Zapewne dopóki dechy w autobusach będą dechami, a nie wyświetlaczamirubeus pisze: Długo tak ZTM będzie cykał pojedyńczo ?
Przystanki na żądanie
Moderator: Wiliam
TGM pisze:Zapewne dopóki dechy w autobusach będą dechami, a nie wyświetlaczamirubeus pisze: Długo tak ZTM będzie cykał pojedyńczo ?.
Raczej dopóki będzie papierowa informacja przystankowa, którą trzeba wymieniać na całej trasie. W takich sytuacjach czeka się po prostu na najbliższą wymianę rozkładu danej linii.Bastian pisze:Dokładnie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Domino2001
Proponuję adminowi zmianę tematu na "Zmiany charakteru przystanków". Wtedy tu będzie ogólna dyskusja o zmianach przystankowych. Myślę, że przystanek Centrum Onkologii na Pileckiego w kierunku Gandhi dla linii 148 prosi się o zmianę ze stałego na żądanie, bo niewiele osób z niego korzysta.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Wolny żart?? z tym Onklologii.Domino2001 pisze:Proponuję adminowi zmianę tematu na "Zmiany charakteru przystanków". Wtedy tu będzie ogólna dyskusja o zmianach przystankowych. Myślę, że przystanek Centrum Onkologii na Pileckiego w kierunku Gandhi dla linii 148 prosi się o zmianę ze stałego na żądanie, bo niewiele osób z niego korzysta.
Słabe, acz regularne. Zatrzymań zbędnych jest tam może z 5-10%.rosier pisze:ja bym chętnie przerobił Wał Gocławski na NŻ, jego wykorzystanie jest naprawdę bardzo słabe, szczególnie po za szczytem.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
to może ja akurat mam takiego farta, że niemal każdorazowo kiedy zatrzymuje się tam moje 117 to nie ma żadnej wymiany pasażerów, a na przystanku nikt nie stoi. Tak jest w 85% przypadków.pawcio pisze:rosier napisał/a:
ja bym chętnie przerobił Wał Gocławski na NŻ, jego wykorzystanie jest naprawdę bardzo słabe, szczególnie po za szczytem.
Słabe, acz regularne. Zatrzymań zbędnych jest tam może z 5-10%.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
rosier pisze:czy ja wiem, w międzyszczycie z tym przystankiem bywa różnie.
148 powinno się na stałe zatrzymywać i na Poleczki, i na CO.Lukasz436 pisze:Tylko nie wiem czy zauwazyłeś że 148 jest zwykłe...
Ten przystanek przecież ma dużo mniejsze wykorzystanie niż np. Gdecka czy Instytut Hematologii.Jarek pisze:Sprawdzone wnikliwie 2 lata temu, potem jeszcze pomiary powtarzano. Na żadnej linii nie kwalifikował się, a tym bardziej teraz.
On się na warunkowy nadaje nawet bardziej niż ZP Makolągwy, a to już spory wyczyn
Czy były lub będą prowadzone pomiary na ZP na Puławskiej od Poleczki w kier. Piaseczna?
Przydałyby się pewne ruchy w charakterze niektórych ZP na tym ciągu.
Poza tym jeszcze w kwestii 148.
ZP Nugat i ZP Kiedacza są naprawdę słabo wykorzystywane. Szczególnie ZP Kiedacza.