Niepotrzebne przystanki
Moderator: Wiliam
Chodziło mi o ten jeden konkretny przystanek. Po połączeniu linii wystarczyłoby info, że mają iść na przystanek autobusowy w stronę Pl. Bankowego/mostu/Wisły, bez dodatkwoego tłumaczenia, czy na ten zlokalizowany bliżej Al. Jana Pawła II czy dalej
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
I jakiś jeden potencjalnie niezorientowany pasażer ma zrobić zamieszanie i utrudnić reszcie ludzi życie. Tak?altar pisze:Chodziło mi o ten jeden konkretny przystanek. Po połączeniu linii wystarczyłoby info, że mają iść na przystanek autobusowy w stronę Pl. Bankowego/mostu/Wisły, bez dodatkwoego tłumaczenia, czy na ten zlokalizowany bliżej Al. Jana Pawła II czy dalej
to chyba mówisz o niewidomych pasażerach bo jakoś na słupkach widnieją tabliczki z numerami linii które stają na każdym z tych przystanków. to samo tyczy sie rozkładów jazdy...altar pisze:Chociażby to, że mniej obeznani z komunikacją miejską pasażerowie nie wiedzą, na którym przystanku się ustawić
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Nie i koniec. Połączenie ich spowodowałoby tworzenie się ogromnych ciągów autobusowych. Pragnę zauważyć, że dosłownie kilka metrów przed przystankiem jest skrzyżowanie.altar pisze:A propos niepotrzebnych przystanków, to przypomniałem sobie jeszcze o ZP Kino Femina na Al. Solidarności w stronę Pl. Bankowego - osobno zatrzymują się tam 190 i 410, a osobno 171, 522, E-2. Czy nie możnaby ich połączyć?
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Nie wiedziałem gdzie to wpisać, ale proponuję wprowadzić przystanek "Suwalska" 01 dla linii 112, 127, 156 (razem z 169).
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- R-9 Chełmska
Nie za bardzo wychodzi. Zatrzymanie praktycznie w kazdym kursie w DP, zatem zysk czasowy byłby mały. Do tego zakłady ortopedyczne. Miałbym powazne wątpliwości...R-9 Chełmska pisze:Na Bateryjce
A ten akurat wychodzi i powinien być przekształcony. Tyle, że to raczej objawia słabość linii 130, a nie specyfikę ruchu generowanego w okolicy. Gdyby zamiast 130 jeździło tam coś lepszego, to pewnie i stały przystanek by się przydał. Ale to gdybanie, bowiem na razie wskazany jest nż.R-9 Chełmska pisze:Bohaterów Września
- R-9 Chełmska
No właśnie. Jak 130 takie słabe to dlaczego za Wilanowem (w stronę PowsinaJarek pisze:Tyle, że to raczej objawia słabość linii 130, a nie specyfikę ruchu generowanego w okolicy. Gdyby zamiast 130 jeździło tam coś lepszego, to pewnie i stały przystanek by się przydał. Ale to gdybanie, bowiem na razie wskazany jest nż.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Biedronka, ach BiedronkaDantte pisze:A ja to w 100% potwierdzam... 169 ma tam spore wymiany... I nie wiem, czemu ta linia jest wyjątkowa i się tam jako jedyna zatrzymuje...Nie wiedziałem gdzie to wpisać, ale proponuję wprowadzić przystanek "Suwalska" 01 dla linii 112, 127, 156 (razem z 169).
Tylko weźcie pod uwagę, że poprzedni i następny przystanek są b. blisko - tak z 200-300 m.
169 zatrzymuje się tylko ze względu na Uczelnie Warszawską i to na jej prośbę ZTM zrobił mu tam przystanek.jgas pisze:Biedronka, ach BiedronkaDantte pisze: A ja to w 100% potwierdzam... 169 ma tam spore wymiany... I nie wiem, czemu ta linia jest wyjątkowa i się tam jako jedyna zatrzymuje...![]()
Tylko weźcie pod uwagę, że poprzedni i następny przystanek są b. blisko - tak z 200-300 m.