Informacja pasażerska

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 11 lip 2011, 15:41

Paweł D. pisze:Na 17 nie ma trasy zmienionej, oczywiście oprócz Swingów.
Oto mi chodziło :>

Awatar użytkownika
snooker

Post autor: snooker » 11 lip 2011, 16:47

Czy 3453 jest wyjątkiem, czy też w innych nowych manach wróciły "stare" kolory na podsufitowych monitorach?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 lip 2011, 7:14

Adam G. pisze:Paranoja z siedemnastką po prostu mnie przerasta!
Dlaczego nie można, psia mać, zrobić wszystkich półkursów jako normalne, z przystankiem końcowym przed bramą i przejazdem technicznym od niego do płotu huty / hali?
Tak to jest zrobione. Przystanek przed bramą jest przystankiem dla wysiadających, a przejazd od bramy do płotu jest już jako odcinek techniczny. Natomiast zjazdy kończą się na bramie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

MichalJ

Post autor: MichalJ » 12 lip 2011, 8:54

No to niech się kończą tak samo jak zwykłe kursy, na litość.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 12 lip 2011, 8:57

Jak dla mnie to sobie mogą nawet na tym przystanku końcowym tablice/wyświetlacze na zjazdowe zmieniać.

Co ciekawe, w rozkładach na WWW w ogóle zjazdów nie ma...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 lip 2011, 9:31

Glonojad pisze:Co ciekawe, w rozkładach na WWW w ogóle zjazdów nie ma...
Są. Tylko bez oznaczeń literowych, więc ich nie widzisz.
Glonojad pisze:Jak dla mnie to sobie mogą nawet na tym przystanku końcowym tablice/wyświetlacze na zjazdowe zmieniać.
I ZTM miałby dopłacać za kółeczko po terenie R-4 (które tak w ogóle to jest wykonalne?)?
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 12 lip 2011, 10:12

Mówię o zjazdach, nie o wszystkich kursach.

W ogóle to ja chyba mam problem ze zrozumieniem genezy tego problemu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 lip 2011, 11:31

Geneza jest prosta. Pełny kurs kończy się na tyłach zajezdni. Zjazdówka kończy się na bramie.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 12 lip 2011, 13:00

Bo przy pełnym manewry na zajezdni są płatne (bo są pomiędzy odcinkami z pasażerami)?

bepe

Post autor: bepe » 12 lip 2011, 13:05

Ale dla pasażera pełny kurs też kończy się na bramie. No chyba, ze TW wpuszczają ludzi na zajezdnię?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 12 lip 2011, 13:11

Ale z punktu widzenia rozliczeń z ZTM manewr jest częścią zamówionej jazdy, a zjazd na OC - już nie.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 lip 2011, 13:15

Glonojad pisze:Bo przy pełnym manewry na zajezdni są płatne (bo są pomiędzy odcinkami z pasażerami)?
Dokładnie. A tam się trochę tych kilometrów kręci.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 12 lip 2011, 13:18

No to niech sobie wieszają w kursach zjazdowych 'zjazd do zajezdni' na przystanku przy zajezdni, a nie na Służewcu.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 12 lip 2011, 13:19

Najlepiej by było wydać zarządzenie, że kursy zjazdowe na linii 17 nie muszą być oznaczane jako zjazdy do zajezdni. Tak na przykład było na 411 z Woronicza, które (onego czasu) zjeżdżało z Gocławia do przystanku MP02 i dalej na zakład.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 12 lip 2011, 13:46

Glonojad pisze:Ale z punktu widzenia rozliczeń z ZTM manewr jest częścią zamówionej jazdy, a zjazd na OC - już nie.
no ale czy informacja w tramwaju JEST przede wszystkim podstawową do rozliczeń CZY też jest przede wszystkim informacją DLA pasażerów?
Potrzeba do rozliczeń stosownej informacji na wozie? Nie wystarczy karta, oddzielna umowa itp.?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