A od kiedy zrobił się z Ciebie taki katol i patriota?BJ pisze:Nie dlatego, że jest nadzwyczajnie zajebisty, ale dlatego, że jest z PiS.
Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na pewno bardziej, niż poszerzanie i przedłużanie KEN, ale moim zdaniem i tak szkodliwe w kontekście np. braku dobrego połączenia Ursynowa z Wilanowem.kocur pisze:Akurat to było potrzebne.Glonojad pisze:poszerzanie (...) Rosoła
[ Dodano: |26 Wrz 2010|, 2010 10:10 ]
Na razie nie udało mi się znaleźć informacji nt. jego aktualnych poglądów, niestety. Zresztą to problem wszystkich kandydatów, Olejniczak na przykład nie ma strony z programem, a ma stronę ze zbieraniem pomysłów ludu. Nie ma to jak spójna wizja, chociaż populizm taki może się spodobać.zzz pisze:Jezeli chodzi o polityke komunikacyjna, to dosc interesujaca jest kandydatura bieleckiego. Mialem okazje z nim rozmawiac ok. 10 lat temu, stojac w korku w raszynie, co sprawilo, ze przedstawil mi swoja wizje komunikacji w miescie. I w duzym stopniu jego wizja komunikacji byla zbierzna z pogaldami jakie tu przedstawiasz.Glonojad pisze:Oczywiście pytanie, na kogo innego głosować - konkurencja mądrością bynajmniej nie rozpieszcza.
Co, biorąc pod uwagę, ilu PiSiorów wciąż w Urzędzie Miasta siedzi, każe powątpiewać w jego skuteczność w zreformowaniu działania miasta.Oczywiscie pomijam czyim jest oficjalnie kandydatem, a znajac poglady na lojalnosc tego "drobiu" watpie, aby po ewentualnej wygranej mial jakakolwiek swobode w doborze wspolpracownikow.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Od kiedy kobieta może być cwelem?BJ pisze: Spać po nocach bym nie mógł, gdybym zagłosował na cweli *)sz z PO.
A ja sobie zagłosuje zagłosuję na to niespotykane w przyrodzie zjawisko. Nie z tego tytułu, że popieram PO, bo im nie ufam, ale ze względu na sposób zarządzania miastem, który znam od kuchni. Prawda jest taka, że Warszawa jako trampolina do politycznej kariery była w tak ogromnym kryzysie i zaniedbaniu, że byliśmy o krok od katastrofy. Infrastrukturalnej na pewno, boję się pomysleć jakich jeszcze.
W dupie mam politykę. Warszawą rządzi fachowiec (choć malo medialny).
Widząc to z radością odsuwam na bok swoje poglądy polityczne i w dupie mam to, że była w ZChN.
*) - i Ty chciałeś być na WiN odbanowany "na próbę..."
sz
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rzeczy należy nazywać po imieniu.BJ pisze:Tylko nie katol.
Kłania się największe przekleństwo dzisiejszej polityki - poprawność polityczna.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak widać do czynnego prawa wyborczego trzeba po prostu dorosnąć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Pomysły Korwina-Mikkego na miasto... (cytaty):
firmy, które prowadzą roboty budowlane powinny płacić za korzystanie podczas tych prac z jezdni i chodnika. - Jeśli będą płacić, będą robić to o wiele szybciej - uważa.
Remonty robi się miesiącami - powiedział. Jak zauważył, remont mostu Lincolna w USA zrobiono w trzy dni, bo firma przeprowadzająca remont trenowała wcześniej na makiecie mostu, dzięki czemu udało się to zrobić w tak krótkim czasie.
Korwin-Mikke podkreślił, że jako prezydent Warszawy nie będzie budował nowych linii tramwajowych. - Będę likwidował też linie, które są zawalidrogą. Nie znam większego miasta amerykańskiego, gdzie byłyby tramwaje, to jest zabytek - dodał.
Zapowiedział także, że gdy zostanie prezydentem, wytoczy proces PKP o gigantyczne odszkodowanie za bezprawne zamknięcie przejazdów kolejowych. Jako przykład podaje ul. Targową, Która jest zablokowana m.in. dlatego, że odcięto komunikację Grochowa i Kamionka z Targówkiem i Elsnerowem przecinając ulice Wiatraczną i Chłopickiego. - Te przejazdy muszą zostać otwarte, bo na takich warunkach kolej otrzymała prawo do budowy torów. I warunki koncesji złamała - przekonuje.
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1676915,0, ... omosc.html
Czy na sali jest...?
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1676915,0, ... omosc.html
Czy na sali jest...?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Cóż, nie od dziś wiadomo, że tramwaj na Tarchomin wzbudza dużo większy entuzjazm u urzędników niż u samych mieszkańców uszczęśliwianych niejako "na siłę".MeWa pisze:Korwin-Mikke podkreślił, że jako prezydent Warszawy nie będzie budował nowych linii tramwajowych. - Będę likwidował też linie, które są zawalidrogą. Nie znam większego miasta amerykańskiego, gdzie byłyby tramwaje, to jest zabytek - dodał.