A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Żeby tylko. W przypadku mojej rodziny jest znacznie ciekawiej. Oidp we Wrocławiu liczy się metraż a nie liczba osób zamieszkałych w mieszkaniu. Dzięki temu w sumie zapłacimy za 3 mieszkania (wynajem i czynsz w Warszawie, dom oraz nieruchomość w permanentnym remoncie we Wrocławiu). A suma generowanych przez nas śmieci jest constans.Rosa pisze:gdy wejdzie w życie podatek śmieciowy. Srednio 50 zł na gospodarstwo domowe
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Spkojnie, Kaczyński się odezwał, PiSowi znowu spadnie.JacekM pisze:Ale tak, wiem, faszyzm nadchodzi, trzeba odsunąć PiS od władzy.
[ Dodano: |8 Mar 2013|, 2013 06:10 ]
Ale zdajesz sobie sprawę, że sposób rozliczenia opłaty śmieciowej (oraz fakt, czy w ogóle ją wprowadzać) to już sprawa samorządu lokalnego, a nie rządu?Daniel_FCB pisze:A suma generowanych przez nas śmieci jest constans.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Podnieś czynsz za wynajem. Jak się to będzie liczyć w Wawie? Od zużytej wody?Daniel_FCB pisze:
Żeby tylko. W przypadku mojej rodziny jest znacznie ciekawiej. Oidp we Wrocławiu liczy się metraż a nie liczba osób zamieszkałych w mieszkaniu. Dzięki temu w sumie zapłacimy za 3 mieszkania (wynajem i czynsz w Warszawie, dom oraz nieruchomość w permanentnym remoncie we Wrocławiu). A suma generowanych przez nas śmieci jest constans.![]()
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Od ilości osob w mieszkaniach, w domach jednorodzinnych po prostu od domu .KwZ pisze:Podnieś czynsz za wynajem. Jak się to będzie liczyć w Wawie? Od zużytej wody?Daniel_FCB pisze:
Żeby tylko. W przypadku mojej rodziny jest znacznie ciekawiej. Oidp we Wrocławiu liczy się metraż a nie liczba osób zamieszkałych w mieszkaniu. Dzięki temu w sumie zapłacimy za 3 mieszkania (wynajem i czynsz w Warszawie, dom oraz nieruchomość w permanentnym remoncie we Wrocławiu). A suma generowanych przez nas śmieci jest constans.![]()
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 79117.html
- a/p TALENT
Debilna opozycja rozbestwia rządzących. Przykład - igraszki ze śmieciami. Przykład nr 1. Obecnie za wywóz śmieci / nie segregowanych / z mojego mieszkania / 3 osoby / płacę 23 zł. miesięcznie. Śmieci wywozi firma miejska MPO. Teraz po zmianach zapłacę 64 zł. / w przypadku śmieci nie segregowanych/. Można stwierdzić, że kalkulował stawki przysłowiowy kelner z PRL-u / znany proceder w minionym okresie, zwłaszcza wobec zapitych klientów /.
Przykład nr 2. Na jednej ulicy gdzie mam tzw. lokal na wynajem znajduje się coś ok. 9 wspólnot i ze 2 spółdzielnie mieszkaniowe / nie liczę lokali użytkowych /, większość z tych podmiotów ma umowę na wywóz z inną firmą śmieciową - po zmianach zamiast całej floty wozów wszystkich obsłuży 1 pojazd. Pytanie, kto zyska na tej konsolidacji?
Przykład nr 2. Na jednej ulicy gdzie mam tzw. lokal na wynajem znajduje się coś ok. 9 wspólnot i ze 2 spółdzielnie mieszkaniowe / nie liczę lokali użytkowych /, większość z tych podmiotów ma umowę na wywóz z inną firmą śmieciową - po zmianach zamiast całej floty wozów wszystkich obsłuży 1 pojazd. Pytanie, kto zyska na tej konsolidacji?
Idiokracja nas otacza
Co nowego powiedział, czego wcześniej nie mówił? To przekonywanie tylko na beton przekonanego twardego elektoratu. Mnie jedynie zażenował próbą przywrócenia standardów parlamentarnych panujących za jego rządu (jednym słowem - lepperiady). Choć w sumie nieźle się uśmiałem, internet przez chwilę wyglądał po wystąpieniu Bardzo Technicznego Premiera jakby był rok gdzieś tak 2006JacekM pisze:Wczoraj się tak odezwał, że powinno wzrosnąć, ale na pewno zaraz palnie coś takiego że znowu będzie 15% i zgrzytanie zębami.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dezawuując do reszty własnego kandydata ("kukiełka z tabletu")? No, nie wiem...JacekM pisze:Wczoraj się tak odezwał, że powinno wzrosnąć
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Tak. Ale jakim prawem ustawa w ogóle wymaga od nas płacenia za śmieci, których w danym miejscu nie produkujemy (dom remontowany) lub produkujemy na tyle mało, że dorzucamy do kubła sąsiada (za przyzwoleniem tegoż, oczywiścieGlonojad pisze: Ale zdajesz sobie sprawę, że sposób rozliczenia opłaty śmieciowej (oraz fakt, czy w ogóle ją wprowadzać) to już sprawa samorządu lokalnego, a nie rządu?
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
FCBARCA.COM
FCBARCA.COM
Przez godzinę jechał z głowy, wyliczając 12 punktów. I uwaga - o Smoleńsku odezwał się pod koniec wystąpienia. Oglądałeś? Czy tylko na podstawie agitki red. Sobieniowskiego się wypowiadasz?blinski pisze:Co nowego powiedział, czego wcześniej nie mówił?
Ja jestem nieprzekonany i bardziej przemawia do mnie wczorajsze przemówienie JarKacza od emocjonalnego ataku Tuska.blinski pisze: To przekonywanie tylko na beton przekonanego twardego elektoratu.
Na moim timelinie na twitterze poza posłami PO reakcje były pozytywne.blinski pisze: internet przez chwilę wyglądał po wystąpieniu Bardzo Technicznego Premiera jakby był rok gdzieś tak 2006
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
I co z odpowiedzialnoscia zbiorową.
Przypuscmy że widze sąsiada ktory nie segreguje śmieci i przez niego kilkaset innych osób ma zawyżona stawkę. Co wtedy? Mam naslac na niego ukraińców, spalić mu karnie samochód, sortowac za niego. Jasne można zacząc organizowac komitety blokowe złozone z emerytów które będa pilnowały kto wyrzuca ładnie śmieci a kto jest be no ale co potem?
Przypuscmy że widze sąsiada ktory nie segreguje śmieci i przez niego kilkaset innych osób ma zawyżona stawkę. Co wtedy? Mam naslac na niego ukraińców, spalić mu karnie samochód, sortowac za niego. Jasne można zacząc organizowac komitety blokowe złozone z emerytów które będa pilnowały kto wyrzuca ładnie śmieci a kto jest be no ale co potem?
-
Stary Pingwin
Do zarządów w Ratuszu dojdzie ZGOiŚ z dyrektorem, zastępcami d/s odpadów suchych i mokrych, sekretarkami i rzeszą urzędników. Oczywiście będą delegatury w Dzielnicach, z kierownikami, zastępcami kierowników etc.
Każda próba regulacji urzędowej jakiejś sfery kończy się BIUROKRACJĄ.
Pani płaci, pan płaci, my płacimy.
Żebym miał ze 30 lat mniej, już bym emigrował.
Każda próba regulacji urzędowej jakiejś sfery kończy się BIUROKRACJĄ.
Pani płaci, pan płaci, my płacimy.
Żebym miał ze 30 lat mniej, już bym emigrował.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.