Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Mam kilka pytan odnosnie slonecznego .
W slonecznym obowiazuje bilet rodzinny? Czy wykupujac tam i z powrotem musze podac konkretna date powrotu? Czy w sobote albo w niedziele w Iławie da sie spokojnie wejsc do slonecznego do Wawy czy moze byc problem?
W slonecznym obowiazuje bilet rodzinny? Czy wykupujac tam i z powrotem musze podac konkretna date powrotu? Czy w sobote albo w niedziele w Iławie da sie spokojnie wejsc do slonecznego do Wawy czy moze byc problem?
Kilka słów o biletomatach K:
Ogólnie zakup biletu OK, choć za pierwszym razem osoby, które nie znały tego typu automatu - trochę się nagłowią.
Za mała ikona "info". to ma być duża ikona, żeby podróżny wiedział, po co to jest.
Po kliknięciu na INFO....
Widzieliście rozkład jazdy na tym automacie? Tragedia. Nieczytelny jak dla mnie - wcale. Można zlikwidować, albo do poprawki.
Informacje o ruchu pociągów to infopasażer. I o ile na Wschodnim ktoś, kiedyś dawno temu wpisał "Warszawa Ws" czy tam "Warszawa Wschodnia", to można to wybrać po kliknięciu w okno wpisywania stacji. Ale Dziś byłem na Ochocie. Tam nikt niczego nie wpisał, a mi nie udało się wywołać ekranu z klawiaturą. Jakiś błąd, bo inaczej to jest bezużyteczne. Na Śródmieściu ktoś wpisał "warszawa srodmiescie" i ... żadna stacja nie pasuje do wzorca....
Ogólnie zakup biletu OK, choć za pierwszym razem osoby, które nie znały tego typu automatu - trochę się nagłowią.
Za mała ikona "info". to ma być duża ikona, żeby podróżny wiedział, po co to jest.
Po kliknięciu na INFO....
Widzieliście rozkład jazdy na tym automacie? Tragedia. Nieczytelny jak dla mnie - wcale. Można zlikwidować, albo do poprawki.
Informacje o ruchu pociągów to infopasażer. I o ile na Wschodnim ktoś, kiedyś dawno temu wpisał "Warszawa Ws" czy tam "Warszawa Wschodnia", to można to wybrać po kliknięciu w okno wpisywania stacji. Ale Dziś byłem na Ochocie. Tam nikt niczego nie wpisał, a mi nie udało się wywołać ekranu z klawiaturą. Jakiś błąd, bo inaczej to jest bezużyteczne. Na Śródmieściu ktoś wpisał "warszawa srodmiescie" i ... żadna stacja nie pasuje do wzorca....
Bilet na pociąg słoneczny można kupić w dowolnej kasie biletowej. Ja kiedyś kupiłem bilet w Malborku.rhemek pisze:Czy jak wsiadam w sloneczny w Ilawie a tam nie ma kas KM to musze szukac konduktora czy moge na niego spokojnie poczekac w wagonie na kontrole?
Obowiązują w nim takie same zasady jak w każdym innym pociągu KM czyli trzeba zgłosić się do kierownika.
Wolfchen pisze:Czy pociąg 12251 do Radomia zawsze ma na starcie co najmniej 20 minut w plecy? Właśnie zaczynam żałować, że nie pojechałem PKSem.
12251 dotarł do Radomia z opóźnieniem 32 minuty. Na duży plus postawa kierpocia, który informował o opóźnieniu.
Za KMy zapłaciłem 9 zł 11 gr, PB nie jeżdżę na tej trasie, bo sobie za dużo życzą przy kupowaniu biletu w kasie (18 zł).MZ pisze:A mówiłem, żebyś jechał PolskimBusem?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Bilet Skycash na Sloneczny to farsa, za kazdym razem podczas kontroli konduktorzy robili oczy jakby ufo zobaczyli i wystarczylo im pokazac cokolwiek
Ponadto placac w skycash karta mastercard na kazdy bilet dostalem dodatkowa ulge 50 % wiec ostatecznie 3 bilety rodzinne w jedna strone na trasie Iława-Warszawa wyszly razem 39,19 zl .
Na TK Telekom? Tam to nie wiadomo kto za tego bubla odpowiada. Od czasu jak mi ,,Odry'' z Warszawy nie pokazywał nie ufam tej wyszukiwarceprzewoz pisze:Za rozkład podawany przez Hafas dalej odpowiada przewoźnik?
Jeżeli tak, to dziś KM miały jakieś braki. Infopasażer jednak pokazuje prawdę...
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Zmiany w taryfie KM
http://mazowieckie.com.pl/strefa-podroz ... tp-km.html
Najciekawszą zmianą jest połaczenie ulg KM26 i KM60 w jedną KM35. Jak widać za dużo osób pewnie oberwało kwity za to że kasjerka wydała bilet z KM60 zamiast KM26
http://mazowieckie.com.pl/strefa-podroz ... tp-km.html
Najciekawszą zmianą jest połaczenie ulg KM26 i KM60 w jedną KM35. Jak widać za dużo osób pewnie oberwało kwity za to że kasjerka wydała bilet z KM60 zamiast KM26
Bardzo fajna ofertaKM wzbogaca swoją ofertę handlową o nowy rodzaj:
•biletu okresowego – Bilet sieciowy miesięczny imienny KM, dostępny w sprzedaży:
1) wg taryfy normalnej w cenie 400,00 zł;
2) z ulgami handlowymi w cenie odpowiednio:
a) 33% - 268,00 zł,
b) 35% - 260, 00zł,
c) 50% - 200,00 zł.
[ Dodano: Śro 28 Sie, 2013 14:56 ]
Ceny jednorazowych się nie zmieniły ZTCW.ashir pisze:A gdzie na stronie KM znajdę stary cennik biletów obowiązujących do 31 sierpnia?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43