Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A to ja je widziałem przy al.Zielenieckiej koło 18:00, jadące na Gocławek.

Muszą tak bo na Gocławku jest wspólny tor z 3 i trzeba się ścieśniać z postojami.Łukasz pisze:Też je chyba widziałem - ale wyglądało, że jedna do zajezdni Żoliborz była.
To jest chyba 10:22 i 10:26z z Wileńskiego.
Jadą razem przez dokładnie godzinę. BRAWO BRAWO BRAWO.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czemu mokotowska 1 zjeżdżając z Annopola jedzie po trasie tylko do Babki, a nie ciśnie do Narutowicza? Różnica w kilometrach raczej pomijalna. Szczególnie, że np. 15 zjeżdżająca z Potoku na Wolę jedzie, zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, do Narutowicza. Czyli da się sensownie. Nie powinno być tak, że jedzie się możliwie długo po trasie?
Nie zdziwiłbym się, gdyby ta 15 z czasem, przy okazji, wylądowała na Prostej. A 1 nie rozumiem.
A to musi byc akurat solo z Żoliborza? Nie moze postać przerwy na Pradze ewentualnie?pawcio pisze:Muszą tak bo na Gocławku jest wspólny tor z 3 i trzeba się ścieśniać z postojami.Łukasz pisze:Też je chyba widziałem - ale wyglądało, że jedna do zajezdni Żoliborz była.
To jest chyba 10:22 i 10:26z z Wileńskiego.
Jadą razem przez dokładnie godzinę. BRAWO BRAWO BRAWO.
ŁK
-
Stary Pingwin
Ktoś mądry zgrupował solówki na Woli i Żoliborzu, głupio się z tego teraz wycofać.
Jak to mówi Szeregowy, jedna osoba nie mogła tego wymyślić.
Jak to mówi Szeregowy, jedna osoba nie mogła tego wymyślić.
miłośnik 13N
W przedtargowym układzie tras to miało sens. A teraz nikt pewnie nie będzie miał ochoty tego zmieniać skoro za parę chwil przyjdą krótkie Jazzy i cały układ wywrócą do góry nogami.
-
Stary Pingwin
Była niedziela, późny listopadowy wieczór. Na pętli Służewiec odpoczywały tramwaje przed ruszeniem w trasę. Zbliżała się godzina 21.53 i w tym momencie ruszył tramwaj linii 31 do zajezdni Wola. Ruszył też tramwaj 37 w kierunku pętli Potocka. Murwa kać, pomyśleli prowadzący, nawet w niedzielę wieczorem tramwaje ze Służewca ruszają w jednej minucie. Pełni troski o przepracowanych układaczy rozkładów, w dwuskładzie jechali przez miasto. Rozstali się dopiero przy Rondzie ONZ.
miłośnik 13N
I tak co 5 minut jeżdżą - 5 minut wcześniej jest zwykłe 31, więc nie mogłoby pewnie.
Ciekawe, czy może 5 minut dłużej poczekać i jechać razem z osiemnastką (w dziurze 17/37
), czy przekroczy się jakiś czas.
21:48 31 » Metro Wilanowska (ostatni przystanek: Metro Wilanowska)
21:53 37 » Metro Marymont (ostatni przystanek: Metro Marymont)
21:53 31 » Metro Wilanowska (ostatni przystanek: Rogalińska)
21:58 18 » Żerań FSO (ostatni przystanek: Żerań FSO)
22:03 17 » Metro Młociny (ostatni przystanek: Metro Młociny)
A to zjazdowe 31 nie mogłoby się tak w ogóle nazywać 10?
Ciekawe, czy może 5 minut dłużej poczekać i jechać razem z osiemnastką (w dziurze 17/37
21:48 31 » Metro Wilanowska (ostatni przystanek: Metro Wilanowska)
21:53 37 » Metro Marymont (ostatni przystanek: Metro Marymont)
21:53 31 » Metro Wilanowska (ostatni przystanek: Rogalińska)
21:58 18 » Żerań FSO (ostatni przystanek: Żerań FSO)
22:03 17 » Metro Młociny (ostatni przystanek: Metro Młociny)
A to zjazdowe 31 nie mogłoby się tak w ogóle nazywać 10?
ŁK
Nie wiem czy jest to błąd czy specjalnie ale wszystkie zjazdy 41 na R-4 mają między Podleśną a AWF minutę na przejazd a wszystkie inne linie jadące Marymoncką (zarówno zjazdy jak też 6 i 17) mają 2 minuty.
Do poprawienia.
Po przywróceniu ruchu tramwajowego na trasie: Koło - Nowe Bemowo z nowości czekają nas wysokie składy na 6 i 23 z Pragi (po jednym dodatku na obydwu liniach). 
Półkurs 84-87 minut... ja pierdziele. 
Oczywiście jest teraz okres świąteczny i mnóstwo rozkładów specjalnych, ale chyba już na stałe możemy się pożegnać z 24 w całości niskopodłogową w weekendy, bowiem Wola dostanie jedną wysoką całkę.
Za to za sprawą dołożenia jedna niskiej całki z Pragi w DŚ uda się utrzymać 100% kursów niskopodłogowych na 23, ta sama sztuka już się nie uda w DP, gdzie poza wysokim praskim dodatkiem pojawi się także wysoka wolska całka (pomijam wysoki dodatek z Woli, który był już przy skróconej trasie).
A co do 6 to chociaż dołożono kolejny tramwaj niskopodłogowy (w tym przypadku U-Boota) - kosztem linii 28, gdzie zostanie tylko 1 U-Boot; chociaż 3 tramwaje z niską podłogą (1 Swing i 2 U-Booty) to i tak mało na tak długą trasę z Gocławka przez Młociny na Koło. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zamiast bezsensownych emotikonow jakies znaki przestankowe bys powstawial - o akapitach nie wspominajac.
Nb, ledwo się wczoraj do 26 wbilem, a lrzed 19 to bylo - strach pomyslec, co by sie dzialo po jego kastracji do 8/12/15/20...
Nb, ledwo się wczoraj do 26 wbilem, a lrzed 19 to bylo - strach pomyslec, co by sie dzialo po jego kastracji do 8/12/15/20...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.