Wogóle to miało być w 2004tarantula01 pisze:A miało być w połowie marca (tego roku oczywiście!).Nazgul pisze:Wczoraj czytałem w Wybiórczej, że trasa będzie dociągnięta w lipcu.. za tydzień będzie to sierpień
Trasa Siekierkowska
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Krzysiek_S
Dzisiaj postanowiłem odwiedzić budowe Trasy Siekierkowskiej.
Z mojego Zastowa[Traktu Lubelskiego] poprzez ulice Wąbrzeską,Poprawną,Stoczniowców dotarłem do Gocławia.
Póżniej poszedłem pod trasą na strone Gocławską i następnie udałem się w kierunku Ostrobramskiej,po zbudowanym już chodniku i ścieżce rowerowej.
Po paru metrach chodnik się skończył i musiałem przejść po piachu obok pracujących robotników do mostku.
Następnie poszedłem po nowym mostku na drugą strone kanałku i udałem się w kierunku Ostrobramskiej po ścieżce ,która jest od wielu lat wzdłuż kanałku.
Dotarłem do Ostrobramskiej i wróciłem tą samą drogą do mostku.
Co zauważyłem.
Jest już jezdnia prawie na całym kawałku nowego odcinka Trasy Siekierkowskiej,nie wiem jak z odcinkiem najbliżej Ostrobramskiej,bo do tego nie było dojścia.
Przy mnie był układany asfalt ,jeżdziły cieżarówki walce.
Co kawałem do kanałku spływa woda ze szlaufów,z wodą z pod trasy.
Myśle że do lipca powinni się wyrobić z odcinkiem, tym co ma pojechać autobus 514.
Estakada z ulicy Płowieckiej na Trase Siekierkowską ładnie wygląda,sypany jest piasek dla zjazdów z niej.
Ogólnie zmieniło się na plus jak ostatnio tam byłem.
Wracając poszedłem przez mostek,następnie pod trasą wąskim tunelem do ulicy Kosmatki
,ulicą,,łącznikiem do ulicy Poprawnej i do domu.
Z mojego Zastowa[Traktu Lubelskiego] poprzez ulice Wąbrzeską,Poprawną,Stoczniowców dotarłem do Gocławia.
Póżniej poszedłem pod trasą na strone Gocławską i następnie udałem się w kierunku Ostrobramskiej,po zbudowanym już chodniku i ścieżce rowerowej.
Po paru metrach chodnik się skończył i musiałem przejść po piachu obok pracujących robotników do mostku.
Następnie poszedłem po nowym mostku na drugą strone kanałku i udałem się w kierunku Ostrobramskiej po ścieżce ,która jest od wielu lat wzdłuż kanałku.
Dotarłem do Ostrobramskiej i wróciłem tą samą drogą do mostku.
Co zauważyłem.
Jest już jezdnia prawie na całym kawałku nowego odcinka Trasy Siekierkowskiej,nie wiem jak z odcinkiem najbliżej Ostrobramskiej,bo do tego nie było dojścia.
Przy mnie był układany asfalt ,jeżdziły cieżarówki walce.
Co kawałem do kanałku spływa woda ze szlaufów,z wodą z pod trasy.
Myśle że do lipca powinni się wyrobić z odcinkiem, tym co ma pojechać autobus 514.
Estakada z ulicy Płowieckiej na Trase Siekierkowską ładnie wygląda,sypany jest piasek dla zjazdów z niej.
Ogólnie zmieniło się na plus jak ostatnio tam byłem.
Wracając poszedłem przez mostek,następnie pod trasą wąskim tunelem do ulicy Kosmatki
Ech... Na prawdę ZTM powinien zastanowić się nad reformą 141.[img]http://miasta.gazeta.pl/i/30/warszawa/00.gif[/img] pisze:Lato korków w prawobrzeżnej Warszawie
Zwężona Płowiecka i najprawdopodobniej zamknięta część Ostrobramskiej - z powodu budowy Trasy Siekierkowskiej mieszkańców Rembertowa, Wesołej i Wawra czekają za kilka tygodni ogromne kłopoty
Wielu kierowców będzie musiało poszukać sobie tras objazdowych, bo ogromne korki, które już teraz paraliżują okolice skrzyżowania Ostrobramskiej z Płowiecką, jeszcze się powiększą. Powodem jest budowa ogromnego węzła z Trasą Siekierkowską. Sama arteria ma być prowizorycznie połączona ze skrzyżowaniem przy Płowieckiej za niecały miesiąc. Kierowcy najprawdopodobniej pojadą nią w połowie lipca. Jednak na razie tylko w jednym kierunku od mostu Siekierkowskiego.
