Przyśniło ci się, czy gdzieś to wyczytałeś? Szczerzem ciekaw...drja pisze:miały być hordy 2xx także w ścisłym centrum, gdzie one są?
Jak zmienią się okolice ulic Prostej i Świętokrzyskiej
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Oczywiście nie znajdę ci tego teraz na poczekaniu, ale dałbym pociąć... se spodnie
, że przy sprowadzaniu (przed, dokładniej) pierwszej fali knypków do wawki, lwiątek to jest, czytałem w prasie (nie w faktoidach czy jemu podobnych) takie zapowiedzi, że posłużą do wprowadzenia KM na ulicach, gdzie dziś jest za ciasno, i padała tam też nazwa Kruczej (to mi zapadło w pamięć).
Bądźmy poważni, konkurencją dla metra nie będą autobusy na Świętokrzyskiej, nawet co 2 minuty, tylko tramwaje na WZ. Ale uważam, że naród metrem jeździć uwielbia i je zapełni nawet kosztem lekkiego wydłużenia podróży.
Autobusy na Świętokrzyskiej oczywiście powinny jechać zygzakiem na Starówkę albo do BUW, dodatkowe przystanki też bym im dorobił.
Autobusy na Świętokrzyskiej oczywiście powinny jechać zygzakiem na Starówkę albo do BUW, dodatkowe przystanki też bym im dorobił.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem, dla mnie jest bardziej argumentem przeciw podjeżdżaniu tego przystanku metrem - odległość mała...MichalJ pisze:No właśnie brak przystanków autobusowych pomiędzy stacjami metra jest argumentem przeciwko autobusom.
Nie no, na poważnie, to w tramwaj na Świętokrzyskiej oczywiście nie wierzę, aczkolwiek uważam, że na kawałeczku do Emilii Plater (i dalej do placu Grzybowskiego, Królewską do Traktu i Traktem) byłby jak znalazł. Choć może niekoniecznie przed Wilanowem, Modlińską i tunelem pod dworcem Zachodnim...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Symulacje wskazywały, że M2 więcej zabierze pasażerów z trasy al. Zieleniecka - most Poniatowskiego, niż z Trasy W-Z.MichalJ pisze:Bądźmy poważni, konkurencją dla metra nie będą autobusy na Świętokrzyskiej, nawet co 2 minuty, tylko tramwaje na WZ.
Tym niemniej mówimy o dwóch całkiem różnych rzeczach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Żeby się nie skończyło dodatkowymi przystankami także przy Emilii Plater na Alejach, dla idei...person pisze: Gorzej, że przystanek na wysokości Bagna ma średni sens, ale dla idei może by tak...?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na swietokrzyskiej niespecjalnie bedzie sens puszczania czegokolwiek.
Na prage jest i bedzie kibel po prawej stronie wiec ogryzek nawet z podwojna przesiadka skasuje busy a po lewej piec tysiecy busow dowozacych do ogryzka na daszynskiego nie zostanie przeciez puszczona w swietokrzyska
Na grzybowskiej-krolewskiej mogloby sobie cos mocniejszego posmigac z gorczewskiej (zakladajac ze na kasprzaka po calosci bedzie tram), te 109 czy cos.
Reszta busow albo na ochote w zwirki albo petelka gdzies przy daszynskim.
Na prage jest i bedzie kibel po prawej stronie wiec ogryzek nawet z podwojna przesiadka skasuje busy a po lewej piec tysiecy busow dowozacych do ogryzka na daszynskiego nie zostanie przeciez puszczona w swietokrzyska
Na grzybowskiej-krolewskiej mogloby sobie cos mocniejszego posmigac z gorczewskiej (zakladajac ze na kasprzaka po calosci bedzie tram), te 109 czy cos.
Reszta busow albo na ochote w zwirki albo petelka gdzies przy daszynskim.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dla autobusów - w sumie, czemu nie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Postawisz autobusom, to i tramwajom będzie trzeba dostawić, bo znajdzie się grupka idiotów, którym zamarzy się przesiadka. Z drugiej strony: czy tramwaje na tym odcinku Jerozolimskich da się spowolnić jeszcze bardziej?