Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
-
bartoni722
-
bartoni722
Hm... jakieś 15 min, czasami jak są spore wymiany to potrafi 20 min. Różnie.fik pisze:To znaczy ile jedzie tramwaj z placu Zawiszy do Dickensa? 30 minut? 25? 20? Ile to jest to 'niewiele' szybciej niż 35 minut?
Natomiast ja nie wiem o co ten spór w ogóle, przecież wiadomo, że 157 ma w relacji Pl. Zawiszy - Dickensa inną, dłuższą trasę niż tramwaj.
[ Dodano: |12 Lis 2009|, 2009 18:00 ]
Chciałbym jeszcze dodać, że wolę wracać co dzień w 10-15 min a raz na ruski rok jak się przydarzą korki, to 35 niż codziennie się wlec tramwajem po 20 min. Zresztą tramwaj a autobus.. w ogóle inny komfort.
Chociaż żeby nie było ja tramwajem wracam średnio co 2 dzień więc wiem jak sytuacja wygląda.
Rozkładowo to ja nie wiem... nie zagłębiam się w rozkłady tylko w czas rzeczywisty.zzz pisze:tramwaj rozkladowo jedzie 9 minut
To może uściślijmy... w tygodniu między 13.00 a 16.30 są. Bo może w innych godzinach rzeczywiście tramwaj jest taki szybki. No do cholery mam Ci przedstawiać specjalnie mój godziny plan powrotu? Co ja mam Ci pisać... jak wsiadam równo o 15.30 przy Centralnym w tramwaj to zwykle zdążam ledwo na 208 o 16.00 z Bitwy.zzz pisze:i na tym odcinku nie ma wiekszych opoznien.
EOT
Nie... przeciskam się przez Grójecką tramwajem i denerwuję się, gdy muszę czekać kolejny cykl świateł przy przystanku Hale Banacha bo jakieś babcie ponownie otworzyły drzwi i muszą z całym swoim ładunkiem wpakować się do tramwaju.MeWa pisze:![]()
to chyba na pieszo idziesz od Wawelskiej na przystanek...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy jest na sali psychiatra? Tą traumę trzeba leczyć, bo jeszcze pójdzie taki na studia na transport, trafi pod wybitne skrzydła jakiegoś specjalisty, potem do biura Inżyniera ruchu i nowe nieszczęście gotowe, zwłaszcza, jak złośliwe tramwaje zamiast podpisać umowę z rekomendowanym Peek Traffic wymyślą sobie zapytania ofertowe rozesłać...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No trzynastego w piątek świetnie się jeździło po mieście. Myślałem, że 414 będzie łapać gigantyczne opóźnienia na TT i pozostałych odcinkach trasy a tu niespodzianka. W szczycie B jedynie zakorkowana Dickensa od Szczęśliwickiej do Grójeckiej i Grójecka do Bitwy Warszawskiej. Nawet na Grota szło na bieżąco. Maksymalne opóźnienia na 414 to -10 min (spowodowane zatorem na Dickensa po godzinie 14.) Im później tym luźniej na mieście a około 17 przejazd przez Wisłę na Bródno bardzo płynny
Oby więcej takich piątków trzynastego!
Oby więcej takich piątków trzynastego!