Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Andrzej

Post autor: Andrzej » 06 lis 2008, 20:47

emdegger pisze:Marysin ma także olbrzymią niedopodaż kursów świąteczynch, nie zapominaj o tym :)
Nie zapominam, pisałem o tym. Zasunięto tam całotygodniowe 141 i 137. A 115 i 173 jadą prawie jeden za drugim.

[ Dodano: Czw 06 Lis, 2008 20:50 ]
kangoo2 pisze:A to 502 na żądanie to pewnie ma być przygotowanie gruntu przed zabraniem stamtąd 520, bo ZTM dobrze wie, że Rozbrat bez linii z Zapłowiecza nie przejdzie.
Zapłowiecze to Trakt Lubelski, ale także Okularowa, która może sobie podjechać do Płowieckiej do 502 tylko w jedną stronę.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 lis 2008, 21:46

reserved pisze:[
Co do przystanku Rozbrat... dodam tyle... wsiadam i wysiadam tam codziennie, ten przystanek ma ku mojemu zaskoczeniu nawet większą frekwencję niż Pl. Na Rozdrożu.
:shock:
W wiele rzeczy jestem w stanie uwierzyć ale nie w to, że Pl. Na Rozdrożu korzysta mniej osób niż z Rozbratu =;
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 06 lis 2008, 21:50

R-11 Kleszczowa pisze:
reserved pisze:[
Co do przystanku Rozbrat... dodam tyle... wsiadam i wysiadam tam codziennie, ten przystanek ma ku mojemu zaskoczeniu nawet większą frekwencję niż Pl. Na Rozdrożu.
:shock:
W wiele rzeczy jestem w stanie uwierzyć ale nie w to, że Pl. Na Rozdrożu korzysta mniej osób niż z Rozbratu =;
Weź się może tam przejedź, Ziam ;) Oczywiście Rozbrat ma mniejsze wykorzystanie, niż Rozdroże, aczkolwiek naprawdę bardzo konkretne.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 lis 2008, 21:58

Byłem ostatnio we wtorek :>

Nie twierdzę, że Rozbrat ma słabe wykorzystanie ale mówienie, że jest ono lepsze niż na Rozdrożu to jednak ciągle s-f :roll:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 06 lis 2008, 22:01

R-11 Kleszczowa pisze: Nie twierdzę, że Rozbrat ma słabe wykorzystanie ale mówienie, że jest ono lepsze niż na Rozdrożu to jednak ciągle s-f :roll:
Takie porównanie to jest akurat paranoja, jednak wykorzystanie jest takie, że z całą pewnością nie kwalifikuje się do wycofania 520 stamtąd (jako 522), nie dziwi też dołożenie nowej linii...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 06 lis 2008, 22:10

Mnie dołożenie nowej linii też nie dziwi. Tylko nie dziwi nas to z dwóch różnych (i to bardzo różnych) powodów :roll:
Albert Camus-"Dżuma"

reserved

Post autor: reserved » 06 lis 2008, 22:59

Może trochę przesadziłem... ale naprawdę w szczycie wykorzystanie obu przystanków jest bardzo duże... bardziej podkreślam to, że Rozbrat jest tak samo popularnym przystankiem jak wiele innych sugerowanych jako 'dogodne przesiadki'.
Ale akurat ta opisana przeze mnie sytuacja w sobotę była prawdziwa.. sam się zdziwiłem. ;-) Może to był akurat przypadek... ale czy czasem nie potwierdzający regułę? :-)

Awatar użytkownika
slupek
Kontakt:

Post autor: slupek » 07 lis 2008, 8:33

Warto jeszcze zauważyć, że do zatrzymywania się na Rozbracie wybrano linię o najmniejszej ilości kursów. Czyli można podejrzewać, że służyło to m.in. realizacji postulatów jak najmniejszym kosztem.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 lis 2008, 10:20

Nie. Powtarzam: było to spełnienie postulatów (nie wnikam w zasadność :roll:) pasażerów dojeżdżających w ten rejon ze Starej Miłosnej. Więc chodziło o 502, a nie jakąkolwiek linię przyspieszoną.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 07 lis 2008, 10:23

Bastian pisze:Nie. Powtarzam: było to spełnienie postulatów (nie wnikam w zasadność ) pasażerów dojeżdżających w ten rejon ze Starej Miłosnej. Więc chodziło o 502, a nie jakąkolwiek linię przyspieszoną.
Czy te postulaty pochodziły z okresu kursowania linii 502 przez Gocław, czy spływały regularnie, bez względu na przebieg trasy?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 lis 2008, 10:51

:-#
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 24 lis 2008, 21:43

Dzisiaj rano ok. 8.30 z powodu korków na Ostrobramskiej przeszedlem się na WAŁ GOCŁAWSKI. To co zobaczylem tylko coraz bardziej mnie przekonuje, że albo ktoś się w ZTM-ie uwziąl na tę nieszczęsną Ostrobramską, albo ta ulica nie ma w ZTM-ie swojego "pchacza"... bo naprawdę nie rozumiem, dlaczego na Trasie Ł nie może być przynajmniej w 80% tak jak na Goclawiu. Rano ok. 8.30 w godzinach porannego szczytu, gdzie na Ostrobramskiej o tej porze nie rzadko nie można się wbić do busa, na w/w przystanek w stronę centrum podjechalo przegubowe 123 z miejscami leżącymi, przejechalo E-5 z kilkoma osobami stojącymi, następnie para pustych 411 (jeden z G, drugi z SM) z wolnymi miejscami siedzącymi i 151, gdzie na pokladzie jechalo może z 10 osób. Nie chcę niczego odbierać Goclawowi, ale może już czas zrobić coś z tą Ostrobramską, bo naprawdę nóż się sam w kieszeni otwiera, jak się widzi, jaką komunikację mogą mieć inne rejony. Kiedy w końcu coś się u mnie zmieni na lepsze???? Placę za bilet tyle samo, ale standard mam zupelnie inny!

Andrzej

Post autor: Andrzej » 24 lis 2008, 22:03

kangoo2 pisze:Dzisiaj rano ok. 8.30 z powodu korków na Ostrobramskiej przeszedlem się na WAŁ GOCŁAWSKI. To co zobaczylem tylko coraz bardziej mnie przekonuje, że albo ktoś się w ZTM-ie uwziąl na tę nieszczęsną Ostrobramską, albo ta ulica nie ma w ZTM-ie swojego "pchacza"... (...) bo naprawdę nóż się sam w kieszeni otwiera, jak się widzi, jaką komunikację mogą mieć inne rejony. Kiedy w końcu coś się u mnie zmieni na lepsze???? Placę za bilet tyle samo, ale standard mam zupelnie inny!
Porównaj standard Starej Miłosnej z Groszówką, Marysina z Radością. Te same podatki.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 lis 2008, 22:52

kangoo2 pisze:albo ta ulica nie ma w ZTM-ie swojego "pchacza"
... albo pchacze stracili moc pchania ;)

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 24 lis 2008, 23:12

Czy coś w koncu się zadzieje w temacie Ostrobramskiej? Coś kombinowaliście ze 182... czy już coś wiadomo? A co z 522?

ODPOWIEDZ