281 / C81 do Palmir i Pociechy

Moderator: Wiliam

5661

Post autor: 5661 » 10 wrz 2007, 17:29

Na 281 by mógł być (1.11.) uruchomiony przystanek Łomna E7/Palmiry...bo niedaleko w Łomnej znajduje sie cmentarz..troche tych osób by było. w busie...ale niestety linia jest uruchomiona okolicznościowo-na prośbe(kombatantów) więc nie ma takiej mowy chyba że gmina Czosnów by sie do tej linni dokładała(lecz to nie mozliwie) PKS nowy Dwór Maz i wójt gminy czosnów -dobrze razem żyją

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 10 wrz 2007, 17:30

R-11 Kleszczowa pisze:
MZ pisze: :arrow: A cóż to za przedpotopowe przystanki tam postawili. Myślałem, że drewniane słupki są używane już tylko do wskazywania tras objazdowych.
Od kiedy pamiętam tam zawsze stawiają drewniany przystanek :-k
A po co dawać metalowy na jeden dzień? ;-) :-s
Co do linii do Czosnowa i sezonówki. Pewno gmina Czosnów ma odpowiednie stosunki z PPKS NDM, bo boi się innych, wiadomo. Ale gdyby się zgodzili, to 736 do Czosnowa ( przykład) powinien oczywiście jeździć tak, jak proponowaliście wcześniej. Przystanki: Pl. Wilsona, M. Marymont, PKS, Podleśna-IMiGW (nż) ,AWF (nż), UKSW, Dzierżonowska (nż) i dalej Łomianki,Dziekanów i 7 do U.G. w Czosnowie... Ale trzeba chęci... :-$
Natomiast co do linii do Pociechy- sezonowo po zkaupie odpowiednich busów.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 10 wrz 2007, 17:50

ziomal pisze:Przystanki: Pl. Wilsona, M. Marymont, PKS, Podleśna-IMiGW (nż) ,AWF (nż), UKSW, Dzierżonowska (nż) i dalej Łomianki,Dziekanów i 7 do U.G. w Czosnowie... Ale trzeba chęci...
Nie tyle chęci, co pieniędzy... ;)
ziomal pisze:Natomiast co do linii do Pociechy- sezonowo po zkaupie odpowiednich busów.
Hm, nie wiadomo, co by Zarząd KPN powiedział na budowę pętli... Bo obecna raczej nie jest zbyt dobra na stałe kursowanie...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

5661

Post autor: 5661 » 10 wrz 2007, 17:52

o zgadzam sie z tym...taka linia by mogła jeździć jestem za...
pomysł bardzo dobry...z tego co mi wiadomo...to było bardzo duzo prośb o poprawe komunikacji w ok.czosnowa czyli Cząstków,Łomna..ale wójt ma do głęboko w d....e.
Ale wójt gminy czosnów stawia na beznadziejny PPKS...a jeżeli ktoś przyjdzie z pomysłem że by chcieli jakiegośodpowiedzailnego przewoźnika(chodzi o ZTM) to p.wójt Antoni Kręźlewicz odsyła do urzędu wojewódzkiego i do ZTM mówiąc że to nie jego sprawa..i że on tego nie załatwi.
ale co to tej linni 736 to by tak mogło być!!!
jestem za

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 10 wrz 2007, 20:36

R-11 Kleszczowa pisze:Od kiedy pamiętam tam zawsze stawiają drewniany przystanek :-k
Dokładnie! ZTM zawsze stawia tam ekologiczne przystanki ;)
P.S.Wiem, wiem. Z ekologią to ma mało wspólnego.
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 11 wrz 2007, 9:38

JotPeCet pisze:Wiem, wiem. Z ekologią to ma mało wspólnego.
:arrow: Wkopują je w ziemię, niszcząc zieleń :D. A można stawiać metalowe słupki przenośne ;).

5661

Post autor: 5661 » 13 wrz 2007, 18:36

Uruchomienie linii ztm do Sowej Woli trasa : HUTA-PSTROWSKIEGO-PUŁKOWA-ŁOMIANKI-KOLEJOWA-SZOSA GDAŃSKA-ŁOMNA-PALMIRY-CZĄSTKÓW MAZ-CZĄSTKÓW POLSKI-CZOSNÓW-WARSZAWSKA-GMINNA-STRZACKA-WARSZAWSKA-DOBRZYŃ-MAŁOCICE-WRZOSÓWKA-SOWIA WOLA-KAMPINOWSKA-SOIWA WOLA (SZKOŁA)
CZAS PRZELOTU W 1 STRONĘ OK 55 Min
KTO JEST ZA ?

