Rozkłady tramwajowe – 2024/2025
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Dziwne, ruszając na początek zezwalającego z MPM w kierunku zajezdni, mało nie rozjechałem pieszego na pdp w Rakowieckiej. Skrócenie zezwalającego w nocy? Nie każdy typ wagonu przejedzie zakręt z prędkością 20km/h.
miłośnik 13N
I serio nie dało się tego wydłużyć do Woronicza?pawcio pisze:Brygad by chyba wystarczyło. Bardziej się martwię o bałagan na Marymoncie, jak to się będzie zajeżdżać.
ŁK
Czy nie da się zjechać na Wolę od strony Wolskiej? Bo te zjazdy 4 z Żerania przez Nowowiejską, Centralny i Prostą to jednak mega zakręcone są.
11 nie jedzie na Mokotów przez Puławską (jak reszta) tylko przez Wołoską.
Ciekawie są te zjazdy trasowane.
Da się, tylko pewnie jest tak zrobione żeby wszystkie nie jeździły od tej samej strony. Kiedyś 15 też wyjeżdżały do Nowowiejskiej przez Prostą i NiepodległościPaweł D. pisze:Czy nie da się zjechać na Wolę od strony Wolskiej? Bo te zjazdy 4 z Żerania przez Nowowiejską, Centralny i Prostą to jednak mega zakręcone są.
ŁK
10:04 i 10:28 to już chyba nie po szczycie zjazdów? Ale zawsze można to podciągnąć pod wzmocnienie 10/11 na odcinku Centralny - Kasprzaka
35 też robiło takie oberki wieczorem.

Jak popatrzysz na DT Wola, to jednak trochę koło 10 tych zjazdów jednak jest.Paweł D. pisze:10:04 i 10:28 to już chyba nie po szczycie zjazdów? Ale zawsze można to podciągnąć pod wzmocnienie 10/11 na odcinku Centralny - Kasprzaka![]()
Ogólnie od otwarcia Annopolu zjazdów stamtąd też jest mniej a do centrum się zawsze coś przyda. Może kiedyś to były zjazdy na Woronicza?
ŁK
Da się. Nawet takie były, że od

Nie na R1.
Te brygady są akurat ex R4.

Zapomniałem że nie da się skręcić w lewo przy Feminie... Albo jak kiedyś 1 przez Jana Pawła...
Może nie chcą skręcać na ONZ. Niech już sobie jadą po trasie.Paweł D. pisze:Zapomniałem że nie da się skręcić w lewo przy Feminie...
Może można to przenieść do 2025?
ŁK
Myślę, że to nie chodzi o to czy ktoś chce lub nie chce skrętów na Feminie/ONZ tylko jak już od tamtej strony ma tramwaj zjechać to wyszli z założenia w ZTM by jechał jak najdłużej po trasie podstawowej czyli aż do Placu Zbawiciela.

Przy takim założeniu, to trasa podstawowa kończy się przy Królikarni 

Poprawiłem tytuł, bo wątki tramwajowe powinny być dzielone cezurami wymian całościowych, a nie lat kalendarzowych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Krzysztof_J
- Kontakt: