Trasa Siekierkowska

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 05 maja 2006, 23:06

tarantula01 pisze:
Nazgul pisze:Wczoraj czytałem w Wybiórczej, że trasa będzie dociągnięta w lipcu.. za tydzień będzie to sierpień
A miało być w połowie marca (tego roku oczywiście!).
Wogóle to miało być w 2004 :-$
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 05 cze 2006, 22:44

Dzisiaj postanowiłem odwiedzić budowe Trasy Siekierkowskiej.
Z mojego Zastowa[Traktu Lubelskiego] poprzez ulice Wąbrzeską,Poprawną,Stoczniowców dotarłem do Gocławia.
Póżniej poszedłem pod trasą na strone Gocławską i następnie udałem się w kierunku Ostrobramskiej,po zbudowanym już chodniku i ścieżce rowerowej.
Po paru metrach chodnik się skończył i musiałem przejść po piachu obok pracujących robotników do mostku.
Następnie poszedłem po nowym mostku na drugą strone kanałku i udałem się w kierunku Ostrobramskiej po ścieżce ,która jest od wielu lat wzdłuż kanałku.
Dotarłem do Ostrobramskiej i wróciłem tą samą drogą do mostku.
Co zauważyłem.
Jest już jezdnia prawie na całym kawałku nowego odcinka Trasy Siekierkowskiej,nie wiem jak z odcinkiem najbliżej Ostrobramskiej,bo do tego nie było dojścia.
Przy mnie był układany asfalt ,jeżdziły cieżarówki walce.
Co kawałem do kanałku spływa woda ze szlaufów,z wodą z pod trasy.
Myśle że do lipca powinni się wyrobić z odcinkiem, tym co ma pojechać autobus 514.
Estakada z ulicy Płowieckiej na Trase Siekierkowską ładnie wygląda,sypany jest piasek dla zjazdów z niej.
Ogólnie zmieniło się na plus jak ostatnio tam byłem.
Wracając poszedłem przez mostek,następnie pod trasą wąskim tunelem do ulicy Kosmatki =D> ,ulicą,,łącznikiem do ulicy Poprawnej i do domu.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 06 cze 2006, 0:12

[img]http://miasta.gazeta.pl/i/30/warszawa/00.gif[/img] pisze:Lato korków w prawobrzeżnej Warszawie

Zwężona Płowiecka i najprawdopodobniej zamknięta część Ostrobramskiej - z powodu budowy Trasy Siekierkowskiej mieszkańców Rembertowa, Wesołej i Wawra czekają za kilka tygodni ogromne kłopoty

Wielu kierowców będzie musiało poszukać sobie tras objazdowych, bo ogromne korki, które już teraz paraliżują okolice skrzyżowania Ostrobramskiej z Płowiecką, jeszcze się powiększą. Powodem jest budowa ogromnego węzła z Trasą Siekierkowską. Sama arteria ma być prowizorycznie połączona ze skrzyżowaniem przy Płowieckiej za niecały miesiąc. Kierowcy najprawdopodobniej pojadą nią w połowie lipca. Jednak na razie tylko w jednym kierunku od mostu Siekierkowskiego.

W tym czasie wykonawca robót firma Budimex Dromex chce zamknąć na blisko trzy miesiące fragment ul. Ostrobramskiej w stronę granic miasta. Powód? - W miejscu starej jezdni ul. Ostrobramskiej musimy wznieść jedną z estakad - zapowiada Janusz A. Lewandowski, dyrektor budowy tego odcinka Trasy Siekierkowskiej.

Jak w tym czasie mieliby jeździć kierowcy? Najpewniej Wałem Miedzeszyńskim lub przez Gocław ul. Bora-Komorowskiego. W grę wchodzi jeszcze budowa tymczasowej jezdni, która ominie plac budowy i połączy Ostrobramską z Trasą Siekierkowską. W tym przypadku trzeba będzie jednak przerzucić tymczasowy most nad kanałem Nowa Ulga. Nie wiadomo, czy te propozycje zaakceptuje miejski inżynier ruchu Janusz Galas. Jeśli nie zgodzi się na zamknięcie Ostrobramskiej, kierowcy będą musieli jeździć przez plac budowy - zawijasami pod wznoszoną estakadą. W każdym wypadku utrudnienia będą ogromne. Zwłaszcza że od połowy lipca do połowy października zwężony ma zostać także kilkusetmetrowy fragment ul. Płowieckiej od strony Wesołej. Budimex musi go zbudować niemal od nowa.

Ulgę kierowcy odczują dopiero po 15 października. Wtedy Trasą Siekierowską będzie można jeździć już w dwóch kierunkach. Będzie też gotowa estakada nad Trasą, która połączy Ostrobramską ze skrzyżowaniem przy Płowieckiej.

