Nihil novi sub ZTMi.MichalJ pisze:Ojej, to jest naprawdę przystanek na żądanie dla linii zwykłej i stały dla przyspieszonej?
Nowe przystanki (planowane)
Moderator: Wiliam
No owszem, pamiętam przystanki dla D,E bez 5xx, ale zawsze mnie to dziwi...
- fik
- Naczelne Chamidło
Ja pamiętam dokładnie taki przypadek - GOTARDA stały dla 436, warunkowy dla 136. I nawet miało to sens (136 chwilę wcześniej stawało na JADŹWINGÓW).MichalJ pisze:No owszem, pamiętam przystanki dla D,E bez 5xx, ale zawsze mnie to dziwi...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Zostały ukończone dwa nowe przystanki dla linii 152 na ul. Klasyków, przeznaczone dla mieszkańców nowego osiedla "Klasyków" firmy Dom Development. Niedługo można więc spodziewać się włączenia ich do eksploatacji.
Gdzie te przystanki, bo tam ciasnawo?
http://goo.gl/maps/KOu5D
http://goo.gl/maps/KOu5D
- tarantula01
- Kontakt:
Dokładnie pod wiaduktami kolejowymi (w stronę Nieporętu) i za zjazdem z Marywilskiej w Płochocińską, przed torami linii towarowej (w stronę Modlińskiej). Likwidacji ulegną przystanki w okolicy wiaduktu w ciągu ul. Marywilskiej. To chyba pierwszy przypadek, kiedy postanowiono zintegrować węzeł przesiadkowy na plus.
PS. Poproszę o przywrócenie lokalizacji przystanku Centrum na ul. Marszałkowskiej w stronę Świętokrzyskiej pomiędzy Al. Jerozolimskimi, a ul. Widok. Obecnie jest tam postój TAXI. Przystanek pod Domami Towarowymi nie musi istnieć. Liczba autobusów zatrzymujących się na Marszałkowskiej w kierunku północnym jest już bardzo mała i spokojnie wozy się pomieszczą bez stwarzania zagrożenia dla ruchu. Przy okazji też będzie to integracja węzła przesiadkowego.
PS. Poproszę o przywrócenie lokalizacji przystanku Centrum na ul. Marszałkowskiej w stronę Świętokrzyskiej pomiędzy Al. Jerozolimskimi, a ul. Widok. Obecnie jest tam postój TAXI. Przystanek pod Domami Towarowymi nie musi istnieć. Liczba autobusów zatrzymujących się na Marszałkowskiej w kierunku północnym jest już bardzo mała i spokojnie wozy się pomieszczą bez stwarzania zagrożenia dla ruchu. Przy okazji też będzie to integracja węzła przesiadkowego.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wg komunikatu żaden przystanek nie ulega likwidacji.
- tarantula01
- Kontakt:
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Aha. Ale oba na żądanie. 
- tarantula01
- Kontakt:
Między Cementownią, a Marcelinem dołożone zostanie kółeczko, jeśli dobrze liczę.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 14490.htmlW wyniku ogłoszonego przez ZMID przetargu powstać ma nowa jezdnia ul. (ok. 1200 metrów), chodniki, droga rowerowa, oświetlenie, kanalizacja deszczowa i ekrany akustyczne.
Posadzona ma być też nowa zieleń.
Przebudowane zostaną skrzyżowania z ulicami poprzecznymi, a także tory tramwajowe – węzeł na skrzyżowaniu ul. Wołoskiej z ul. Woronicza oraz odcinek Konstruktorska – Racławicka.
Powstanie nowy przystanek na wysokości ul. Bytnara "Rudego".
Po co? Na tej trasie lepiej byłoby wyrzucić przystanek Konstruktorska, a nie dodawać jeszcze nowe.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Zapewne powstaną jeszcze światła z wydzielonymi lewoskrętami. Jak z rozmachem to z rozmachem. A ludziom się nie chce 200m. ruszyć do Odyńca...
-
Stary Pingwin
Wołoska chce zawstydzić Rembielinską.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szczerze mówiąc nie kojarzę, by w projekcie był dodatkowy przystanek tramwajowy. Może chodzi o autobusowy? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja zatrzymałem się na projekcie który zakładał przystanki tramwajowe - za to brak autobusowych. I pomyśle żeby było odwrotnie. 
Na stronie SISKOMu nie ma projektu, za to rozmieszczenie ekranów wskazuje że będzie przystanek autobusowy (widać ten w kierunku południowym).
Na stronie SISKOMu nie ma projektu, za to rozmieszczenie ekranów wskazuje że będzie przystanek autobusowy (widać ten w kierunku południowym).
Polityka złym doradcą w pracy!