281 / C81 do Palmir i Pociechy
Moderator: Wiliam
Na 281 by mógł być (1.11.) uruchomiony przystanek Łomna E7/Palmiry...bo niedaleko w Łomnej znajduje sie cmentarz..troche tych osób by było. w busie...ale niestety linia jest uruchomiona okolicznościowo-na prośbe(kombatantów) więc nie ma takiej mowy chyba że gmina Czosnów by sie do tej linni dokładała(lecz to nie mozliwie) PKS nowy Dwór Maz i wójt gminy czosnów -dobrze razem żyją
A po co dawać metalowy na jeden dzień?R-11 Kleszczowa pisze:Od kiedy pamiętam tam zawsze stawiają drewniany przystanekMZ pisze:A cóż to za przedpotopowe przystanki tam postawili. Myślałem, że drewniane słupki są używane już tylko do wskazywania tras objazdowych.
![]()
Co do linii do Czosnowa i sezonówki. Pewno gmina Czosnów ma odpowiednie stosunki z PPKS NDM, bo boi się innych, wiadomo. Ale gdyby się zgodzili, to 736 do Czosnowa ( przykład) powinien oczywiście jeździć tak, jak proponowaliście wcześniej. Przystanki: Pl. Wilsona, M. Marymont, PKS, Podleśna-IMiGW (nż) ,AWF (nż), UKSW, Dzierżonowska (nż) i dalej Łomianki,Dziekanów i 7 do U.G. w Czosnowie... Ale trzeba chęci...
Natomiast co do linii do Pociechy- sezonowo po zkaupie odpowiednich busów.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Nie tyle chęci, co pieniędzy...ziomal pisze:Przystanki: Pl. Wilsona, M. Marymont, PKS, Podleśna-IMiGW (nż) ,AWF (nż), UKSW, Dzierżonowska (nż) i dalej Łomianki,Dziekanów i 7 do U.G. w Czosnowie... Ale trzeba chęci...
Hm, nie wiadomo, co by Zarząd KPN powiedział na budowę pętli... Bo obecna raczej nie jest zbyt dobra na stałe kursowanie...ziomal pisze:Natomiast co do linii do Pociechy- sezonowo po zkaupie odpowiednich busów.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
o zgadzam sie z tym...taka linia by mogła jeździć jestem za...
pomysł bardzo dobry...z tego co mi wiadomo...to było bardzo duzo prośb o poprawe komunikacji w ok.czosnowa czyli Cząstków,Łomna..ale wójt ma do głęboko w d....e.
Ale wójt gminy czosnów stawia na beznadziejny PPKS...a jeżeli ktoś przyjdzie z pomysłem że by chcieli jakiegośodpowiedzailnego przewoźnika(chodzi o ZTM) to p.wójt Antoni Kręźlewicz odsyła do urzędu wojewódzkiego i do ZTM mówiąc że to nie jego sprawa..i że on tego nie załatwi.
ale co to tej linni 736 to by tak mogło być!!!
jestem za
pomysł bardzo dobry...z tego co mi wiadomo...to było bardzo duzo prośb o poprawe komunikacji w ok.czosnowa czyli Cząstków,Łomna..ale wójt ma do głęboko w d....e.
Ale wójt gminy czosnów stawia na beznadziejny PPKS...a jeżeli ktoś przyjdzie z pomysłem że by chcieli jakiegośodpowiedzailnego przewoźnika(chodzi o ZTM) to p.wójt Antoni Kręźlewicz odsyła do urzędu wojewódzkiego i do ZTM mówiąc że to nie jego sprawa..i że on tego nie załatwi.
ale co to tej linni 736 to by tak mogło być!!!
jestem za
Uruchomienie linii ztm do Sowej Woli trasa : HUTA-PSTROWSKIEGO-PUŁKOWA-ŁOMIANKI-KOLEJOWA-SZOSA GDAŃSKA-ŁOMNA-PALMIRY-CZĄSTKÓW MAZ-CZĄSTKÓW POLSKI-CZOSNÓW-WARSZAWSKA-GMINNA-STRZACKA-WARSZAWSKA-DOBRZYŃ-MAŁOCICE-WRZOSÓWKA-SOWIA WOLA-KAMPINOWSKA-SOIWA WOLA (SZKOŁA)
CZAS PRZELOTU W 1 STRONĘ OK 55 Min
KTO JEST ZA ?
[ Dodano: 2007-09-13, 18:38 ]
taka powinna być trasa
KTO JEST ZA ?