Wszystkie estakady łączące Trasę Siekierkowską z Płowiecką będą gotowe dopiero pod koniec maja 2007 r. Początkowo zakładano, że zostaną ukończone w lutym przyszłego roku. Zarząd Dróg Miejskich podpisał jednak aneks z Budimeksem, który wydłuża prace o ok. trzy miesiące. Urzędnicy tłumaczą to długą i ostrą zimą oraz opóźnieniem z przekazywaniem niektórych gruntów wykonawcy.
Ech... Na prawdę ZTM powinien zastanowić się nad reformą 141.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Rosa

Post autor: Rosa » 06 cze 2006, 9:15

Hmm, to autobusy z Ostrobramskiej puszczą Fieldorfa , Bora i TS czy też może Zamieniecką i Grochowską :-k
Może być ciekawie.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 cze 2006, 9:18

Współczuję osobom, które muszą tam codziennie kursować. Aż widać jak przydałoby się to brakujące połaczenie Strażackiej z Utratą, albo ponownie otwarty przejazd Chłopickiego do Szaserów.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
khangoor
Kontakt:

Post autor: khangoor » 06 cze 2006, 10:18

R-11 Kleszczowa pisze:Współczuję osobom, które muszą tam codziennie kursować. Aż widać jak przydałoby się to brakujące połaczenie Strażackiej z Utratą, albo ponownie otwarty przejazd Chłopickiego do Szaserów.
taaaa, dzięki za współczucie. choć teraz pewnie przesiądę się z MiniBusów na KM, bo nawet mając do przejścia odcinek od PKP-Gocławek do TW-Gocławek będę szybciej w "fabryce".

Dennis

Post autor: Dennis » 06 cze 2006, 10:20

khangoor pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Współczuję osobom, które muszą tam codziennie kursować. Aż widać jak przydałoby się to brakujące połaczenie Strażackiej z Utratą, albo ponownie otwarty przejazd Chłopickiego do Szaserów.
taaaa, dzięki za współczucie. choć teraz pewnie przesiądę się z MiniBusów na KM, bo nawet mając do przejścia odcinek od PKP-Gocławek do TW-Gocławek będę szybciej w "fabryce".
A gdyby tramy jeździły do samego PKP Gocławek... O-)

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 06 cze 2006, 10:59

Krzysztof Sokołowski pisze:Przeszłem pod trasą (...) przeszłem po piachu (...) przeszłem po nowym mostku (...) przeszłem przez mostek
:arrow: Bo blisko było? I kwiaty pachły :mrgreen:.

Sorry, że się znowu czepiam, ale niektóre błędy językowe naprawdę rażą.

Dennis

Post autor: Dennis » 06 cze 2006, 11:00

Chyba pachnęły :mrgreen:

[ Dodano: 2006-06-06, 15:13 ]
Drogi Krzychu. Poprawnie mówi się "poszedłem", "zaszedłem", "wszedłem" etc. Kobiety jedynie mogą (i nawet powinny) mówić "poszłam", "weszłam" etc.
I gdzie tu równouprawnienie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 06 cze 2006, 19:50

Swoją drogą świadczy to tylko o tym, że o zmianach komunikacyjnych jeszcze długo nic nie będzie wiadomo skoro trasa tylko jedną stronę. :-s
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 06 cze 2006, 20:23

dennis pisze:Drogi Krzychu. Poprawnie mówi się "poszedłem", "zaszedłem", "wszedłem" etc. Kobiety jedynie mogą (i nawet powinny) mówić "poszłam", "weszłam" etc.
I gdzie tu równouprawnienie
Teraz już będę wiedział.
Dzięki. ;-)

Maro D.
Kontakt:

Post autor: Maro D. » 07 cze 2006, 0:53

Colony pisze:Swoją drogą świadczy to tylko o tym, że o zmianach komunikacyjnych jeszcze długo nic nie będzie wiadomo skoro trasa tylko jedną stronę. :-s
Zapewne będzie tak jak z odcinkiem Wał - Bora. Obiecywano, że pojedzie 416 i jakoś jego ani widu ani słychu na tym odcinku. Zapewne trzeba będzie jeszcze długo poczekać...
Gocławska linia mikrobusowa:

211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz

Bo fantazja jest od tego O-)

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 07 cze 2006, 17:31

A to nie było protestów ludzi z okolic skrzyżowania Jugosławiańska/Meissnera żeby go nie zabierac? I czy przejazd pod budowaną estakadą nie był dla autobusów za niski?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Maro D.
Kontakt:

Post autor: Maro D. » 07 cze 2006, 17:55

Wtedy faktycznie przejazd pod estakadą był za niski. Ale przecież zakończyli budowę w tym miejscu i dalej nic. No chyba, że uwzględnić fakt ciasnego przejazdu do węzła Bora (jeden pas, drugi zamknięty).
Gocławska linia mikrobusowa:

211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz

Bo fantazja jest od tego O-)

Andrzej

Post autor: Andrzej » 07 cze 2006, 18:18

khangoor pisze:
Codziennie przejeżdżam tamtędy i patrzę jak wznosi się brakujący fragment TS.
Może w wakacje da się to jakoś znieść.. może się zlitują i tak jak Ursusowi, tak i nam dadzą wspólny bilet na pociąg..
R1+R2
R3+R7
R8+R9

ODPOWIEDZ