W tym czasie wykonawca robót firma Budimex Dromex chce zamknąć na blisko trzy miesiące fragment ul. Ostrobramskiej w stronę granic miasta. Powód? - W miejscu starej jezdni ul. Ostrobramskiej musimy wznieść jedną z estakad - zapowiada Janusz A. Lewandowski, dyrektor budowy tego odcinka Trasy Siekierkowskiej.
Jak w tym czasie mieliby jeździć kierowcy? Najpewniej Wałem Miedzeszyńskim lub przez Gocław ul. Bora-Komorowskiego. W grę wchodzi jeszcze budowa tymczasowej jezdni, która ominie plac budowy i połączy Ostrobramską z Trasą Siekierkowską. W tym przypadku trzeba będzie jednak przerzucić tymczasowy most nad kanałem Nowa Ulga. Nie wiadomo, czy te propozycje zaakceptuje miejski inżynier ruchu Janusz Galas. Jeśli nie zgodzi się na zamknięcie Ostrobramskiej, kierowcy będą musieli jeździć przez plac budowy - zawijasami pod wznoszoną estakadą. W każdym wypadku utrudnienia będą ogromne. Zwłaszcza że od połowy lipca do połowy października zwężony ma zostać także kilkusetmetrowy fragment ul. Płowieckiej od strony Wesołej. Budimex musi go zbudować niemal od nowa.
Ulgę kierowcy odczują dopiero po 15 października. Wtedy Trasą Siekierowską będzie można jeździć już w dwóch kierunkach. Będzie też gotowa estakada nad Trasą, która połączy Ostrobramską ze skrzyżowaniem przy Płowieckiej.
Wszystkie estakady łączące Trasę Siekierkowską z Płowiecką będą gotowe dopiero pod koniec maja 2007 r. Początkowo zakładano, że zostaną ukończone w lutym przyszłego roku. Zarząd Dróg Miejskich podpisał jednak aneks z Budimeksem, który wydłuża prace o ok. trzy miesiące. Urzędnicy tłumaczą to długą i ostrą zimą oraz opóźnieniem z przekazywaniem niektórych gruntów wykonawcy.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Współczuję osobom, które muszą tam codziennie kursować. Aż widać jak przydałoby się to brakujące połaczenie Strażackiej z Utratą, albo ponownie otwarty przejazd Chłopickiego do Szaserów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
taaaa, dzięki za współczucie. choć teraz pewnie przesiądę się z MiniBusów na KM, bo nawet mając do przejścia odcinek od PKP-Gocławek do TW-Gocławek będę szybciej w "fabryce".R-11 Kleszczowa pisze:Współczuję osobom, które muszą tam codziennie kursować. Aż widać jak przydałoby się to brakujące połaczenie Strażackiej z Utratą, albo ponownie otwarty przejazd Chłopickiego do Szaserów.
A gdyby tramy jeździły do samego PKP Gocławek...khangoor pisze:taaaa, dzięki za współczucie. choć teraz pewnie przesiądę się z MiniBusów na KM, bo nawet mając do przejścia odcinek od PKP-Gocławek do TW-Gocławek będę szybciej w "fabryce".R-11 Kleszczowa pisze:Współczuję osobom, które muszą tam codziennie kursować. Aż widać jak przydałoby się to brakujące połaczenie Strażackiej z Utratą, albo ponownie otwarty przejazd Chłopickiego do Szaserów.
-
Krzysiek_S
Zapewne będzie tak jak z odcinkiem Wał - Bora. Obiecywano, że pojedzie 416 i jakoś jego ani widu ani słychu na tym odcinku. Zapewne trzeba będzie jeszcze długo poczekać...Colony pisze:Swoją drogą świadczy to tylko o tym, że o zmianach komunikacyjnych jeszcze długo nic nie będzie wiadomo skoro trasa tylko jedną stronę.
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
Wtedy faktycznie przejazd pod estakadą był za niski. Ale przecież zakończyli budowę w tym miejscu i dalej nic. No chyba, że uwzględnić fakt ciasnego przejazdu do węzła Bora (jeden pas, drugi zamknięty).
Gocławska linia mikrobusowa:
Bo fantazja jest od tego
Bo fantazja jest od tego
Codziennie przejeżdżam tamtędy i patrzę jak wznosi się brakujący fragment TS.khangoor pisze:taaaa, dzięki za współczucie. choć teraz pewnie przesiądę się z MiniBusów na KM, bo nawet mając do przejścia odcinek od PKP-Gocławek do TW-Gocławek będę szybciej w "fabryce".R-11 Kleszczowa pisze:Współczuję osobom, które muszą tam codziennie kursować. Aż widać jak przydałoby się to brakujące połaczenie Strażackiej z Utratą, albo ponownie otwarty przejazd Chłopickiego do Szaserów.
Może w wakacje da się to jakoś znieść.. może się zlitują i tak jak Ursusowi, tak i nam dadzą wspólny bilet na pociąg..
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9