Proponuje udać się na Rostafińskich w godzinie szczytu. Stoi tam gigantyczny sznur samochodów. To bardzo popularna ulica tranzytowa pomiędzy Ochotą i Mokotowem.fik pisze: Błagam, znowu. O ulicy Rostafińskich to wiedzą chyba tylko i wyłącznie taksówkarze i pracownicy MPRO.
Nowe nazwy przystanków
Niektóre propozycje dotyczące zmiany nazwy przystanku Berestecka niemal roześmiały mnie do łez...
Z drugiej strony faktycznie komu nie powiesz by wysiadł na przystanku Berestecka to robi wielkie oczy i pyta gdzie to
Mimo wszystko z daleka widać sklepy więc kto ma wysiąść i tak wysiądzie i nie przegapi przystanków. Ewentualnie widziałbym tu nazwę CH w Al. Jerozolimskich ( i będzie wiadomo, że chodzi o kilka sklepów!).
Co do Banacha-Szpital to gdy przystanek nazywał się Akademia Medyczna zdarzało mi się słyszeć pytania od ludzi jadących (prawdopodobnie z Centralnego) gdzie mają wysiaść by do szpitala na Banacha dotrzeć. Myślę, że obecna nazwa dla tego zespołu jest bardzo dobra. Natomiast jeśli już faktycznie zmieniać to napewno nie na Rosfafińskich bo o ile ta ulica istnieje to ma zerowe znaczenie dla pasażerów komunikacji miejskiej. Jeśli już to:
Banacha-Szpital
Akademiki UW albo DS Żwirek i Muchomorek
(oczywiście druga propozycja bardziej humorystyczna
)
Z drugiej strony faktycznie komu nie powiesz by wysiadł na przystanku Berestecka to robi wielkie oczy i pyta gdzie to
Co do Banacha-Szpital to gdy przystanek nazywał się Akademia Medyczna zdarzało mi się słyszeć pytania od ludzi jadących (prawdopodobnie z Centralnego) gdzie mają wysiaść by do szpitala na Banacha dotrzeć. Myślę, że obecna nazwa dla tego zespołu jest bardzo dobra. Natomiast jeśli już faktycznie zmieniać to napewno nie na Rosfafińskich bo o ile ta ulica istnieje to ma zerowe znaczenie dla pasażerów komunikacji miejskiej. Jeśli już to:
Banacha-Szpital
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dziś specjalnie zerknąłem - jest zaznaczona. Napis "Grzymały" ciągnie się w rejon Hali Kopińskiej.fik pisze:Absolutnie nie jestem przekonany, czy na mapach przystankowych ta nazwa jest uwidoczniona.MZ pisze:Mapy można sprawdzić choćby na przystankach
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- MeWa
- Cukiereczek
nie zmienia to faktu, że na mapie nie ma CAŁEJ nazwy.R-11 Kleszczowa pisze:Dziś specjalnie zerknąłem - jest zaznaczona. Napis "Grzymały" ciągnie się w rejon Hali Kopińskiej.fik pisze: Absolutnie nie jestem przekonany, czy na mapach przystankowych ta nazwa jest uwidoczniona.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
miasto to ludzie i trzeba respektować ich przyzwyczajeniaJKTpl pisze:Co do tego, czy powinno się publicznie używać nazwy Grzymały-Sokołowskiego. Moim zdaniem tak, ponieważ ulicę powinno się nazywać tak, jak się nazywa, a nie według nawyku ludzi.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
-
Domino2001
Z przegubowca:Teokryt pisze:No to ułatwienie...Domino2001 pisze:MAKOLĄGWY
jakbym usłyszał taka nazwę to bym złapał 5 minutowe zatrzymanie co to jest, gdzie tego szukać...
28-04-2009 • Od 1.05 przystanek JEZIORKO IMIELIŃSKIE na ul. Roentgena (dla linii 195 306 715) zmienia nazwę na MAKOLĄGWY.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
A ja mam głupie pytanie...
http://www.tvnwarszawa.pl/1616014,zobac ... awsie.html
W tym reportażu o autobusowym lektorze Tomaszu Knapiku w sekwencji losowych przystanków pada "Odrowąża".
Taki przystanek przecież nie istnieje, no chyba, że któryś ma zmienić nazwę lub powstanie jakiś nowy na Odrowąża, a ja o tym nie wiem
W tym reportażu o autobusowym lektorze Tomaszu Knapiku w sekwencji losowych przystanków pada "Odrowąża".
Taki przystanek przecież nie istnieje, no chyba, że któryś ma zmienić nazwę lub powstanie jakiś nowy na Odrowąża, a ja o tym nie wiem
C76?SławekM pisze:A ja mam głupie pytanie...
Polityka złym doradcą w pracy!