Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
- moonwalker
Odpowiadam na swoje pytanie: "Jak mam bilet na odc. Grodzisk Maz - Wwa Ursus, to moge dojechac pociagiem przyspieszonym do Zachodniej i stamtad wrocic do Ursusa jakimkolwiek pociagiem?"
Dostalem mail od KM o następującej treści:
[quote="Renata Stanisławowska, Wydział Przepisów i Taryf, "Koleje Mazowieckie-KM" sp. z o.o."]Podczas remontu pasażerowie posiadający bilety odcinkowe okresowe KM wydane z/do stacji/przystanków osobowych położonych na odcinku Łowicz Gł. - Warszawa Ursus Płn. do/z stacji/przystanków na odcinku Warszawa Ursus - Skierniewice przez Warszawę Włochy, mogą odbyć podróż przez Warszawę Zachodnią.[/quote]
Tak więc Panie i Panowie - można!
PS. Pomijając fakt, że remont jutro się kończy
Dostalem mail od KM o następującej treści:
[quote="Renata Stanisławowska, Wydział Przepisów i Taryf, "Koleje Mazowieckie-KM" sp. z o.o."]Podczas remontu pasażerowie posiadający bilety odcinkowe okresowe KM wydane z/do stacji/przystanków osobowych położonych na odcinku Łowicz Gł. - Warszawa Ursus Płn. do/z stacji/przystanków na odcinku Warszawa Ursus - Skierniewice przez Warszawę Włochy, mogą odbyć podróż przez Warszawę Zachodnią.[/quote]
Tak więc Panie i Panowie - można!
PS. Pomijając fakt, że remont jutro się kończy
- moonwalker
Jedna z wielu nieodgadnionych tajemnic PLK-i
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Zawsze będziesz miał czyste sumienie, że zrobiłeś, to co mogłeś.
Dostaniesz o odpowiedzi pismo, które w 25% będzie zawierało dlaczego twoje uwagi/sugestie nie mogą być spełnione, ale w przyszłości zostaną rozważone, 75% będzie stanowiło copy/paste o tym co robi i jakie osiągnięcia ma KM i w jakich trudnych warunkach (inni przewoźnicy) musi realizować swoją zacną misję.
Chociaż jak rok temu napisałem nt. 65-minutowej dziury w porannym szczycie i braku pociągu do W-wy ok 07:00, to od następnej korekty, był jeden o 06:59, a drugi o 07:04
. Może w kupie siła.
Dostaniesz o odpowiedzi pismo, które w 25% będzie zawierało dlaczego twoje uwagi/sugestie nie mogą być spełnione, ale w przyszłości zostaną rozważone, 75% będzie stanowiło copy/paste o tym co robi i jakie osiągnięcia ma KM i w jakich trudnych warunkach (inni przewoźnicy) musi realizować swoją zacną misję.
Chociaż jak rok temu napisałem nt. 65-minutowej dziury w porannym szczycie i braku pociągu do W-wy ok 07:00, to od następnej korekty, był jeden o 06:59, a drugi o 07:04
Nie wiem czy już to gdzieś było ale KM szykuje od 1 stycznia kolejną podwyżkę cen biletów. Oczywiście zarówno media jak i KM o tym milczą czekając pewnie na ostatnią chwilę. Już teraz bilety są bardzo drogie ale jak widać skądś trzeba brać pieniądze na takie wynalazki jak przerabiania EN57KM na AKM albo kolejny remont EW60.
Pewnie też będzie przybywać biletomatów zamiast kas biletowych. Parę tygodni temu w Rembertowie byłem tym nieźle zdziwiony...
KM nie chce oddać pozcji najdroższego przewoźnika regionalnego, jak widać... A co do informacji - po co informować ludzi o podwyżce, skoro i tak pojadą?
Co do biletomatów, to mam nadzieję, że poprawią trwałość wydruków. Gdybym ostatnio nie skserował wydruku, to bym nie mógł rozliczyć delegacji, bo bilecik raczył wyblaknąć przez niecały tydzień (fakt, warunki przechowywania były sprzyjające temu procesowi).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Postawienie biletomatu jest o wiele tańsze niż utrzymywanie kas biletowych. KM wszędzie szuka oszczędności. Szkoda tylko że wszystko odbywa się kosztem pasażerów