214 z Nowodworów do S9 w Płudach

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 07 lut 2011, 23:12

Aligator pisze:
To nie ma znaczenia - moim zdaniem należy umożliwić ludziom dojazd do Płud bez przesiadki z Dąbrówki. A jak nie będą korzystać, to wakacje są dobrym momentem na zmiany.
No to się zdecyduj. Piszesz że chodzi o dowóz do szyny żeby zaraz napisać że nie ma znaczenia czy ktoś do kolejki wsiądzie...
Więc na grom komuś taki dojazd - chyba żeby sobie na kolejkę popatrzeć...
Dąbrówka z Płud nie korzysta i raczej nie będzie bo nikomu nie będzie się chciało jechać na Płudy jeśli ma kraniec 511 pod nosem (więc nie wiem jakim "ludziom" Ty chcesz umożliwiać dostęp - konkrety).
Ps. szkoła na Płudach jest ;) natomiast, ma ona już połaczenie z Nowodworami.
Piszesz o 257 i 126?
Rozumuję tak: 214 przewiezie z Nowodworów do Płud "x" osób z Nowodworów i "z" osób z Dąbrówki, które przesiądą się na to 214 z 211. Gdyby to samo 214 jechało z Dąbrówki zastępując wariantowe 211 kursujące w szczycie na trasie Dąbrówka - Nowodwory, to zapewniałoby lepszy dojazd dla osób z Dąbrówki i bezpośrednio jechałoby nim "x"+"y" osób z Nowodworów i Dąbrówki, przy czym "y">"z". Dlaczego? Bo nie byłoby przesiadki i czekania na autobus/niepewności, że 214 odjedzie przed 211.
Skoro już ZTM zechciał tę linię uruchomić, to niech ją uruchomi dobrze.
Aligator pisze:Dąbrówka z Płud nie korzysta i raczej nie będzie bo nikomu nie będzie się chciało jechać na Płudy jeśli ma kraniec 511 pod nosem (więc nie wiem jakim "ludziom" Ty chcesz umożliwiać dostęp - konkrety).
Nikomu z Nowodworów nie będzie się chciało jechać do Płud, bo ma pod nosem E-8 wspomagane przez 508 do metra jeżdżace co niecałe 2 minuty. To po co ZTM uruchamia to 214? Dla uruchomienia?
marko80 pisze:jeżeli 211 pojechałoby w kursach, które są teraz skrócone do nowodworów aż do pkp płudy to wtedy 214 byłoby zbędne moim zdaniem.
To wtedy z rozkładu 211 wyleciałyby kursy wariantowe i zrobiłoby się z nich 214, bo wsiąść do tego samego 211, które raz skręca na pewnym skrzyżowaniu w prawo (i wiezie na Tarchomin), a za drugim razem w lewo (i lądujemy w Płudach) to jakby co innego.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Aligator

Post autor: Aligator » 07 lut 2011, 23:27

To po co ZTM uruchamia to 214? Dla uruchomienia?

I wydaje mi się że na tym pytaniu powinniśmy się skupić ;)
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 lut 2011, 23:33

tarantula01 pisze:Nikomu z Nowodworów nie będzie się chciało jechać do Płud
A z Dąbrówki będzie się chciało?

Ty gdzieś koło Grzymalitów mieszkasz, jak dobrze pamiętam? I chcesz mieć czym zawieźć rower do pociągu? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 07 lut 2011, 23:35

Uruchamia po to, aby zapewnić dojazd od szyny kolejowej. Być może to połączenie samo z siebie wzbudzi popyt na więcej.
Bastian pisze:
tarantula01 pisze:Nikomu z Nowodworów nie będzie się chciało jechać do Płud
A z Dąbrówki będzie się chciało?
Już przecież Aligator twierdzi, że nie będzie się chciało. Ja uważam, że będzie się chciało.
Bastian pisze:Ty gdzieś koło Grzymalitów mieszkasz, jak dobrze pamiętam? I chcesz mieć czym zawieźć rower do pociągu? :>
Tak mieszkam gdzieś koło... ale rowerem do PKP to bym dojechał bez autobusu - po to np. stojaki przy kolei wywalczyłem.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 lut 2011, 23:39

A Może Dąbrówka - Odkryta - Nowodworska - Mehoffera - Światowida - Hanki Ordonówny - Mehoffera - ... - PKP Płudy? :-k Wtedy by dowiozła jeszcze więcej ludzi...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Aligator

Post autor: Aligator » 08 lut 2011, 8:56

Tak mieszkam gdzieś koło... ale rowerem do PKP to bym dojechał bez autobusu - po to np. stojaki przy kolei wywalczyłem.
I chwała Ci za to - następnym razem daj znać z wyprzedzeniem o projektach rowerowych (z chęcią wezmę udział w prztargu na stojaki, park remontowy albo coś w tym stylu :D ).
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 09 lut 2011, 22:45