[ Dodano: 2007-09-13, 18:38 ]
taka powinna być trasa =D>

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 13 wrz 2007, 18:39

5661 pisze:KTO JEST ZA ?
Wójt na pewno nie ;)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 13 wrz 2007, 18:43

5661 pisze:Uruchomienie linii ztm do Sowej Woli trasa : HUTA-PSTROWSKIEGO-PUŁKOWA-ŁOMIANKI-KOLEJOWA-SZOSA GDAŃSKA-ŁOMNA-PALMIRY-CZĄSTKÓW MAZ-CZĄSTKÓW POLSKI-CZOSNÓW-WARSZAWSKA-GMINNA-STRZACKA-WARSZAWSKA-DOBRZYŃ-MAŁOCICE-WRZOSÓWKA-SOWIA WOLA-KAMPINOWSKA-SOIWA WOLA (SZKOŁA)
KTO JEST ZA ?

Genialne! Ale do nagrody Nobla brakuje numeru linii, a numer to podstawa!
:D
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 wrz 2007, 18:54

JotPeCet pisze:
5661 pisze:Uruchomienie linii ztm do Sowej Woli trasa : HUTA-PSTROWSKIEGO-PUŁKOWA-ŁOMIANKI-KOLEJOWA-SZOSA GDAŃSKA-ŁOMNA-PALMIRY-CZĄSTKÓW MAZ-CZĄSTKÓW POLSKI-CZOSNÓW-WARSZAWSKA-GMINNA-STRZACKA-WARSZAWSKA-DOBRZYŃ-MAŁOCICE-WRZOSÓWKA-SOWIA WOLA-KAMPINOWSKA-SOIWA WOLA (SZKOŁA)
KTO JEST ZA ?

Genialne! Ale do nagrody Nobla brakuje numeru linii, a numer to podstawa!
:D
Przekombinowane. Ale sama idea słuszna. Co do trasy bym się spierał.
Do takich miejsc obecnie jeździ ZTM że aż dziw że jeszcze gmina Czosnów nie jest w zasięgu linii ZTM - choćby taka linia na wzór linii 719, bo częściej to tam nie trzeba jeździć.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 13 wrz 2007, 19:09

Frencher pisze:Do takich miejsc obecnie jeździ ZTM że aż dziw że jeszcze gmina Czosnów nie jest w zasięgu linii ZTM - choćby taka linia na wzór linii 719, bo częściej to tam nie trzeba jeździć.
Jeszcze do niedawna Pruszków też nie był, czy siakieś inne. Tu się nie dziwie, bo jest duża część trasy szłaby przez Łomianki i Sadowę, a tam busów ZTMu się nie chce. Więc trasa byłaby iście ekspresowa. Z samego Czosnowa są dość często PKSy. Faktycznie z takiej Sowiej Woli już gorzej - ale jakoś póki co tego nie widzę...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 wrz 2007, 19:40

Piotrek pisze: Jeszcze do niedawna Pruszków też nie był, czy siakieś inne. Tu się nie dziwie, bo jest duża część trasy szłaby przez Łomianki i Sadowę, a tam busów ZTMu się nie chce. Więc trasa byłaby iście ekspresowa. Z samego Czosnowa są dość często PKSy. Faktycznie z takiej Sowiej Woli już gorzej - ale jakoś póki co tego nie widzę...
Trasa przez Łomianki byłaby przerysowaniem dawnej sytuacji z linią 721 w Raszynie - po uruchomieniu linii szybko by mieszkańcy będący w sąsiedztwie TG wymogli na gminie dopłaty - tym bardziej że się od dawna skarżą na dalekie odległości do przystanków KMŁ.
Co do ilości PKS-ów z Czosnowa. Tu jest rozkład. Tylko niech nikogo nie zwiedzie liczba kursów. To są zbiorcze kursy w obu kierunkach, i to jeszcze pomieszane z kursami np. np realizowanymi tylko w soboty i niedziele.
Gdy tak sobie ktoś ten rozkład rozpisze na kartce (Ja już to dawno zrobiłem) to jest on delikatnie mówiąc mało ciekawy. W godzinach ścisłego szczytu jest sporo (ilościowo) kursów (często po 2 kursy o tej samej godzinie), a nawet się pojawia ponad godzinna przerwa między kursami w środku dnia. Jest to więc mało przyjazny rozkład dla pasażera.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 13 wrz 2007, 19:59

Frencher pisze:nawet się pojawia ponad godzinna przerwa między kursami w środku dnia
Dla wioski, która ma niecałe pół tysiąca mieszkańców, to jest i tak bardzo dużo.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 wrz 2007, 20:04

Fikander pisze:
Frencher pisze:nawet się pojawia ponad godzinna przerwa między kursami w środku dnia
Dla wioski, która ma niecałe pół tysiąca mieszkańców, to jest i tak bardzo dużo.
Lepszy rozkład i linia ZTM-u nawet co godzinę, ale regularnie. A nie jak obecnie, że jak są autobusy to jeden za drugim, a potem ogromne przerwy między kursami.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 13 wrz 2007, 20:09

Coś mi się wydaje, że PKS lepiej potrafi ocenić popyt na połączenia od ZTMu. Pewnie jakieś 90% pasażerów z Czosnowa chce się dostać do Warszawy na 7:30-8:00, to nie dziwota, że w tym okresie jest dużo kursów.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