Czy TW wzięły pod uwagę swoją częstotliwość na tym placu? Pies gryzł blachosmrody.Stary Pingwin pisze:Już teraz przejazd odcinka Rakowiecka- Plac Unii dzieli się na trzy odcinki, bo niedasie. W momencie uruchomienia tramwaju Zachodni-Wilanów, na Placu Puławskim będzie weselej, jak na Placu Zawiszy w szczycie.
Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Obecnie odcinka Rakowiecka - Plac Unii nie projektował nikt z TW.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
gfedorynski
O ile pole mokotowskie z tramem w tunelu bez sensu, to na pl. Puławskim by się tunele przydały, wiem to nie Japonia, jednak żyjemy w 21 wieku.
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Estetyka kwa jego mać! Całe miasto ujbane bohomazami graficiarzy, a im kabel przeszkadza
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Belwederska na omawianym odcinku to PRLowskie bloki i wstega asfaltu od sciany do sciany - faktycznie przewod tu krajobraz zniszczy...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wskaż sensowny argument, który by za tym przemawiał - bo to, w jakim wieku żyjemy, absolutnie nie uzasadnia wydania lekką ręką z miliarda złotych. Plus koszty usunięcia kolizji podziemnych, których byłoby bardzo dużo w pobliżu (o tych nieistniejących na żadnych planach nie wspomnę).Nordyk110 pisze:O ile pole mokotowskie z tramem w tunelu bez sensu, to na pl. Puławskim by się tunele przydały, wiem to nie Japonia, jednak żyjemy w 21 wieku.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Czas przejazdu przez krzywe skrzyżowanie na górze. Na typ placu będzie bardzo ciężko ułożyć fazy- wyrzycenie jednej relacji sporo uprości. To argument, przeważać nie musi.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Jakim cudem? Za odcinek centralny M2 było 4,17 mld (bez taboru) a to jest 6,1 km i 7 stacji- nawet jeśli doliczać konieczność budowy łącznicy przez Klonową. A argument jest podstawowy - bezkolizyjny przejazd wschód/zachód plus niezależna łącznica przez Klonową. Obecna wersja zadziała tylko jeśli naprawdę się przyciśnie ruch kołowy - a z tym to u nas różnie bywa...wydania lekką ręką z miliarda złotych.
Niektórzy twierdzą, że wyrzucenie ruchu tramów do centrum na Klonową już sporo pomożeKwZ pisze:Na typ placu będzie bardzo ciężko ułożyć fazy- wyrzycenie jednej relacji sporo uprości.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z tym że niekoniecznie mieszkańcom Klonowej. A na Klonową nie ma nawet cienia zapisu w absolutnie żadnych dokumentach planistycznych...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Czyli szybki tramwaj z Wilanowa zakorkuje się przed Puławską podobnie jak klasyczny tramwaj przed rondem Babka. Super.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Każda relacja tramwajowa jest tam współbieżna z jakąś istniejącą kołową, a analogii do Babki nie ma żadnej.
To może powinny się pojawić: co to za argument jest? Wydzielenie jednej relacji już by bardzo dużo dało: nawet bez tunelu. Tory mogłyby iść po zachodniej stronie ulicy aby oddalić od tych nielicznych mieszkańców (po zachodniej jest chyba tylko prokuratura) Klonowej, którzy do tej pory nie zwracali uwagi na tramwaje na Pl. UL.Z tym że niekoniecznie mieszkańcom Klonowej. A na Klonową nie ma nawet cienia zapisu w absolutnie żadnych dokumentach planistycznych...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale co niby by to miało dać, skoro tę relację i tak trzeba by obsłużyć - czy to dla samochodów, czy to dla tramwajów wracających na Wilanów?