Rewitalizacja Chłodnej i "Dzikiego Zachodu"
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
W niczym - jest to taka sama bzdura.
A co do p. Kierzkowskiej - ona była w poprzedniej kadencji wiceburmistrzem Woli, ale została rzucona na odcinek ursynowski, gdy do dymisji podał się tamtejszy burmistrz odpowiedzialny za stratę milionów odszkodowania za opóźnienia przy budowie hali sportowej. Kiedy po wyborach burmistrz Guziec zawiązał na Ursynowie koalicję z PiS-em, Platforma uratowała burmistrz Kierzkowską, przywracając ją na Wolę.
A co do p. Kierzkowskiej - ona była w poprzedniej kadencji wiceburmistrzem Woli, ale została rzucona na odcinek ursynowski, gdy do dymisji podał się tamtejszy burmistrz odpowiedzialny za stratę milionów odszkodowania za opóźnienia przy budowie hali sportowej. Kiedy po wyborach burmistrz Guziec zawiązał na Ursynowie koalicję z PiS-em, Platforma uratowała burmistrz Kierzkowską, przywracając ją na Wolę.
Guziałosa pisze:burmistrz Guziec zawiązał na Ursynowie koalicję z PiS-em, Platforma uratowała burmistrz Kierzkowską, przywracając ją na Wolę.
Koalicja Naszego Ursynowa z PiSem to było jedno z lepszych i zaskakujących wydymań lokalnej społeczności. Wszyscy obstawiali na NU+PO i dlatego głosowali na nich, a tu taki fuckup.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Może zadam durne pytanie, ale dlaczego tramwaj konny nie może jechać dalej pod kosciół? Chodzi o przecinanie Żelaznej?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dlatego, że codziennie jeden z półkursów mojego 178 powinien kończyć się adnotacją "-5, tramwaj konny", zamiast "-5, utrudnienia, Miodowa". Tramwaj konny utrudnia ruch, bardzo.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
A da się bardziej?chester pisze:nawet promowała siebie mniej od obecnego burmistrza
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
I jeden i drugi to dziwadło na które trwoni się pieniądze zamiast ratować oryginalne warszawskie historyki.MichalJ pisze:Nie rozumiem tej agresji w stosunku do pomysłu z koniem. W czym koń na Chłodnej jest gorszy od konia na Podwalu?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Najpierw ratuje się to co jest oryginalne i związane z miastem, a potem robi się makietki i inne wynalazki typu wieś tańczy i śpiewa. Dodatkowo ta rewitalizacja nie przywraca żadnego z historycznych wyglądów tej ulicy tylko jest estetycznym potworkiem.MichalJ pisze:Chociaż nie do końca przemawiają do mnie argumenty, że coś jest zamiast czegoś - bo zaraz dojdziemy do głodujących w Afryce.
Owszem - zgoda. Ale dąży się do największego zbliżenia wyglądu historycznego, a nie robi się estetyczne byle co, co rewitalizacją nie jest pomimo szumnej nazwy podawanej dziennikarzom.MichalJ pisze:Żadna 'rewitalizacja' nigdy nie przywraca wyglądu identycznego z przeszłym. Nawet odbudowa Starówki wg obrazów Bernarda B...
Wtedy jest tworzeniem nowej jakości a nie rewitalizacją.MichalJ pisze:Ale "rewitalizacja" w ogóle nie musi mieć nic wspólnego z przywracaniem dawnego wyglądu.
Tyle, że w miastach Europy dąży się do historycznych wyglądów ulic, a w stolicy Polski wstydzimy się przeszłości.
Nie, naprawdę, rewitalizacja to nie jest odtwarzanie przeszłości. Rewitalizacją wyrobiska kamieniołomu może być zrobienie tam oczka wodnego, którego przecież nigdy nie było. Rewitalizacją terenów poprzemysłowych może być budowa tam osiedla albo wieżowca...
Nie mylmy rewitalizacji z renowacją/odbudową/restauracją/remontem.
Nie mylmy rewitalizacji z renowacją/odbudową/restauracją/remontem.