale tylko w weekendy. Wyjeżdża z pl. Zamkowego o godz. 10, 12, 14 i 16.
- Znamy Warszawę, ale uważamy, że to ciekawa trasa, która pozwala przyjrzeć się np. Starej Pradze i Agrykoli -mówią warszawianki Barbara Gorczycka i Maria Nowak, które wczoraj wybrały się na przejażdżkę. Szkoda jednak, że nie ma piętrusa.
- Dobrze, że jest możliwość takiego zwiedzania Warszawy. Zdecydowałem się na zwiedzanie autobusem, ponieważ wiele miejsc jest zbyt odległych, aby odwiedzić je w trakcie spaceru - mówi Roland Gresser, turysta z Drezna.
Od 14 lipca do 31 września w autobusach startujących o godz. 10 i 12 przewodnicy z biura PTTK Trakt opowiadają po polsku i angielsku o mijanych obiektach, zaznaczonych również na mapce dostępnej w autobusie. Bilet kosztuje 2,40 zł., tyle co na zwykły przejazd. Szczegółowy rozkład jazdy linii na stronie www.ztm.waw.pl.
Monika Gebel
Je tam...alojzy pisze:Znamy Warszawę, ale uważamy, że to ciekawa trasa, która pozwala przyjrzeć się np. Starej Pradze i Agrykoli
I po co ściągać cabrioleta, jak jest już w Wawie?
,,...Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie...''
Te słowa przytoczyłbym i w tą i w drugą stronę, bo cabriolet jest, ale chęci i odpowiedniej linii autobusowej turystycznej nie ma. z resztą tak naprawdę Tetka nie jest najlepiej rozreklamowana, mimo wszystko...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Ja tylko powtarzam słowa reporterki TKW.Gacek pisze:to będzie pierwszy autobus ZTMu- epokowa chwila!MANiak3333 pisze:ZTM rozważa zakup autobusu kabrioletu takiego jak w innych europejskich miastach.![]()
Chodzi Ci o tego ogórka. Nie szkoda go katować co weekend po kilka godzinziomal pisze:I po co ściągać cabrioleta, jak jest już w Wawie?
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
A po co ma stać za płotem w R-2? Jak by ZTM i MZA chciało, to by mógł jeździć. Mogliby włożyć w neigo odpowiednie pieniądze. Byłaby jednocześnie promocja dla klubu i mozę wreszcie udąłoby się, aby tak ,,przypadkiem'' jeździły na 100 również ogórki lub berliet??
Po co męczyć się z piętrusami??? On ,,po remoncie'' (
) mógłby być dodtakiem do setki... Dodatkową brygadą jakgdyby...
Po co męczyć się z piętrusami??? On ,,po remoncie'' (
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
To nie jest takie proste jakby sie wydawalo. Osobiscie wole, zeby staly za plotem na Ostrobramskiej.ziomal pisze:A po co ma stać za płotem w R-2? Jak by ZTM i MZA chciało, to by mógł jeździć. Mogliby włożyć w neigo odpowiednie pieniądze. Byłaby jednocześnie promocja dla klubu i mozę wreszcie udąłoby się, aby tak ,,przypadkiem'' jeździły na 100 również ogórki lub berliet??
-
plocmaster
Koniecznie sztućce na łańcuchuplocmaster pisze:Spełnia się wizja Barei z serialu „Alternatywy 4”alojzy pisze:a być może umieścić w środku bufet i kilka stolików
14.07.2008 - i starczy...
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)