Trasa i Most Północny

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 sie 2006, 16:56

inż. Glonojad pisze:Są różne warianty, m. in. likwidacji jednego ze zjazdów z trasy AK od strony Bródna na Jagiellońską (obecnie są dwa, jeden przez pętlę).

No tak, ale z tego drugiego zjazdu korzystają tylko autobusy miejskie.
inż. Glonojad pisze: Pod łącznicą Legionowo -> Most szedłby tunelem.
No właśnie jak bedzie to rozwiązane najbardziej mnie ciekawiło :smile:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 16 sie 2006, 19:46

Jak pętla Żerań będzie wyglądała po przebudowie i jak wyprowadzone zostaną tory na północ?

Tu zamieściliśmy informacje:
http://www.siskom.waw.pl/kp-bustram.htm - obsługa osiedla Tarchomin komunikacją tramwajową.
Co do Modlińskiej, to ta ulica będzie poszerzona do 2x4 na odcinku Trasa T - Kowalczyka/Konwaliowa, zaś most i wiadukt nad kanałkiem i torami do EC będą zburzone i postawione od nowa o właściwej szerokości i nośności. Dodatkowo zbudowany zostanie oddzielny wiadukt z mostkiem dla tramwaju oraz po obu stronach Modlińskiej kładki pieszo-rowerowe.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 sie 2006, 19:48

Pozostaje mi potwierdzić autentyczność i podkreślić, że to nie ja pociekłem ;).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 sie 2006, 19:56

tarantula01 pisze:Jak pętla Żerań będzie wyglądała po przebudowie i jak wyprowadzone zostaną tory na północ?

Tu zamieściliśmy informacje:
http://www.siskom.waw.pl/kp-bustram.htm - obsługa osiedla Tarchomin komunikacją tramwajową.
Co do Modlińskiej, to ta ulica będzie poszerzona do 2x4 na odcinku Trasa T - Kowalczyka/Konwaliowa, zaś most i wiadukt nad kanałkiem i torami do EC będą zburzone i postawione od nowa o właściwej szerokości i nośności. Dodatkowo zbudowany zostanie oddzielny wiadukt z mostkiem dla tramwaju oraz po obu stronach Modlińskiej kładki pieszo-rowerowe.
A nie można było zrobić drogi rowerowe i pieszej na jednym wiadukcie drogą. Taniej by chyba wyszło niż budować dodatkowe kladki.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 17 sie 2006, 14:16

inż. Glonojad pisze:Pozostaje mi potwierdzić autentyczność i podkreślić, że to nie ja pociekłem ;).
Strasznie się trzęsiesz przed tym CBA ;)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 sie 2006, 14:38

Dennis pisze:
inż. Glonojad pisze:Pozostaje mi potwierdzić autentyczność i podkreślić, że to nie ja pociekłem ;).
Strasznie się trzęsiesz przed tym CBA ;)
A Ty nie? U nas co chwila, a to kontrole z miasta, a to NIK...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Dennis

Post autor: Dennis » 17 sie 2006, 15:11

inż. Glonojad pisze:
Dennis pisze:Strasznie się trzęsiesz przed tym CBA ;)
A Ty nie? U nas co chwila, a to kontrole z miasta, a to NIK...
U nas też. Tyle, że my nie jesteśmy aż tak zakonspirowani, jak wy ;)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 sie 2006, 15:54

Zakonspirowani? No cóż, w moim przypadku jest dostępne zdjęcie i można wywnioskować, gdzie pracuję - a Ty to pełny anomin :-$
Ale to ma swoją cenę - Ty możesz gadać co chcesz, a mnie nie wypada ;).

Dennis

Post autor: Dennis » 17 sie 2006, 16:11

Pomimo mojej anonimowości forumowej (choć niektórzy przecież moje personalia znają ;) ), nie spotkałem się jeszcze z zakazem informowania kogokolwiek o naszych inwestycjach. Ale może jestem za malutki i nie mam dostępu do żadnych istotnych informacji ;)

reserved

Post autor: reserved » 17 sie 2006, 21:53

a ja mam taka propozycje, co wy na to gdyby mostem polnocnym puscic tramwaje, wtedy 21 przedluzyc do tarchomina i dalej do huty?
bardzo mozliwe bo jak przejmie wladze rydzyk to mu sie zbuduje wille na tarchominie i palac na mlocinach a reszta niech nalezy do niego :)

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 17 sie 2006, 22:00

Przecież Mostem Północnym ma jeździć linia szybkiego tramwaju do Huty (dowozówka do metra)....

reserved

Post autor: reserved » 17 sie 2006, 22:03

geograf pisze:Przecież Mostem Północnym ma jeździć linia szybkiego tramwaju do Huty (dowozówka do metra)....
jakto szybkiego tramwaju?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 sie 2006, 22:09

No normalnego szybkiego tramwaju. Bezkolizyjne przejazdy przez Wisłostradę i Trasę Mostu Północnego, przystanki co średnio 600 metrów, obsługa 100% niska podłoga, priorytety na skrzyżowaniach i takie tam... proponuję przeczytać wątek od początku.

reserved

Post autor: reserved » 17 sie 2006, 22:14

inż. Glonojad pisze:No normalnego szybkiego tramwaju. Bezkolizyjne przejazdy przez Wisłostradę i Trasę Mostu Północnego, przystanki co średnio 600 metrów, obsługa 100% niska podłoga, priorytety na skrzyżowaniach i takie tam... proponuję przeczytać wątek od początku.
no tak ale wam chodzi o jakas szybka kolej podobna do tramwaju jakas czy zwykly tramwaj? bo takto ja proponuje 21

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 sie 2006, 22:20

Chodzi mi dokładnie o to, co napisałem. Nie jest to ani szybka kolej, ani zwykły tramwaj.

ODPOWIEDZ