Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
-
- R-9 Chełmska
PS. Chciałbym zaznaczyć że to jest cytowany tekst z tygodnika "Linia Otwocka" i nie koniecznie ma odzwierciedlenie w rzeczywistościLinia Otwocka pisze:Koniec nocnych problemów komunikacyjnych
N75 od 15 października
Za dwa tygodnie, od poniedziałku 15 października ruszy nocna linia autobusowa (N75) z Warszawy, przez Józefów, Otwock do Karczewa. Będą to cztery kursy, siedem dni w tygodniu. Wstępne godziny to: 00.15, 1.15, 2.15, 3.15 ( z centrum Warszawy do Karczewa) i 00.25, 1.25, 2.25, 3.25 ( z Karczewa do Warszawy). Zarząd Transportu Miejskiego zastrzega, że mogą być jeszcze minimalne przesunięcia. Dofinansowanie do nocnych kursów ze strony Karczewa, Otwocka i Józefowa to kwota ok. 15,5 tys. zł łącznie.
ZTM podpisał umowy z gminami na razie do końca roku. Dalsze funkcjonowanie linii będzie zależało od tego czy z nocnych kursów będzie korzystało dużo mieszkańców.Rzecznik prasowy ZTM, Igor Krajnow, zdementował w rozmowie z "Linią" doniesienia innej prasy lokalnej, że w przyszłym roku stawka za przewóz wzrośnie, a tym samym wrośnie koszt dofinansowania ze strony gmin.
Polityka złym doradcą w pracy!
-
Chodzi mi o ogólne zmiany rozkładowe czy coś w tym rodzaju. Czy coś będzie w rozkładzie poprawiane czy nie. Tyle.Colony pisze:Przecież nikt nic nie pisał o konieczności zasilenia N50? A N75 pewnie ruszy 10 listopada, tak jak 733.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia