Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2015
Moderator: Wiliam
Wczoraj ok. 19:30 ul. Obozową w stronę Śródmieścia, zaraz za skrzyżowaniem z Al. Prymasa Tysiąclecia (w pobliżu ZETiT TW) jechał traktor ciągnący na przyczepce coś do złudzenia przypominającego elementy rozmontowanego rozjazdu nakładkowego(!), włącznie z charakterystycznymi napisami "PRAWY", "LEWY" itp. Tymczasem zawrotka linii nr 1 powinna jeszcze działać, a słyszałem, że TW mają tylko jeden taki rozjazd na stanie... więc co to było? 
Chyba są dwa na stanie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja nawet słyszałem o trzech.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Ten trzeci na Prostej?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Na Prostej nie ma nakładki tylko normalne zwrotnice są wstawione.
-
Stary Pingwin
Rzeczywiście.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Powiedziałbym, że ten rozjazd wieźli na Namysłowską, ale po dzisiejszym dniu naprawdę nie wiem co myśleć:
Na przystanku Rondo Radosława 07 (nadal brak rozkładów) widzę informację o tym, że linia nr 1 w dniu 20.09.2015 (dziś) z Banacha kursuje wyjątkowo przez Jagiellońską do Ratuszowa ZOO, natomiast od 21.09.2015 (poniedziałek) kursuje do przystanku Namysłowska.
Za chwilę podjeżdża 128N w kierunku wschodnim - wyświetla "Namysłowska".
Jako kolejny za nim podjeżdża 120Na Duo, na wyświetlaczu ma "Budowlana".
Przyjeżdża następny Jazz Duo - znowu "Namysłowska".
Jakiś czas potem widzę innego 128N, który na wyświetlaczu ma też "Budowlana". Na bocznych szybach wiszą kartki (uderzająco podobne do tej z przystanku!), że w dniu 20.09.2015 linia nr 1... jednak... dojeżdża do przystanku Budowlana(!).
Fizycznie z całą pewnością (sprawdzone!) tramwaje kończyły trasę na Budowlanej.
I jak tu potem czemukolwiek wierzyć i skąd wiedzieć na jakim przystanku linia nr 1 od jutra kończy trasę?
I jak tu potem czemukolwiek wierzyć i skąd wiedzieć na jakim przystanku linia nr 1 od jutra kończy trasę?
-
michael112
Na stronie ZTM nie było ani słowa o żadnej zmianie trasy "jedynki".
Było, ale się zmyło.
-
michael112
No to pewnie wykonawcy się przydarzył poślizg, zupełnie jak w innej części miasta:D i jako nowy termin montażu nakładki na Namysłowskiej obstawiam następną niedzielę, ewentualnie w sobotę. W tygodniu pewnie tego robić nie będą, bo stwierdzą że to za duże utrudnienia.
Albo poślizg albo osoby zakaz wchodzenia na nowy front robót. Zwężenie Odrowąża może stanowić jakieś kłopot.
Poślizg poślizgiem, to akurat można zrozumieć.
Nie da się zrozumieć sytuacji, w której info ze strony znika bez słowa wyjaśnienia (przepraszamy, ale w związku niezakończeniem wszystkich robót budowlanych skrócenie trasy linii 1 nastąpi w późniejszym terminie), a przez dwa dni na miasto wyjeżdżają wozy obklejone bzdurną informacją że trasa będzie skrócona. Jedni ludzie rano na zajezdni kartki naklejają, aby kilka godzin późnij inni je na trasie zrywali i naklejali inne. O cyrku z wyświetlaczami nie wspomnę, ciężko zrozumieć wyświetlanie w niedzielę trasy, która ma być obowiązująca dopiero w poniedziałek, ale od piątku wiemy, że nie będzie obowiązującą. Tak się naprawdę nie zachowuje poważna instytucja w XXI wieku.
Nie da się zrozumieć sytuacji, w której info ze strony znika bez słowa wyjaśnienia (przepraszamy, ale w związku niezakończeniem wszystkich robót budowlanych skrócenie trasy linii 1 nastąpi w późniejszym terminie), a przez dwa dni na miasto wyjeżdżają wozy obklejone bzdurną informacją że trasa będzie skrócona. Jedni ludzie rano na zajezdni kartki naklejają, aby kilka godzin późnij inni je na trasie zrywali i naklejali inne. O cyrku z wyświetlaczami nie wspomnę, ciężko zrozumieć wyświetlanie w niedzielę trasy, która ma być obowiązująca dopiero w poniedziałek, ale od piątku wiemy, że nie będzie obowiązującą. Tak się naprawdę nie zachowuje poważna instytucja w XXI wieku.
Dziś Jazz Duo z kartkami na obu czołach: "LINIA NR 1 BUDOWLANA"
Czy nie wyłożył się przypadkiem też plan brygadowy? Tzn. czy nie chodzi od dziś plan przygotowany na mniej brygad, pod Namysłowską? Bo coś mi się brygady wolskie z żoliborskimi nie zgadzają...
Czy nie wyłożył się przypadkiem też plan brygadowy? Tzn. czy nie chodzi od dziś plan przygotowany na mniej brygad, pod Namysłowską? Bo coś mi się brygady wolskie z żoliborskimi nie zgadzają...
Jak pisałem w innym wątku - to już naprawdę pod dyscyplinarkę podpada.
Co do brygad, zaoszczędzone miały iść na 37, pardon, 17x, ale tamta zmiana też nie weszła w życie, więc nie poszły.
Co do brygad, zaoszczędzone miały iść na 37, pardon, 17x, ale tamta zmiana też nie weszła w życie, więc nie poszły.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Rozkłady w Jazzach są wbite w wersji dla Namysłowskiej. Niektórzy motorowi, ogarniający sprzęt, wbijają kraniec "Budowlana" z palca, bo się da i jeżdżą bez trasówki na koralach, niektórzy jeżdżą z "Namysłowską" i przy Namysłowskiej zmieniają na Budowlaną, żeby mieć korale na odcinku Banacha - Namysłowska. Podziękowania do Organizatora, który nie umiał ogarnąć zaktualizowania rozkładów w wozach, chociaż domagał się takiej możliwości.