Zagubione owieczki - 2015
Moderator: vernalisadonis
Dziś pewne 136 jadąc w kierunku Młynowa skręciło z Wołoskiej w lewo w Woronicza. Kierowca zatrzymał się na przystanku, ogarnął że coś nie tak, po czym... zawrócił sztywniakiem na raz.
-
Przydało się poszerzenie Woronicza w obrębie skrzyżowania z Wołoską.
miłośnik 13N
Dziś po południu tramwaj linii 13 skręcał z Jana Pawła II (od strony Ronda ONZ) w kierunku Pragi.

Tak samo miałem napisać. Ale sprawdziłem i Mokotów na 13 zawsze dojeżdża Marszałkowską. Stąd pojawienie się dodatku z Mokotowa przy Feminie jest zagubioną owieczką.Łukasz pisze:A to nie Mokotów na 13?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Albo jakaś rezerwa, albo motorowy zaimprowizował wyjazd w taki sposób, w jaki powinien się odbywać planowo i zostanie za to ukarany.
To było dużo i to dużo później niż wyjazdy w popołudniowym szczycie. Godziny specjalnie nie napisałem, by motorniczy nie został w jakiś sposób namierzony (co w TW dzieje się chyba łatwiej przez nadajniki GPS?).

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jeżeli pojechał nielegalnie, to raczej już został namierzony, ale jeśli nie jechał w porze wyjazdów, to ja bym obstawiał włączającą się rezerwę za wóz, który z jakiegoś powodu zjechał.
A czy rezerwa musi jechać trasą wyjazdówek, czy może sobie wybrać dojazd?Bywalec pisze:To było dużo i to dużo później niż wyjazdy w popołudniowym szczycie. Godziny specjalnie nie napisałem, by motorniczy nie został w jakiś sposób namierzony (co w TW dzieje się chyba łatwiej przez nadajniki GPS?).
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie ma ograniczeń, z rezerwy wyjeżdża się tak, żeby się włączyć najsensowniej a nie trasą przewidzianą przez ZTM.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Dziś 733 nie pojechało w kierunku przystanku Stoicka 04 tylko w kierunku Raszyna 

Dzisiejsze 178 (Grodzio) w kierunku PKP Ursus zamiast skręcić z Jasnej w prawo w Świętokrzyską, skręcił w lewo, po czym lekko skręcił w prawo pod prąd przy Placu Powstańców Warszawy i zaczął zawracać, ale, że nie udało mu się na raz, to na wstecznym cofał z Mazowieckiej w Świętokrzyską 

Wczorajsze wieczorne 723 jadące z PKP Przystanek nie wjechało na pętle Mickiewicza. Kierowca zatrzymał się na ulicy, na wysokości pętli, na pare sekund aktywował CG i pojechał...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
521 rano się zagubiło i na Grójeckiej przy Dickensa zawracało. Ale podszedł do tematu na poważnie, dwa pasy jednej jezdni Grójeckiej i cała druga jezdnia jego 

Pewny Man na 160 po ruszeniu z Targówka pojechał prosto Trocką. Czyżby przez ten remont przy Pratulińskiej się nie złamał w tę ulice i dlatego pojechał prosto?
A co do EEC to ostatnio gubiły się owieczki na 161 i 741, ale na szczęście pasterz był w odpowiednim miejscu i odpowiedniej porze to kursy jakoś zostały w miarę prawidłowo zrealizowane.