Czym, 105-kami? Bo swingów ma mało. A myślisz, że 105-ki są pojemniejsze? Bo mi się tak nie wydaje. Teraz zresztą obsługa wielu linii została uproszczona, bo otwarto dojazd do R-4 od strony Huty. Nie wiem akurat, czy miało to związek z obsługą 4-ki, ale mogło mieć, bo trzeba jakoś pewnie obsługę zajezdniom przydzielić. Nie może być tak, że jedna wysyła wszystko co ma, a w drugiej większość wagonów stoi tylko dlatego, że tamta miała lepszy, a ta gorszy dojazd na linię.grzegorz pisze:Może to robić Wola. Wiem, wiem, plan obsługi rzecz święta. Dobrze że po roku(!) uwzględniono to, że R-2 na taką ,,4'' miało ~tyle, ile ta linia ma długości (zwłaszcza, jak trzeba było latać przez Wiatrak
Rozkłady tramwajowe - sezon 2012-2013
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Po prostu była całościowa wymiana rozkładów na sieci i część rzeczy można było sprzątnąć. Szczególnie, że przy ostatnich porządkach Swingów w ruchu było 32 sztuki w planie, teraz jest ich 68. To też zmienia sposób gospodarowania taborem pomiędzy linie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie są, chodzi mi o to, że nie jest tak, że na 9 koniecznie musi być Mokotów.fraktal pisze:Czym, 105-kami? Bo swingów ma mało. A myślisz, że 105-ki są pojemniejsze? Bo mi się tak nie wydaje.
R-2 ma cały czas jedno okno na świat (Poniatowszczak) i płaczu nie ma, ba latali swego czasu przez Wiatrak na 4. Popatrz ile to kilometrów. Na oko dobra godzina i to przy założeniu właczania się od razu po wjechaniu na trasę.fraktal pisze: Teraz zresztą obsługa wielu linii została uproszczona, bo otwarto dojazd do R-4 od strony Huty. Nie wiem akurat, czy miało to związek z obsługą 4-ki, ale mogło mieć, bo trzeba jakoś pewnie obsługę zajezdniom przydzielić.
@pawcio ,,część rzeczy można było sprzątnąć''.
Plotka jest bardzo ciekawa, ale do mnie dotarła właśnie w tej chwili. Generalnie rozmawianie o rozkładach na 30.04 jest jeszcze nieco przedwczesne.
Ok Dzięki!
Tak pytałem z ciekawości, bo wczoraj będąc 2 godz na zajezdni, toczyła się ooogromna dyskusja na temat nowych rozkładów od 30-go i ile to nowych linii do nas dojdzie
Więc zdziwiłem się, że już ludzie mają takie info.
PS. Gratuluję Ci nowego rozkładu 24. Skrócenie czasu przejazdu i wydłużenie postojów to strzał w 10!.
Nie trzeba się już tak wlec na odcinku Bemowo - Zawiszy a i bałagan w Centrum na luzie bo postoje dłuższe. Naprawdę gratuluję. Jeździło mi się na tym bardzo przyjemnie
PS. Gratuluję Ci nowego rozkładu 24. Skrócenie czasu przejazdu i wydłużenie postojów to strzał w 10!.
Nie trzeba się już tak wlec na odcinku Bemowo - Zawiszy a i bałagan w Centrum na luzie bo postoje dłuższe. Naprawdę gratuluję. Jeździło mi się na tym bardzo przyjemnie
-
bartoni722
Nie przyznaję się do wyżej zarzucanego mi czynu. To nie moja sprawa, aczkolwiek miło, że rozkłady się podobają.MichałP. pisze:Gratuluję Ci nowego rozkładu 24. Skrócenie czasu przejazdu i wydłużenie postojów to strzał w 10!
W pokoju dyżurnych można się wielu ciekawych rzeczy. Ale prawdy tam nie znajdziesz.MichałP. pisze:Więc zdziwiłem się, że już ludzie mają takie info.