Tabor Kolei Mazowieckich
Moderator: JacekM
z PESY?
PESA Sundeck – rodzina wagonów piętrowych produkowana przez zakłady PESA z Bydgoszczy. W jej skład wchodzą wagony sterownicze (typ konstrukcyjny 316B) i wagony środkowe (typ konstrukcyjny 416B), które w połączeniu z lokomotywami z rodziny PESA Gama tworzą pociągi w systemie push-pull.
PESA Sundeck – rodzina wagonów piętrowych produkowana przez zakłady PESA z Bydgoszczy. W jej skład wchodzą wagony sterownicze (typ konstrukcyjny 316B) i wagony środkowe (typ konstrukcyjny 416B), które w połączeniu z lokomotywami z rodziny PESA Gama tworzą pociągi w systemie push-pull.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W polaczeniu z traxxem też dają push'n'pulla.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Push-pull (pl. pchaj-ciągnij) – pociąg złożony z lokomotywy i wagonów, zakończony wagonem sterowniczym. Zasada działania takiego pociągu jest podobna do EZT. Jednakże w przeciwieństwie do EZT te pociągi można dowolnie skracać i wydłużać oraz można wymieniać lokomotywę - muszą być dostosowane do tego systemu sterowania. Dotyczy PESY, Bombardiera, Traxx`a. Choć koleje niemieckie stosują wagony sterownicze w normalnych składach(nie tylko piętrowych)

I lepiej się psująAAdamq pisze:VT627 po naprawie okresowej P4 w Inowrocławiu wyglądają lepiej niż SA135
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
rufio198 pisze:I lepiej się psująAAdamq pisze:VT627 po naprawie okresowej P4 w Inowrocławiu wyglądają lepiej niż SA135
Patrzyłem na to co się błyszczy... nie zaglądałem do środka...
Napewno kiedyś tak... A to czy często? Okaże się. Miejmy nadzieję że nie.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Kiedyś to wiem, chodzi o wiek dziecięcy.
PS około 11-12 z Wileńskiego wyjechał skład 3xen57.
Czy to jakiś tajemniczy obieg, czy naprawdę trzeba puszczać 3 jednostki w święto?
PS około 11-12 z Wileńskiego wyjechał skład 3xen57.
Czy to jakiś tajemniczy obieg, czy naprawdę trzeba puszczać 3 jednostki w święto?
ŁK
3xEN57(AL) to nawet i na relacji: Warszawa Wileńska - Zielonka jeżdżą/jeździły, a na taką relację to i spokojnie wystarczyłaby 1 jednostka. 
Chyba taniej wykupic trase na jeden dluzszy pociag, niz dwa krotsze
Czasami tez moze sie inaczej nie dac z innych powodow.
Na Ochocie chyba jakiś kryzys, dziś nie spotkałem się z żadnym obiegiem na asynchronach, nawet na tych kursach co zwykle były (okolice 7:30 oraz 13:00, linia R7).
Dodano po 3 godzinach 28 minutach 16 sekundach:
Oczywiście nie liczę obiegów Falenickich na których kursują 45WE.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
11:32 z Zachodniego do Dęblina jechał na EN57AKM.zxcvbnm pisze:Na Ochocie chyba jakiś kryzys, dziś nie spotkałem się z żadnym obiegiem na asynchronach, nawet na tych kursach co zwykle były (okolice 7:30 oraz 13:00, linia R7).
Najprawdopodobniej dawne czoperki AKMy 1486,1561,1562 i 1566 przeszły na Ochotę.
KM Pruszków