Władze Warszawy - wybory, kandydaci itp.

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

ratraciak
Kontakt:

Post autor: ratraciak » 26 wrz 2010, 8:49

BJ pisze:Nie dlatego, że jest nadzwyczajnie zajebisty, ale dlatego, że jest z PiS.
A od kiedy zrobił się z Ciebie taki katol i patriota?

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 26 wrz 2010, 9:42

Tylko nie katol.

TLG

Post autor: TLG » 26 wrz 2010, 10:04

BJ pisze:na cweli z PO.
Wyborca PiS, wersja standard bez dodatków. Nówka sztuka, nieśmigany :D
NMSP, EOT
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
kocur

Post autor: kocur » 26 wrz 2010, 10:06

Glonojad pisze:poszerzanie (...) Rosoła
Akurat to było potrzebne.
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 wrz 2010, 10:08

kocur pisze:
Glonojad pisze:poszerzanie (...) Rosoła
Akurat to było potrzebne.
Na pewno bardziej, niż poszerzanie i przedłużanie KEN, ale moim zdaniem i tak szkodliwe w kontekście np. braku dobrego połączenia Ursynowa z Wilanowem.

[ Dodano: |26 Wrz 2010|, 2010 10:10 ]
zzz pisze:
Glonojad pisze:Oczywiście pytanie, na kogo innego głosować - konkurencja mądrością bynajmniej nie rozpieszcza.
Jezeli chodzi o polityke komunikacyjna, to dosc interesujaca jest kandydatura bieleckiego. Mialem okazje z nim rozmawiac ok. 10 lat temu, stojac w korku w raszynie, co sprawilo, ze przedstawil mi swoja wizje komunikacji w miescie. I w duzym stopniu jego wizja komunikacji byla zbierzna z pogaldami jakie tu przedstawiasz.
Na razie nie udało mi się znaleźć informacji nt. jego aktualnych poglądów, niestety. Zresztą to problem wszystkich kandydatów, Olejniczak na przykład nie ma strony z programem, a ma stronę ze zbieraniem pomysłów ludu. Nie ma to jak spójna wizja, chociaż populizm taki może się spodobać.
Oczywiscie pomijam czyim jest oficjalnie kandydatem, a znajac poglady na lojalnosc tego "drobiu" watpie, aby po ewentualnej wygranej mial jakakolwiek swobode w doborze wspolpracownikow.
Co, biorąc pod uwagę, ilu PiSiorów wciąż w Urzędzie Miasta siedzi, każe powątpiewać w jego skuteczność w zreformowaniu działania miasta.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Szamot

Post autor: Szamot » 26 wrz 2010, 10:30

BJ pisze: Spać po nocach bym nie mógł, gdybym zagłosował na cweli *)sz z PO.
Od kiedy kobieta może być cwelem? :-k
A ja sobie zagłosuje zagłosuję na to niespotykane w przyrodzie zjawisko. Nie z tego tytułu, że popieram PO, bo im nie ufam, ale ze względu na sposób zarządzania miastem, który znam od kuchni. Prawda jest taka, że Warszawa jako trampolina do politycznej kariery była w tak ogromnym kryzysie i zaniedbaniu, że byliśmy o krok od katastrofy. Infrastrukturalnej na pewno, boję się pomysleć jakich jeszcze.

W dupie mam politykę. Warszawą rządzi fachowiec (choć malo medialny).
Widząc to z radością odsuwam na bok swoje poglądy polityczne i w dupie mam to, że była w ZChN.

*) - i Ty chciałeś być na WiN odbanowany "na próbę..." #-o
sz

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 wrz 2010, 10:52

BJ pisze:Tylko nie katol.
Rzeczy należy nazywać po imieniu.
Kłania się największe przekleństwo dzisiejszej polityki - poprawność polityczna.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

zzz

Post autor: zzz » 26 wrz 2010, 11:18

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 26 wrz 2010, 20:04

BJ pisze:Zagłosowałbym na kandydata PiS. Nie dlatego, że jest nadzwyczajnie zajebisty, ale dlatego, że jest z PiS.
:arrow: A ja zagłosowałbym (a wręcz zagłosuję, oczywiście u siebie) na człowieka najbardziej kompetentnego, choćby nawet był z partii, której nie lubię.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 wrz 2010, 20:20

Też tak do tego podchodzę.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 wrz 2010, 21:15

Jak widać do czynnego prawa wyborczego trzeba po prostu dorosnąć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 07 paź 2010, 22:50

Pomysły Korwina-Mikkego na miasto... (cytaty):
:arrow: firmy, które prowadzą roboty budowlane powinny płacić za korzystanie podczas tych prac z jezdni i chodnika. - Jeśli będą płacić, będą robić to o wiele szybciej - uważa.
:arrow: Remonty robi się miesiącami - powiedział. Jak zauważył, remont mostu Lincolna w USA zrobiono w trzy dni, bo firma przeprowadzająca remont trenowała wcześniej na makiecie mostu, dzięki czemu udało się to zrobić w tak krótkim czasie.
:arrow: Korwin-Mikke podkreślił, że jako prezydent Warszawy nie będzie budował nowych linii tramwajowych. - Będę likwidował też linie, które są zawalidrogą. Nie znam większego miasta amerykańskiego, gdzie byłyby tramwaje, to jest zabytek - dodał.
:arrow: Zapowiedział także, że gdy zostanie prezydentem, wytoczy proces PKP o gigantyczne odszkodowanie za bezprawne zamknięcie przejazdów kolejowych. Jako przykład podaje ul. Targową, Która jest zablokowana m.in. dlatego, że odcięto komunikację Grochowa i Kamionka z Targówkiem i Elsnerowem przecinając ulice Wiatraczną i Chłopickiego. - Te przejazdy muszą zostać otwarte, bo na takich warunkach kolej otrzymała prawo do budowy torów. I warunki koncesji złamała - przekonuje.

http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1676915,0, ... omosc.html

Czy na sali jest...? #-o
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 07 paź 2010, 23:22

MeWa pisze:Korwin-Mikke podkreślił, że jako prezydent Warszawy nie będzie budował nowych linii tramwajowych. - Będę likwidował też linie, które są zawalidrogą. Nie znam większego miasta amerykańskiego, gdzie byłyby tramwaje, to jest zabytek - dodał.
Cóż, nie od dziś wiadomo, że tramwaj na Tarchomin wzbudza dużo większy entuzjazm u urzędników niż u samych mieszkańców uszczęśliwianych niejako "na siłę".

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 07 paź 2010, 23:23

A najlepiej potrzeby i zdanie mieszkańców Tarchomina widać z Pyr.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 07 paź 2010, 23:24

Spoko, na Tarchominie nigdy nie byłem i nie mam tam znajomych, więc oczywiście jak zwykle masz rację.

ODPOWIEDZ