[ Dodano: 2007-09-13, 18:38 ]
taka powinna być trasa
Genialne! Ale do nagrody Nobla brakuje numeru linii, a numer to podstawa!5661 pisze:Uruchomienie linii ztm do Sowej Woli trasa : HUTA-PSTROWSKIEGO-PUŁKOWA-ŁOMIANKI-KOLEJOWA-SZOSA GDAŃSKA-ŁOMNA-PALMIRY-CZĄSTKÓW MAZ-CZĄSTKÓW POLSKI-CZOSNÓW-WARSZAWSKA-GMINNA-STRZACKA-WARSZAWSKA-DOBRZYŃ-MAŁOCICE-WRZOSÓWKA-SOWIA WOLA-KAMPINOWSKA-SOIWA WOLA (SZKOŁA)
KTO JEST ZA ?
taka powinna być trasa
Polityka złym doradcą w pracy!
Przekombinowane. Ale sama idea słuszna. Co do trasy bym się spierał.JotPeCet pisze:Genialne! Ale do nagrody Nobla brakuje numeru linii, a numer to podstawa!5661 pisze:Uruchomienie linii ztm do Sowej Woli trasa : HUTA-PSTROWSKIEGO-PUŁKOWA-ŁOMIANKI-KOLEJOWA-SZOSA GDAŃSKA-ŁOMNA-PALMIRY-CZĄSTKÓW MAZ-CZĄSTKÓW POLSKI-CZOSNÓW-WARSZAWSKA-GMINNA-STRZACKA-WARSZAWSKA-DOBRZYŃ-MAŁOCICE-WRZOSÓWKA-SOWIA WOLA-KAMPINOWSKA-SOIWA WOLA (SZKOŁA)
KTO JEST ZA ?
taka powinna być trasa
Do takich miejsc obecnie jeździ ZTM że aż dziw że jeszcze gmina Czosnów nie jest w zasięgu linii ZTM - choćby taka linia na wzór linii 719, bo częściej to tam nie trzeba jeździć.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Jeszcze do niedawna Pruszków też nie był, czy siakieś inne. Tu się nie dziwie, bo jest duża część trasy szłaby przez Łomianki i Sadowę, a tam busów ZTMu się nie chce. Więc trasa byłaby iście ekspresowa. Z samego Czosnowa są dość często PKSy. Faktycznie z takiej Sowiej Woli już gorzej - ale jakoś póki co tego nie widzę...Frencher pisze:Do takich miejsc obecnie jeździ ZTM że aż dziw że jeszcze gmina Czosnów nie jest w zasięgu linii ZTM - choćby taka linia na wzór linii 719, bo częściej to tam nie trzeba jeździć.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Trasa przez Łomianki byłaby przerysowaniem dawnej sytuacji z linią 721 w Raszynie - po uruchomieniu linii szybko by mieszkańcy będący w sąsiedztwie TG wymogli na gminie dopłaty - tym bardziej że się od dawna skarżą na dalekie odległości do przystanków KMŁ.Piotrek pisze: Jeszcze do niedawna Pruszków też nie był, czy siakieś inne. Tu się nie dziwie, bo jest duża część trasy szłaby przez Łomianki i Sadowę, a tam busów ZTMu się nie chce. Więc trasa byłaby iście ekspresowa. Z samego Czosnowa są dość często PKSy. Faktycznie z takiej Sowiej Woli już gorzej - ale jakoś póki co tego nie widzę...
Co do ilości PKS-ów z Czosnowa. Tu jest rozkład. Tylko niech nikogo nie zwiedzie liczba kursów. To są zbiorcze kursy w obu kierunkach, i to jeszcze pomieszane z kursami np. np realizowanymi tylko w soboty i niedziele.
Gdy tak sobie ktoś ten rozkład rozpisze na kartce (Ja już to dawno zrobiłem) to jest on delikatnie mówiąc mało ciekawy. W godzinach ścisłego szczytu jest sporo (ilościowo) kursów (często po 2 kursy o tej samej godzinie), a nawet się pojawia ponad godzinna przerwa między kursami w środku dnia. Jest to więc mało przyjazny rozkład dla pasażera.
Lepszy rozkład i linia ZTM-u nawet co godzinę, ale regularnie. A nie jak obecnie, że jak są autobusy to jeden za drugim, a potem ogromne przerwy między kursami.Fikander pisze:Dla wioski, która ma niecałe pół tysiąca mieszkańców, to jest i tak bardzo dużo.Frencher pisze:nawet się pojawia ponad godzinna przerwa między kursami w środku dnia