Bastian pisze:A Może Dąbrówka - Odkryta - Nowodworska - Mehoffera - Światowida - Hanki Ordonówny - Mehoffera - ... - PKP Płudy? :-k Wtedy by dowiozła jeszcze więcej ludzi...
Czemu nie? Wady: nie podwiezie dzieci z Dąbrówki do SP154, 342 i G123. Nie ma też przystanku Dzierzgońska w kierunku Dąbrówki.
Aligator pisze:... następnym razem daj znać z wyprzedzeniem o projektach rowerowych (z chęcią wezmę udział w prztargu na stojaki, park remontowy albo coś w tym stylu :D ).
Na wyprzedzenie zwykle nie ma czasu, bo wnioski są pisane jako poprawa całego przedsięwzięcia praktycznie oddanego do użytku ze względu na to, że urzędnicy w swoim czasie nie pomyśleli, a konsultacji projektu nie zorganizowali w takim czasie, aby można było cokolwiek zmienić.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
sprokett

Post autor: sprokett » 14 lut 2011, 22:48

Dzis ok 13.30 wsiadlem do tego "czegos" na Nowodworach. Napelnienie zero az do przystanku Henrykow. Tam wsiadly dwie kobiety, ktore nie wiedzialy w co wsiadaly. Po nerwowym przeczytaniu tablicy bocznej wysiadly na nastepnym przystanku. Do konca trasy napelnienie zero.
Po dojezdzie do PKP Pludy bus nie mogl zawrocic, gdyz wpakowala sie na zawrotke ciezarowka z naczepa z pobliskiej budowy a kierowcy brak. Przylazl po ponad 10min z wyrazna pretensja (to gdzie mam stanac?).
Droga (?) od przystanku na perony w fatalnym stanie - jakies dziury, zmarzniete bloto, materialy budowlane, kawalek siatki, cos a'la Zeran Fso.
Nieopodal koszmarna rudera w ktorej "biesiaduja" bezdomni pijac jabola lub cokolwiek, co ich rozgrzeje. Jeden z nich "dyzuruje" na chodniku zaczepiajac nielicznych przechodniow (zbiera na bulke).
40 metrow dalej spotykam wsciekle ujadajace psy bedace za rozpadajacym sie ogrodzeniem (ciekawe ile wytrzyma).
Po dotarciu na peron - wracam. Napelnienie zero. Kierowca zatrzymuje sie nawet na przystankach "nz" wytracajac minuty zbyt rozwleklego rozkladu.
Dopiero na Strumykowej wsiada facet, ktory jedzie tylko jeden przystanek.
Wysiadam z przeswiadczeniem, ze jechalem ta linia 2 razy (pierwszy i ostatni).

Ja wiem, ze dzis to pierwszy dzien kursowania w dp. Jednakze mysle, ze linia 214 ma duze szanse przebic swoja "popularnoscia" linie 210 (dodam, ze kursuja na niej autobusy 12 metrowe!!!). Gratulacje #-o

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 14 lut 2011, 22:54

Ja jechałem w sobotę. Zero na całej trasie (nie liczac mnie i pani, która podjechała jeden przystanek do Nowodworów). Ledwo zdążyłem się przesiąść z pociągu. Musiałem biec kilkaset metrów, w tym cofnąć się do początku peronu.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 lut 2011, 22:57

Kurczę, też się muszę przejechać tym kuriozum :]

Cóż, komunikacja + polityka. Takie są efekty.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 10:58

Bastian pisze:Cóż, komunikacja + polityka. Takie są efekty.
Obserwowałem tą linię przez sobotę i niedzielę. Obsady 1 w porywach do 2 osób na samej Ordonówny i ludzie szukający 144.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 15 lut 2011, 11:04

MisiekK pisze:
Bastian pisze:Cóż, komunikacja + polityka. Takie są efekty.
Obserwowałem tą linię przez sobotę i niedzielę. Obsady 1 w porywach do 2 osób na samej Ordonówny i ludzie szukający 144.
A skąd wiesz że szukali 144...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 11:07

Lukasz436 pisze:A skąd wiesz że szukali 144...
Tak wyszło, że rozumiem o co mnie pyta stojący obok człowiek.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 15 lut 2011, 11:09

Ile ludzi Cię zapytało o 144? Jedna? Dwie?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 15 lut 2011, 11:10

bartoni722 pisze:Ile ludzi Cię zapytało o 144? Jedna? Dwie?
Conajmniej kilkanaście. Wszystkim poleciłem napisanie skargi do ZTM lub wniosku o przystanki dla 509.

ODPOWIEDZ