[ZTM] Jest decyzja środowiskowa dla tramwaju na Tarchomin
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Obawiam się, że tramwaj na Młociny jest tam niemal rzeczywisty, w czym ma jednak znaczącą przewagę nad tramwajem na Modlińską - mocno wirtualnym.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
KwZ pisze:A moim zdaniem pod samym wejściem do tego supermarketu wystarczyłby tramwaj jadący na Pragę Modlińską, a tramwaje jadące na Młociny nie muszą jeździć dookoła. Ale mleko się rozlało.
A jak w tym porównaniu wypada rzeczony market?Glonojad pisze:Obawiam się, że tramwaj na Młociny jest tam niemal rzeczywisty, w czym ma jednak znaczącą przewagę nad tramwajem na Modlińską - mocno wirtualnym.
pozdrawiam, tomek
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jest inwestor, jak twierdzi Dzielnica. Szczegółów nie znam.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W tej skali ten supermarket też jest mocno wirtualnyGlonojad pisze:Obawiam się, że tramwaj na Młociny jest tam niemal rzeczywisty, w czym ma jednak znaczącą przewagę nad tramwajem na Modlińską - mocno wirtualnym.
Kiedy ten projekt był uchwalany? W 2006? Wtedy to mówiło się o jednoczesnej budowie Mostu Północnego z tramwajem na Modlińskiej. Potem dopiero ktoś wpadł na jakieś partnerstwo publiczno-prywatne.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Projekt planu miejscowego był znany przy opracowywaniu Studium Wykonalności, jeśli o to Ci chodzi.
Wnioski z raportu są te same, tylko lepiej* uzasadnione w stosunku do wcześniej uzgodnionej wersji. Czemu więc RDOŚ zwleka z wysłaniem stosownego pisma?
* nie idealnie, ale lepiej - tu chyba nie ma kontrowersji?
pozdrawiam, tomek
* nie idealnie, ale lepiej - tu chyba nie ma kontrowersji?
pozdrawiam, tomek
- tarantula01
- Kontakt:
RDOŚ stwierdził, że dokumentacja po uzupełnieniu jest nową dokumentacją i analizuje całość bez sugerowania się poprzednio wydanym uzgodnieniem.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
RDOŚ uzgodnił dokumenty i BOŚ zakończył postępowanie:
http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotow ... nica_w.htm
W UD Białołęka ogłoszenie o zakończeniu postępowania będzie wisieć na tablicy do 15 kwietnia br. i w związku z tym przynajmniej do 22 kwietnia br decyzji nie będzie, bo będzie to czas na zapoznawanie się z dokumentacją (nie mylić z czasem do składania uwag i wniosków). Jak ZTM zatem ma uzyskać decyzję w drugiej połowie kwietnia:
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=940&c=100&l=1
to nie wiem.
W UD Białołęka ogłoszenie o zakończeniu postępowania będzie wisieć na tablicy do 15 kwietnia br. i w związku z tym przynajmniej do 22 kwietnia br decyzji nie będzie, bo będzie to czas na zapoznawanie się z dokumentacją (nie mylić z czasem do składania uwag i wniosków). Jak ZTM zatem ma uzyskać decyzję w drugiej połowie kwietnia:
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=940&c=100&l=1
to nie wiem.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Teoretycznie decyzja może więc zapaść wcześniej, niż piszesz - ale jak widać, Twoje realistyczne przewidywania są zwykle trafione.Strony mogą zapoznawać się z dokumentacją sprawy w Biurze Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy, Plac Starynkiewicza 7/9, pok. nr 414, od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 – 16.00, w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma.
To jak, będzie tramwaj przed wyborami?
pozdrawiam, tomek
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Między 22.04 a końcem kwietnia jest jeszcze 8 dni, nie? 
- tarantula01
- Kontakt:
I co jest decyzja?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To co podbijacie dla zmyły? To się nekromancja wątkowa nazywa 
Tytuł wątku znów stał się aktualny:
pozdrawiam, tomek
pozdrawiam, tomek
-
Stary Pingwin