Od jakiegoś czasu licznik głosowań przestał bić, więc jako autor decyduję się zrobić podsumowanie. Na skutek konsultacji moderatorskiej postanowilem wycofać jedną z opcji, na którą już wcześniej niestety padły 2 głosy, a która jednak koniec końców nie wydała mi się do końca związana z treścią ankiety. Stąd głosujących więcej niż głosów.
Wyniki skomentuję następująco:
Po pierwsze, dziękuję za duże wsparcie udzielonym moim propozycjo (fakt, że stanwoiły one podstawę ankiety, ale były punkty, które dawały szansę wykazania Wam swojej dezaprobaty).
Ogólnie moje propozycje spotkały się z przychylnym przyjęciem 78% z Was, co bardzo mnie cieszy. Cieszy też zaufanie, jakie okazaliście mojej rewolcie trasowej polegającej na dodatkowym połączeniu Ostrobramskiej z tramwajami na Waszyngtona oraz rozszerzeniu Bródnu oferty przesiadkowej. Zebrały one 56% głosów, co jest wynikiem dobrym, jako że idea wydaje się być trochę kontrowersyjna. 37% procent z Was wolało widzieć tę linię nadal na trasie przez Grchowską i nie zostało przekonane przeze mnie o konieczności jej zmiany. Trudno, ale i tak dziękuję za Wasze głosy, wszystkie były dla mnie bezcenne. Cieszy mnie zwłaszcza fakt, że nieco rewolucyjna trasa 120 także znalazła tu swoich, choć niewielu, zwolenników. W ogniu krytyki, w jakim znalazłem się po opublikowaniu propozycji tej zmiany, osobom tym dziękuję szczególnie.
14 procent z Was nie chcę zmian w obrębie linii 135, co respektuję rzecz jasna, ale z merytorycznego punktu widzenia moim zdaniem nie do końca przeanalizowaliście wszystkie błędy i niedociągnięcia, jakie są udziałem jej trasy. Ale takie jest Wasze niezbywalne prawo.
14 procent wskazało na nieznane linie(ę?), nie chcąc napisać, jakie/a to linie/a i dlaczego właśnie na nie/ą głosują. Mam nadzieję, że za 50 lat zgodnie z ustawą o ochronie tajemnicy państwowej łaskawie zgodzicie się dopełnić ankiety.
Raz jeszcze wszystkim dziękuję i cieszę się, że dobre pomysły mają szansę choćby na interaktywne wsparcie. Wszystkim Was bardzo serdecznie pozdrawiam.
Moje pomysĹy - Wasze opinie
Moderator: Wiliam