Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Linii nie podałeś. Niskie 27 i 28 będą U-bootowe po podłączeniu Pragi do sieci.Mam pytanie: od wczoraj brygadę niskopodłogową obsługuje żoliborski SWING. Jechałem nim 3 razy i muszę powiedzieć, że frekwencja była znacznie większa, niż myślałem. Czy jest to zmiana stała, czy po remoncie skrzyżowania przy Centralnym, do rozkładu wróci Praski U-Boot?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat 3001 na Woli by nawet pasował. Tym niemniej, jak zdechnie, to z Pragi pójdzie zań 24-metrowy uboot, z Woli by musiał pójść 30-metrowy Swing. Mało ich tam i, generalnie, szkoda.
Natomiast przenoszenie 1-2 ubootów to bezsens kapitalny. Skończyłyby pod płotem, to temperamentny tabor Renomowanej Zachodniej Firmy, trzeba doń podchodzić umiejętnie, a jak się ma 100 innych składów na stanie, to trudno specjalnie fachowca dla niego utrzymywać... zresztą już kiedyś ubooty były porozrzucane (gdy zakładano, że będzie ich 100, ale Alstom nie chciał) i skutki były takie sobie.
Jedyne, nad czym bym pomyślał, to wyjazdy na to 27 jako 8 skrócone do Cm.Wolskiego.
Natomiast przenoszenie 1-2 ubootów to bezsens kapitalny. Skończyłyby pod płotem, to temperamentny tabor Renomowanej Zachodniej Firmy, trzeba doń podchodzić umiejętnie, a jak się ma 100 innych składów na stanie, to trudno specjalnie fachowca dla niego utrzymywać... zresztą już kiedyś ubooty były porozrzucane (gdy zakładano, że będzie ich 100, ale Alstom nie chciał) i skutki były takie sobie.
Jedyne, nad czym bym pomyślał, to wyjazdy na to 27 jako 8 skrócone do Cm.Wolskiego.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kursów skróconych 8 nie uważam za dobry pomysł. Już lepiej zrobić wg. nowego systemu jakieś 38, kursujące na trasie skróconej i jako 8 w drugą stronę. Tak jak jest z 17 i 37. Chociaż jak obserwuję rano i wieczorem frekwencję na 8 i 27 to dziwię się, że te linie w ogóle jeżdżą od 5 do 23 a nie tylko w godzinach kursów Os.Górczewska-WIATRACZNA.
Zawsze, zamiast niego, może pójść na to 3002, który nawet zaliczył ostatnio tą linię.Glonojad pisze:Akurat 3001 na Woli by nawet pasował. Tym niemniej, jak zdechnie, to z Pragi pójdzie zań 24-metrowy uboot, z Woli by musiał pójść 30-metrowy Swing. Mało ich tam i, generalnie, szkoda.
I znów zmieniać rozkłady, bo wyjazdy/zjazdy są na/z Metra Marymont?Glonojad pisze:Jedyne, nad czym bym pomyślał, to wyjazdy na to 27 jako 8 skrócone do Cm.Wolskiego.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z Metra Marymont? Proszę bardzo - jako 22, raptem 3 przystanki poza trasą. Z wyjazdami gorzej, 22 "Metro Marymont" pewnie by znowu było Dramatycznym Problemem Ludzkości.
[ Dodano: Nie 28 Kwi, 2013 19:15 ]
[ Dodano: Nie 28 Kwi, 2013 19:15 ]
3002 nie jest wozem, na którego gotowość można by specjalnie liczyć.ashir pisze:Zawsze, zamiast niego, może pójść na to 3002, który nawet zaliczył ostatnio tą linię.Glonojad pisze:Akurat 3001 na Woli by nawet pasował. Tym niemniej, jak zdechnie, to z Pragi pójdzie zań 24-metrowy uboot, z Woli by musiał pójść 30-metrowy Swing. Mało ich tam i, generalnie, szkoda.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ostatnio nawet jest, poza tym mówię o pełnieniu przez niego funkcji rezerwy za batyskafa, a jak się obydwa zepsują to najwyżej pójdzie na to Swing. Ale i tak jestem zwolenikiem, żeby to 3002 przeszedł na Pragę, a nie 3001 na Wolę.Glonojad pisze:3002 nie jest wozem, na którego gotowość można by specjalnie liczyć.
Idź pan z tymi pomysłami.Georg pisze:Kursów skróconych 8 nie uważam za dobry pomysł. Już lepiej zrobić wg. nowego systemu jakieś 38, kursujące na trasie skróconej i jako 8 w drugą stronę. Tak jak jest z 17 i 37.
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
A czy pod względem częstotliwości, nie lepiej 22 skierować na Wiatrak po trasie 8, a 8 na Dw. Wschodni? Na odcinku Dw.Wschodni-Centrum nie potrzeba 2 linii o 5 rano i 22 wieczorem, a jest już 7, która rozkład ma przyzwoity. Sam postój w krzakach na Cm. Wolskim też nie należy do przyjemnych i bezpiecznych.