Komunikacja podmiejska

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 17 gru 2007, 20:25

Ja pierniczę, co to za patologia kazać się ludziom przesiadać na Żeraniu...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2007, 20:26

R-11 Kleszczowa pisze:
Colony pisze:Paradoksalnie musiała by się zatrzymywać na tych wszystkich przystankach na Milenijnej, więc co to byłaby za 5xx.
Nie gorsza niż 516. Dodatkowo przystanek przy Ceramicznej mógłby pozwolić na brak Białołęki - Ratusz.
Już widzę, jak się na to UD Białołęka zgadza :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 gru 2007, 20:28

inż. Glonojad pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: Nie gorsza niż 516. Dodatkowo przystanek przy Ceramicznej mógłby pozwolić na brak Białołęki - Ratusz.
Już widzę, jak się na to UD Białołęka zgadza :p
Toż to rzut beretem 8-(
Colony pisze:Wtedy E-4 już koniecznie out z Ratusza i Ekspresowej.
:super:
R-9 Chełmska pisze:Ja pierniczę, co to za patologia kazać się ludziom przesiadać na Żeraniu...
Poprawa niewielkim kosztem :>
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 17 gru 2007, 20:29

R-9 Chełmska pisze:Ja pierniczę, co to za patologia kazać się ludziom przesiadać na Żeraniu...
W wielu przypadkach się nie zgodzę z koncepcją dubli, ale 21 i 144 są swoim własnym dublem niestety, któryś prędzej czy później poleci. Chodzi o to, aby bezboleśnie dla pasażera.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 gru 2007, 20:30

Colony pisze:
W wielu przypadkach się nie zgodzę z koncepcją dubli, ale 21 i 144 są swoim własnym dublem niestety, któryś prędzej czy później poleci. Chodzi o to, aby bezboleśnie dla pasażera.
To raz, a dwa to linia do Żerania może powstać najmniejszym kosztem - szczególnie taborowym. To w obecnej sytuacji - kiedy plan MZA spada, a i tak musi w sumie wynosić OIDP 80% - jest rozwiązaniem najlepszym (co nie znaczy, że mnie się podoba przesiadka na FSO ;) )
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2007, 20:32

Pytanie, czy poleci 21, czy 144. Wcale nie byłbym pewien wyniku, zwłaszcza, jeśli ZTM poważnie myśli o przyspieszeniu tramwajów na Jagiellońskiej. Ale, że nie myśli, to sprawa wcale nie jest jednoznaczna ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 17 gru 2007, 20:48

Colony pisze:Wtedy E-4 już koniecznie out z Ratusza i Ekspresowej.
Nie, powinno być na Konwaliowej.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 17 gru 2007, 20:54

Bez przystanków na Modlińskiej i autobusy o pojemności 500 pas/poj. ;-)

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 17 gru 2007, 21:03

Proponuje tutaj przeczytać http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... =2&s=0ytać wypowiedzi L. Ruty, które rozwiewają pewne wątpliwości.

844 czy 344 będzie dodatkiem do linii 144 , na trasie Legionowo - Żerań.
Ale nic jeszcze nie jest pewne.

[ Dodano: 2007-12-17, 21:28 ]
Czyżby to miało wyglądać mniej więcej tak: 803 Legionowo - Zerań FSO. 144 Buków - Dw. Wschodni[Kijowska]. Częstotliwość : 144/12/20/20/20 , 80x/12/x/20/.
Skordynowanie 144/80x z 511 rano z Dąbrówki Wiślanej co 3 minuty. Skoordynowanie 803 również z liniami z Legionowa
? :>

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 gru 2007, 22:40

To jest własnie proba uszczesliwiania ludzi na siłe, przez takich darmozjadow z ZTMu, co siedzą i takie bzdury (jak na załączonym obrazku widac,wymyslają, śliniąc się przy tym okrótnie), a potem pretensja do całego swiata że ludzie korzystaja z własnych samochodow ( oni to nazywaja blachosmrodami) zawalaja nimi miasto. Siedzac w swoim aucie nawet w dlugim korku, to siedzisz i wiesz że dojedziesz w jakimkolwiek komforcie, a nie stoisz na jednej nodze, wcisniety w drzwi autobusy i mając na sobie oddech wąsatej zapijaczonej świni, lub marzniesz na przystanku, przy którejś z kolei przesiadce =;

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2007, 22:42

No pewnie, bo czekając godzinę na linię relacji dom -praca (bo przecież żeby każdemu dogodzić trzeba by upięciokrotnic liczbę linii) to się nie zmarźnie wcale... ](*,)

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 17 gru 2007, 22:45

inż. Glonojad pisze:No pewnie, bo czekając godzinę na linię relacji dom -praca (bo przecież żeby każdemu dogodzić trzeba by upięciokrotnic liczbę linii) to się nie zmarźnie wcale... ](*,)
Oczywiście masz racje, ale nie każdy ma ochote tańczyć, tak jak mu zagraja i woli chodzić swoimi ściezkami ,stąd niechęć pasazerów, do tak licznych i nie zawsze zgranych ze soba przesiadek (-X

Tm

Post autor: Tm » 17 gru 2007, 22:50

jacek pisze:Oczywiście masz racje, ale nie każdy ma ochote tańczyć, tak jak mu zagraja i woli chodzić swoimi ściezkami
no i tu rację ma Korwin-Mikke twierdząc, że km to wymysł czerwonych :oops:
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 gru 2007, 22:53

Ma rację tzn. kłamie jak zwykle, kolejki dojazdowe na przykład prywatne, a tramwaje przedwojenne, chociaż miejskie (?) to zyskowne.

Tm

Post autor: Tm » 17 gru 2007, 23:09

ale tramwajem jedziesz tam gdzie władze uznają za słuszne, a samochodem gdzie sam zechcesz :ranting:
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

ODPOWIEDZ