Modernizacja WWK
Moderator: JacekM
Jak wygląda model grawitacyjny? Są jakieś narzędzia online do niego?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Model grawitacyjny, czyli liczba podróży między dwoma rejonami jest zależna od liczby mieszkańców (in plus) i od odległości (in minus). Oczywiście także od innych rzeczy, jak chociażby ruchliwość, ale "grawitacyjność" odnosi się do tych dwóćh rzeczy właśnie. Funkcje tych zależności to jest cała dziedzina wiedzy, a ogarnia się to współcześnie oprogramowaniem (komercyjnym) typu emme/2, Visum.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
To i owo o modelu ruchu stworzonym w CPK jest tutaj. Jest m.in. planowana dobowa liczba pociągów na poszczególnych odcinkach
. Na inne pytania odpowiadam naprawdę w ogródku piwnym:)

the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak tak, pojąłem aluzję, odezwę się 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wawkom-piwo za brakujące grudzieniowe?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Wawkomowy Uniwersytet Latający. Wykład prowadzi doktór rehabilitowany Fik.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja to tylko indywidualnie tak gdzies do końca czerwca mniej więcej. Potem mogę zacząć być odważny.