I na czym niby to wkręcania ma polegać?ashir pisze:Przecież te wysokie dodatki są od początku objazdu, ale i tak ZTM wkręca ludzi, bo nawet jakby Stalowa miała Ikarusy z ViaBoxem to i tak musi puścić wyłącznie wozy niskopodłogowe.marko80 pisze:od jutra wysokie dodatki na 414 ze stalowej wchodzą, widziałem już wywieszone rozkłady.
Dodatki "nocują ce" na mieście w międzyszczycie
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To chyba proste. W rozkładach są kursy wysokie, które w rzeczywistości są realizowane przez pojazdy niskopodłogowe, ale nie dlatego, że Stalowa nie ma Ikarusów z ViaBoxem, a dlatego że po prostu wszystkie dodatki na 414 są niskie i przewoźnicy muszą się do tego zastosować.pawcio pisze:I na czym niby to wkręcania ma polegać?

Wszystko wskazuje na to, że Mobilis swoimi Liberami/Alpinami, ale to trzeba jeszcze potwierdzić.Klawisz pisze:A kto obsługuje nową linię 809, która od dziś jeździ z Ursynowa Płn. do Bobrowca?

ZTM tam wysokie wozy dopuszcza. To chyba więc MZA z okazji ViaTolla sobie je obniżyło.ashir pisze:W rozkładach są kursy wysokie, które w rzeczywistości są realizowane przez pojazdy niskopodłogowe, ale nie dlatego, że Stalowa nie ma Ikarusów z ViaBoxem, a dlatego że po prostu wszystkie dodatki na 414 są niskie i przewoźnicy muszą się do tego zastosować.
Tego nie wiem, materiały wewnętrzne MZA mówią wyłącznie o niskiej podłodze na 414. Natomiast na 114 była wpisana wysoka podłoga, ale z wiadomych przyczyn się nie pojawiła, tak samo jak było np. z 156. Natomiast są też przypadki w drugą stronę (w rozkładzie niskie kursy, w rzeczywistości wysokie - zgodnie z wykazami), niektóre po 3 tygodniach poprawili, ale nadal są jeszcze błędy. 

To skoro opierasz się na materiałach wewnętrznych MZA, to nie imputuj ZTM-owi, że oszukuje pasażerów.ashir pisze:Tego nie wiem, materiały wewnętrzne MZA mówią wyłącznie o niskiej podłodze na 414.
Jest świadomy, że podaje coś mało realnego, natomiast zakładałem, że MZA sobie nie bierze z sufitu wykazów i ich nie obrabia. Ale skoro chcesz to jeszcze moja ulubiona brygada 2/735 jest niska, choć jak najbardziej mogą jeździć na tym Ikarusy i często tak się dzieje. Było też parę innych błędów, ale je po 3 tygodniach poprawili. ZTM najwyraźniej ma gdzieś według czego MZA wystawia wozy i widocznie nie próbuje tej sytuacji wyjaśnić, co najwyżej później po cichu usunąć trochę kwadracików w rozkładach internetowych bez zmiany dat. 

To tylko kwestia tego, która brygada trafi na najbardziej oblężony kurs koło 7. Tym razem na 147 wypadło na dodatek.man1956 pisze:Ze 146 też spokojnie taki myk można zrobić: wielkopojemny zamiast na całce przerzucić na dodatek. Bądź co bądź SU15 zapełnia się na tej linii praktycznie jedynie w szczycie.
Dziś zaobserwowałem większość brygad 218 i śmigały na nich 10 metrowe Solbusiki. W maxie, jest napisane, że to na 12 m. Wiem, że już nieaktualne ale chyba nie w tym obszarze?
Jest tam jeszcze mały błąd, w Wykazie R-7 do obsługi 166 zapomniano dopisać PKS. Fajnie to wygląda, 1 całka, 1 dodatek i 1 na święta, ciekawe ile wynosiłaby częstotliwość 

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...