Jak najbardziej jeżdżą.ness pisze: btw jezdza jeszcze jakies darmobusy do Janek/marketow na Okeciu?
Linie 189 i 401
Moderator: Wiliam
- Solaris U10
- MeWa
- Cukiereczek
Skoro ostatnio promowane są obwody...
Ostatnio miałem po raz kolejny okazję skorzystać z obwodu w postacji 189 w dzień wolny. Trochę osób czekało na Hynka, autobus jechał zapełniony aż do Galerii Mokotów. Częstotliwość 15 minut na obwód, zwłaszcza przy takiej pogodzie, nie jest zachęcająca...
Ostatnio miałem po raz kolejny okazję skorzystać z obwodu w postacji 189 w dzień wolny. Trochę osób czekało na Hynka, autobus jechał zapełniony aż do Galerii Mokotów. Częstotliwość 15 minut na obwód, zwłaszcza przy takiej pogodzie, nie jest zachęcająca...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Niedawno było pół godziny
Choć zgoda, im częściej, tym lepiej. Tylko problem w tym, że na Jelonkach muchy wozi, a przedłużyć niedałosie...
Choć zgoda, im częściej, tym lepiej. Tylko problem w tym, że na Jelonkach muchy wozi, a przedłużyć niedałosie...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- humptyangel
- Kontakt:
Jakoś niedawno w ZTMowskich konsultacjach via internet była propozycja wydłużenia 189 na północ przez Bemowo Powstańców Śląskich + podbicie częstotliwości. Co stanęło na przeszkodzie?Choć zgoda, im częściej, tym lepiej. Tylko problem w tym, że na Jelonkach muchy wozi, a przedłużyć niedałosie...
Swoją drogą nie bardzo widziałem sens w tym wydłużaniu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Solaris U10
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na Człuchowskiej mogłoby liczyć na lepsze zapełnienieSolaris U10 pisze:To chyba żart. 189 jeździ puste...JKTpl pisze: Nie jestem żadna mucha![]()
Odcinek Ciepłownia Wola - OSG jest wykorzystywany z popytem takim, jak w tramwajach.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Pójdziemy policzyć?Solaris U10 pisze:To chyba żart. 189 jeździ puste...
Marnowanie czasu i paliwa pod postacią 506 na Człuchowskiej i Lazurowej z przyjemnością zastępuje 189.R-11 Kleszczowa pisze:Na Człuchowskiej mogłoby liczyć na lepsze zapełnienie
(właśnie stanęła mi przed oczami wiata na Klemensiewicza z rozpiską 154 501 506 N42.
Rozsądekhumptyangel pisze:Jakoś niedawno w ZTMowskich konsultacjach via internet była propozycja wydłużenia 189 na północ przez Bemowo Powstańców Śląskich + podbicie częstotliwości. Co stanęło na przeszkodzie?Choć zgoda, im częściej, tym lepiej. Tylko problem w tym, że na Jelonkach muchy wozi, a przedłużyć niedałosie...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
189 w soboty na odcinku Kleszczowa - Służew jeździ nabity prawie jak w DP. Jeżeli na Jelonkach aż takie muchy wozi to może należałoby go pociąć w DS do częstotliwości 20 minut z jednoczesnym ucałotygodniowieniem 401=np.518 (oczywiście również częstotliwość 20 min. w weekendy). Wtedy można będzie skoordynować 189 ze 141 oraz 189 z 518 (oczywiście 518 ze 2 minuty przed 141, żeby solówki nie jeździły tuż przed przegubami). Będzie wilk syty i owca cała: na najbardziej obleganych odcinkach będą busy co 10 minut. Wtedy jeszcze 106 powinno powrócić do swojej pierwotnej częstotliwości w DS i zostać skoordynowane ze 184 (ten na odcinku Ciepłownia-Czumy powinien jeździć ze 2 minuty po 189) i czyż nie byłoby pięknie?TGM pisze:189 jest gut. To 141 trzeba do niego podciągnąć i skoordynować .