Tylko że tam ostatecznie nie ma być zabudowy.floyd pisze:w przyszłości dojdą nowi pasażerowie z terenu zabudowanych działek.
Trasa tramwajowa na Gocław
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Szkoda. Znakomity teren dla pożądanej architektury z utrzymaniem zieleni.Bastian pisze:Tylko że tam ostatecznie nie ma być zabudowy.floyd pisze:w przyszłości dojdą nowi pasażerowie z terenu zabudowanych działek.
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo

- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale klin napowietrzający. Oczywiście były nań zakusy, podobnie jak - skuteczne niestety - na ten między Żwirki i Wigury a Wołoską, ale w tym przypadku sprawę udało się uciąć.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Pomijajac cala durnowatosc idei klinow napowietrzajacych to co ten mialby niby napowietrzac?
Dw wschodni? Stadion? Port Praski?
Zostawianie takich wygonow prawie w centrum miasta w momencie kiedy osiedla blokow rozpierzchaja sie po jakis olesinach jest zaiste zajebiscie ekologicznym mysleniem.
Jeszcze rozumiem zeby to byl jakis park albo inny teren ogolnodostepny, ale 95% jak nie wiecej mieszkancow miasta z takich terenow nie ma mozliwosci korzystac.
Dw wschodni? Stadion? Port Praski?
Zostawianie takich wygonow prawie w centrum miasta w momencie kiedy osiedla blokow rozpierzchaja sie po jakis olesinach jest zaiste zajebiscie ekologicznym mysleniem.
Jeszcze rozumiem zeby to byl jakis park albo inny teren ogolnodostepny, ale 95% jak nie wiecej mieszkancow miasta z takich terenow nie ma mozliwosci korzystac.
- humptyangel
- Kontakt:
Glonojad pisze:Zaraz - zaraz. Studium trasy takiej propozycji nie zawierało. To powinno być zbadane jako WARIANT w ramach analizy, a nie przyjęte a priori.
Czyli jednak zmienili projekt OPZ? Wcześniej widziałem i czytałem, że z góry założono, iż będzie PAT i nie ma ch..ja w wsi.osa pisze:Może jest to nieprecyzyjnie napisane albo wdarły się jakieś skróty - jak zrozumiałem trambuspas ma być badany wariantowo a nie jako założenie a priori, do tego także odcinkowo, czyli np. od pętli Gocław do Afrykańskiej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji

SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
TTA. PATem to od biedy są fragmenty W-Zki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dotarły do mnie dwie wersje tego samego dniahumptyangel pisze:Czyli jednak zmienili projekt OPZ? Wcześniej widziałem i czytałem, że z góry założono, iż będzie PAT i nie ma ch..ja w wsi.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Miejmy nadzieję, że BDiK bardziej boi się kłamać prasie, niż Wam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Pisz co chcesz, ale to studium jest po to, aby pokazac ludziom na Goclawiu, ze "buduje" sie dla nich tramwaj. Na papierze. Pieniedzy na tramwaj na Goclaw nie ma, bo 2 linia wessie i ewentualnie proby jej przedluzenia (bo trzeba IRR centralnego odcinka poprawic).Glonojad pisze:I koniecznie zdolność trasy do ewakuacji wszystkich mieszkańców Gocławia w ciągu godziny.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Zanim przygotuje się wszystkie uzgodnienia, projekty i pokona/przekona wątpiących, linia tramwajowa na Gocław może się spokojnie załapać na nowy budżet unijny.tarantula01 pisze:Pisz co chcesz, ale to studium jest po to, aby pokazac ludziom na Goclawiu, ze "buduje" sie dla nich tramwaj. Na papierze. Pieniedzy na tramwaj na Goclaw nie ma, bo 2 linia wessie i ewentualnie proby jej przedluzenia (bo trzeba IRR centralnego odcinka poprawic).Glonojad pisze:I koniecznie zdolność trasy do ewakuacji wszystkich mieszkańców Gocławia w ciągu godziny.
A z II linią metra jest tak, że rzeczywiście trzeba ją jak najszybciej przedłużać, bo będzie pusta. Chociaż w podetapach: 1) rondo Daszyńskiego-Górczewska (Księcia Janusza) 2) do Mor (stacja postojowa) 3) Dworzec Wileński-Targówek(Trocka), na Bródno to już rzeczywiście nie będzie za co, zresztą nie widzę potrzeby, jak będą 2 linie tramwajowe i miejmy nadzieję, że most Krasińskiego.
Etam. Owszem, jakaś konkretna (szemrana...) transakcja upadła, ale to nie znaczy, że ogródki zostaną na wieki. Prędzej czy później wszystkie POD w środku miasta muszą zniknąć (oczywiście częściowo mogą zostać przekształcone w publiczną zieleń)...Bastian pisze:Tylko że tam ostatecznie nie ma być zabudowy.floyd pisze:w przyszłości dojdą nowi pasażerowie z terenu zabudowanych działek.
Licz na to. Warszawa na pewno wypadnie z najwyższego progu dofinansowania w perspektywie 2014-2020. Pytanie tylko brzmi czy sama, z aglomeracją, czy z całym województwem mazowieckim.osa pisze:Zanim przygotuje się wszystkie uzgodnienia, projekty i pokona/przekona wątpiących, linia tramwajowa na Gocław może się spokojnie załapać na nowy budżet unijny.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Fundusz spójności do EFRR ani EFS. Warszawa wypadnie z RPO, wypadnie z kapitałów ludzkich i innych takich, ale POIiŚ II na pewno będzie dla niej dostępny.pawcio pisze:Licz na to. Warszawa na pewno wypadnie z najwyższego progu dofinansowania w perspektywie 2014-2020. Pytanie tylko brzmi czy sama, z aglomeracją, czy z całym województwem mazowieckim.osa pisze:Zanim przygotuje się wszystkie uzgodnienia, projekty i pokona/przekona wątpiących, linia tramwajowa na Gocław może się spokojnie załapać na nowy budżet unijny.
Zobaczymy jeszcze, co z funduszami zrobią. Ale jeżeli by Warszawa wypadła z Mazowsza samodzielnie, to niewiele środków by dla niej zostało, niewiele.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat trasy tramwajowe i metro buduje się z tych środków, które dla niej otwarte będą. Powtarzam, kwalifikowalność beneficjenta wynika z zasad źródeł po stronie europejskiej.