Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Choć dotyczy to tylko kursów w DP od 6:20 do 8:45 z Tarchomina Kościelnego to i tak bezsens. 
Dzięki temu fajnie wygląda rozkład jazdy z MM 16 i 28:
Bynajmniej nie jest prawdą, że na ferie 2-ka będzie kursować co 2-4 minuty (choć tak wynika z rozkładu).
I oczywiście przy okazji zmiany rozkładu nie dało się wydłużyć ostatnich kursów do Młocin
. Może pomiary wykazały, że nie ma potrzeby...
Kod: Zaznacz cały
7 |01 03 07 09 13 15 19 21 25 27 31 33 37 39 43 45 49 51 55 57I oczywiście przy okazji zmiany rozkładu nie dało się wydłużyć ostatnich kursów do Młocin
Motorkowi nie dostaną owczej kołowacizny? Po co postoje na 16 i 9? Żeby się ludziom myliło?
A w ogóle co stoi na przeszkodzie zrobić krańcowym przystanek 16 i darować sobie te kółeczka?...
A w ogóle co stoi na przeszkodzie zrobić krańcowym przystanek 16 i darować sobie te kółeczka?...
Uważam, że ostatnie kursy wystarczą tylko do R-4. Jak miałem 2 po południu to przez ostatnie trzy kółka na Młociny przewiozłem łącznie 7 czy 8 osób więc póki co widać, że nie ma zapotrzebowania. Poza tym z tymi kursami dookoła w szczycie jest jeszcze jedna ciekawostka bo dodano dwa przystanki a czas przejazdu pozostał ten sam. Otóż w szczycie porannym jedną minutę zabrano między świderską a R-4 i w jednej minucie są przystanki 16 i 09. Ogólnie przecz biorąc na pętli zrobi się jeszcze większy bałagan bo nie tylko 2 tam jeździ a i niejedna osoba się zdziwi, że wsiadła jak zawsze a pojechała dookoła na przystanek krańcowy
6 musi jakoś przejechać (póki co).MichalJ pisze:Motorkowi nie dostaną owczej kołowacizny? Po co postoje na 16 i 9? Żeby się ludziom myliło?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Przez 15 lub 14 też przejedzie (bo rozumiem, że z 28 na 15 to już skręcić się nie da, bo przystanek się robi za krótki).pawcio pisze:6 musi jakoś przejechać (póki co).A w ogóle co stoi na przeszkodzie zrobić krańcowym przystanek 16 i darować sobie te kółeczka?...
Na 14 i 15 stoi 33.
Na którym i tak motorniczowie stają zawsze (przynajmniej ja tak trafiam), nawet jak nikogo nie ma na przystanku.Łukasz pisze:W ogóle w rozkładzie MM 16 jest jako NŻ
Musi na obu? Tramwaje takie zmęczone?pawcio pisze:Na 14 i 15 stoi 33.
Motorniczowie (podobnie jak brygady) na drzewach nie rosną. A braki przerw to konieczność zatrudniania większej liczby motorniczych.
...oraz mniejszej liczby tramwajów.
W międzyszczycie? Tylko dodatkowe wozokilometry na zjazdy i wyjazdy dodatków.
- Solaris U10
Nie wiem, jak jest teraz, ale w grudniu była tam nawet naklejka 2 "nż".Łukasz pisze:W ogóle w rozkładzie MM 16 jest jako NŻ
Nadal jest NŻ i zarówno na tabliczce na przystanku jak i w rozkładzie. Nie wiem w związku z tym dlaczego motorniczowie się tam zatrzymują, ja jak nikogo nie ma jadę bez zatrzymywania się.