Autobusy i tramwaje w polskich filmach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dziś tuż po 12 w TVPiS 1 program "Dworzec" o stacjach kolejowych na Mazurach bodajże. Chyba warto obejrzeć
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
http://teledyski.onet.pl/10174,2788434,teledyski.html
(Chyba raczej otwierać w IE)
(Chyba raczej otwierać w IE)
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Szczerze Zapomniałem obejrzećPiotrek pisze:I co, było warto?R-11 Kleszczowa pisze:Chyba warto obejrzeć
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
http://c2.canalplus.pl/multimedia/dwn/2 ... utobus.mpg Reklama Canal +
O co w ogóle chodzi z tym "Mereczem"?
Po drugie - chyba Canal + nie ma kasy na korektora językowego. Nie ma czegoś takiego jak "oś." jako skrót od "osiedle"!!! Język polski przewiduje wyłącznie "Os." Nie ma bowiem wyrazu "ośiedle":!:
Widać - powszechny błąd ortograficzny w naszym jakże łatwym języku jest tolerowany także w tym medium. Zapłakać by tylko...
Po drugie - chyba Canal + nie ma kasy na korektora językowego. Nie ma czegoś takiego jak "oś." jako skrót od "osiedle"!!! Język polski przewiduje wyłącznie "Os." Nie ma bowiem wyrazu "ośiedle":!:
Widać - powszechny błąd ortograficzny w naszym jakże łatwym języku jest tolerowany także w tym medium. Zapłakać by tylko...
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Gdybyś się przyjrzał to na części filmu jest 34 OŚ. MERECZ a na niektórych 34 Os. MERECZMario pisze:O co w ogóle chodzi z tym "Mereczem"?
[ Dodano: 2007-10-26, 08:24 ]
I te progi zwalniające na pętli No i ruch dwukierunkowy po niejJotPeCet pisze:Ale swoją droga, jaki ruch na tej pętli Osiedle Kabaty!