Masz przecież rozchodnik o zapachu pizzy. Jeszcze Ci mało?
Eh te dzisiejsze miłośniki to by chciały, żeby wszystko działało poprawnie.
Aplikacje oparte o dane udostępnione przez m.st. Warszawa
Dlaczego w czynaczas tak często jest komunikat o braku dostępu do GPS? Jakdojade w tym czasie normalnie pokazuje live.
ŁK
A te nowe ekraniki w tramwajach (czyje to w ogóle?) nie są przypadkiem dotykowe? Motorniczy nie mógłby się na nich sam logować?
- ZielonyJamnik
Dlaczego czynaczas.pl od rana nie działa?
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
padła serwerownia, jak serwerownia się naprawi to wstanie
Na zbiorkom.live pojawiły się rozkłady brygad na 7 dni do przodu, niedługo rozkłady statyczne w formie tabelki
Niedługo (za 4 dni/1.5 miesiąca [jeśli ZTM sobie wydłuży czas]) pojawią się również GPSy SKM Warszawa
Może to nie stricte dane udostępniane przez m. st. Warszawę, ale warto zauważyć że na zbiorkom.live pojawiły się (w przypadku IC i KM) pojedyncze lokalizacje pociągów. W przypadku IC bez lokalizacji GPS są nawet dokładniejsze opóźnienia niż te pokazywane w żałosnym Portalu Pasażera. Wygląda to na szerszy dostęp do danych niż PP (coś połączonego z aplikacją PKP Informatyka, którą PLK lekko banuje).
W przypadku KM są lokalizacje tylko składów AL (i to raczej nie wszystkich) i nie działa to tak płynnie, jak poprzednio. Brak jest też numerów taborowych pozwalających sprzawdzić co naprawdę jedzie.
Gratulacje dla autora za fajną mapkę - chyba tego nikt nie ma. I życzenia w walce o dostęp do danych.
PS. Jeśli ZTM twierdzi że dane GPS nie są informacją publiczną, bo nie służą kontroli administracji, to ja twierdzę że są bo pozwalają skontrolować prawidłowość ułożenia rozkładu (tak, tak, wiem, oni wiedzą swoje - albo ja się mylę).
W przypadku KM są lokalizacje tylko składów AL (i to raczej nie wszystkich) i nie działa to tak płynnie, jak poprzednio. Brak jest też numerów taborowych pozwalających sprzawdzić co naprawdę jedzie.
Gratulacje dla autora za fajną mapkę - chyba tego nikt nie ma. I życzenia w walce o dostęp do danych.
PS. Jeśli ZTM twierdzi że dane GPS nie są informacją publiczną, bo nie służą kontroli administracji, to ja twierdzę że są bo pozwalają skontrolować prawidłowość ułożenia rozkładu (tak, tak, wiem, oni wiedzą swoje - albo ja się mylę).