Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiem, czy choć parę kółek zębatych by tam zostało 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nowych detekcji na sterownik zwrotnic się nie montuje. Choć miały pewne zalety.MisiekK pisze:Albo łopatą albo przenośny nadajnik do zwrotnicGlonojad pisze:Choć ciekawi mnie, jak odbiorą wzbudzanie tej sygnalizacji
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
http://www.zw.com.pl/artykul/10,544240_ ... mwaje.html![]()
Bemowo czeka na tramwaje
(...)
Boernerowo opóźnione
(...) Zgodnie z zapowiedziami ratusza, od wczoraj tramwaje linii 20 powinny jeździć na Boernerowo po nowych torach wzdłuż ul. Dywizjonu 303 i Kaliskiego. Trasa została zamknięta w 2008 roku. Na większości odcinka powstał już drugi tor.
– Przed wyborami praca robotnikom aż paliła się w rękach. Teraz torowisko zasypane jest śniegiem – mówi pani Maria z ul. Dywizjonu 303. Tramwajarze tłumaczą, że winna jest pogoda. – Przeszkadza śnieg i mróz. Inwestycję realizujemy własnymi siłami. Nasze brygady potrzebne są w innych częściach miasta i nie mają czasu na budowę torów na Boernerowo – mówi Teresa Kotwica z Tramwajów Warszawskich.
Przedstawiciele spółki twierdzą, że ich brygady torowe mają teraz dyżury – np. na pl. Zawiszy, rondzie Waszyngtona i Kercelaku – żeby interweniować przy pękających szynach i zamarzających zwrotnicach.
Do zrobienia jest jeszcze m.in. odwodnienie torowiska, montaż słupów trakcyjnych i budowa przystanków. Tramwajarze twierdzą, że potrzebują co najmniej miesiąca z temperaturą powyżej 0 st. C. Na tory możemy poczekać aż do wiosny 2011 r.
![]()
Po wyborach modernizacja torów na Boernerowo zamarła. „Dwudziestka” miała tędy jeździć po podwójnym torze – bez mijanek – od 15 grudnia. Tramwaje Warszawskie się nie wyrobiły.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja mam wątpliwości, czy w ogóle odśnieżane są przystanki czynne, a Wy tu o wyłączonych gadacie...
Poza tym, na trasie 20 bez zmiany lokalizacji to chyba tylko pętla, Archimedesa i Zielony Staw zostaly.
Poza tym, na trasie 20 bez zmiany lokalizacji to chyba tylko pętla, Archimedesa i Zielony Staw zostaly.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
http://www.zw.com.pl/artykul/544955_Bem ... stki-.htmlŻycie Warszawy pisze: (...)
Już chwilę później tłumaczył się jednak z opóźnienia modernizacji trasy na Boernerowo. Drugi tor miał zostać dobudowany do 15 grudnia, ale budowę zasypał śnieg. Według prezesa Krzysztofa Karosa, zawiniły postawa projektanta i surowa zima.
Nowy termin to wiosna 2011 roku. Andrzej Franków z Zarządu Transportu Miejskiego ujawnił, że na Boernerowo nie będzie już kursować linia 20. Z Pragi przez Koło dojedzie tu wydłużoną trasą „trzynastka”. Niektórzy na sali protestowali, że „20” to linia z tradycjami, która kursuje od 1946 roku.
– Wozimy pasażerów, a nie tradycję – odpowiedział dyr. Franków.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A ja się nie zgodzę. Nic na siłę, ale w tym przypadku 20 zamiast 13 wiele by nie kosztowała.
Poza tym prosiłbym wobec tego o równie konsekwentne podejście do "świętych" połączeń ("pasażerowie się przyzwyczaili").
Poza tym prosiłbym wobec tego o równie konsekwentne podejście do "świętych" połączeń ("pasażerowie się przyzwyczaili").
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
Zupełnie nie rozumiem, do czego pijesz. Mam nadzieję, że to efekt mojej gorączkiBastian pisze: Poza tym prosiłbym wobec tego o równie konsekwentne podejście do "świętych" połączeń ("pasażerowie się przyzwyczaili").
Natomiast zmienianie numeru linii, wydłużanej o kilka przystanków, jest absurdem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
13-tka też jest linią z tradycjami. Po za tym lepiej zlikwidować większy numer, bo i tak mamy już sporo dziur w liniach o niskich numerachBastian pisze:A ja się nie zgodzę. Nic na siłę, ale w tym przypadku 20 zamiast 13 wiele by nie kosztowała.
A ogólnie witam wszystkich, bo to mój pierwszy post na tym forum.