Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
O 14:00 korek na Śródziemnomorskiej sięgał przyst. Rabarbarowa. Byłem zmuszony pojechać po chodniku i przebić się do Karczocha, bo w przeciwnym razie spóźniłbym się do pracyZebra pisze:Śródziemnomorska na pewno całkiem zablokowana przynajmniej od Karczocha o ile nie wcześniej.
[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 01:21 ]
Autobusy też nie były święteWinio pisze:W dodatku panowie i panie w puszkach blokują skrzyżowanie z Sobieskiego.
[ Dodano: |18 Gru 2009|, 2009 01:36 ]
Proszę uprzejmieBJ pisze:A o 191 niech napisze kto inny
Ale pozostańmy jednak przy oznaczeniach autobusowych: -120, a dokładniej -132 na bramieGacek pisze:Zmiana zakończona na +120.
Ale zacznijmy od początku. Wyjazd na pl. Narutowicza z R-7 zajął zamiast 12 min. "tylko" 85 min. Zamiast o 15:25 pierwszy kurs rozpocząłem więc o 16:33. Na Regulską zajechałem o... 18:44, czyli -161
Dodam, że gdybym jeździł dziś zupełnie przepisowo, opóźnienie spokojnie doszłoby do -200
Wczoraj to w ogóle wesoło było
Na Żeraniu i Wiatracznej dokładnie wszystkie linie jeździły na sterowaniu, ja osobiście na 145 straciłem kółko (-130). Jak się skumulowały zjazdy, do przed 22 kolejka na Stalowej była gorsza niż o północy... Z zaobserwowanych ciekawostek - 9/503 powinno planowo zjechać o 20.25, a na bramę dotarł ok. 22.10
Poza tym wiecznie zaskoczeni drogowcy wyłożyli lachę na odśnieżanie - późnym popołudniem nie jeździł żaden pług (tudzież "pługosolarka"), a z radiowych wiadomości dowiedziałem się, że wszystkie zostały zesłane do bazy, bo zabrakło im jakiegoś środka chemicznego. Wszystkim naraz kurna...
Poza tym wiecznie zaskoczeni drogowcy wyłożyli lachę na odśnieżanie - późnym popołudniem nie jeździł żaden pług (tudzież "pługosolarka"), a z radiowych wiadomości dowiedziałem się, że wszystkie zostały zesłane do bazy, bo zabrakło im jakiegoś środka chemicznego. Wszystkim naraz kurna...
rury
-
bartoni722
Ich prawo. W kontraktach na odśnieżanie ulic wpisywane jest na ogół, że ulice mają być czarne w 2 godziny po ustaniu opadów śniegu. W czasie opadów śniegu mogą stać na bazie - byle się potem w te dwie godziny wyrobili.rzeznik pisze:Poza tym wiecznie zaskoczeni drogowcy wyłożyli lachę na odśnieżanie - późnym popołudniem nie jeździł żaden pług (tudzież "pługosolarka"), a z radiowych wiadomości dowiedziałem się, że wszystkie zostały zesłane do bazy, bo zabrakło im jakiegoś środka chemicznego. Wszystkim naraz kurna...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem