Od około 20:00 przywrócono trasy podstawoweSolaris U10 pisze:Zamknięty dojazd do pętli PKP Piaseczno, pojawiające się stadami autobusy 709 kończą przy UM.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Niestety, lecz na pewno można znaleźć jakiś kompromis na podstawie poprzednich doświadczeń i zaoszczędzić nieco wozokilometrów. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, po co 400 jeździła sobie dziś do Świątyni aż do 22?!person pisze:Po pierwsze - wiele rzeczy jest/może być robione na polityczne zamówienie.levar pisze:"Znowu ZTm-owi się w dupie poprzewracało i myśli,że w kij ludzi będzie <lol2>"
Po drugie - akurat w tym przypadku spodziewałbym się większej ilości niż przy smoleńskiej mszy; ilość zapowiedzianych autokarów mówi sama za siebie.
Po trzecie - gdyby się ZTMowi nie "poprzewracało" i na plac Piłsudskiego przybyłyby tłumy, które później sparaliżowałyby miasto, to wszyscy narzekaliby, jaki to ZTM był głupi, bo nie przewidział czegoś "oczywistego"
noidea
Szkoda, że nie poinformował o tym pasażerów.person pisze:Jest świadom.MichalJ pisze:Czy ZTM jest świadom procesji z relikwiami ks. Popiełuszki do ŚOB?
Nie wydaje mi się, żeby był aż taki tłum chętnych jechać na Pragę, żeby ich się nie dało rozwieźć komunikacją miejską.W tym samym celu, w którym była zamknięta po 'smoleńskiej' mszy - aby tłum idący w stronę Pragi mógł maszerować w spokoju, zamiast szturmować pojazdy/blokować ich przejazd...(I właściwie po co ma być zamykana trasa WZ?)
I tak pewnie mam się cieszyć, że nie zamknięto metra.
Cały czas mam takie niejasne przeczucie, że całe mówienie o dobrym skomunikowaniu Stadionu Narodowego jest niecelowe, bo i tak w dniu meczu komuś się umyśli zamknąć kolejowy przystanek Stadion i ze dwa-trzy mosty, w tym dla tramwajów.
A 35 tysięcy widzów na pożegnalny motocross na Stadionie X-lecia przyjechało i wyjechało w sposób dla miasta właściwie niezauważalny i bez zamykania czegokolwiek.
Tylko dzisiaj.Rav5202 pisze:Czy przystanek ROZBRAT dla wszystkich linni jest na stałe, czy tylko na dziś?
http://www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=632&l=1
A bez komunikacji publicznej te same tłumy już nie sparaliżują miasta? Przy każdej imprezie masowej trzeba zamykać całą komunikację w promieniu 3 km?person pisze: Po trzecie - gdyby się ZTMowi nie "poprzewracało" i na plac Piłsudskiego przybyłyby tłumy, które później sparaliżowałyby miasto, to wszyscy narzekaliby, jaki to ZTM był głupi, bo nie przewidział czegoś "oczywistego"
[ Dodano: |6 Cze 2010|, 2010 21:00 ]
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ow_na.html - ostatni akapitMichalJ pisze: Cały czas mam takie niejasne przeczucie, że całe mówienie o dobrym skomunikowaniu Stadionu Narodowego jest niecelowe, bo i tak w dniu meczu komuś się umyśli zamknąć kolejowy przystanek Stadion i ze dwa-trzy mosty, w tym dla tramwajów.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A jeszcze istotniejsze jest ostatnie zdanie. Bo to organizatorzy EURO kazali Zieleniecką zamknąć (ze względu na wyjazd z parkingu).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Proszę wybaczyć jeśli zły temat wybrałem.
"O północy z poniedziałku na wtorek zostanie zamknięty Wał Miedzeszyński - jedna z kluczowych arterii Warszawy. Do stolicy zbliża się druga fala kulminacyjna powodzi. ..."
http://wiadomosci.onet.pl/2682,2180707, ... kalne.html
"O północy z poniedziałku na wtorek zostanie zamknięty Wał Miedzeszyński - jedna z kluczowych arterii Warszawy. Do stolicy zbliża się druga fala kulminacyjna powodzi. ..."
http://wiadomosci.onet.pl/2682,2180707, ... kalne.html
-
Dzulikiewicz
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Chwilę po 14 również autobusy jeździły trasą WZ. Przy okazji brawa dla panów z ZTM, którzy jeździli trambuspasem na odcinku Wileński - Bankowy i na każdym przystanku informowali o zawieszeniu komunikacji tramwajowej, namawiając jednocześnie do korzystania z autobusów.