Dziwi mnie to, że tego typu sprawami zajmuje się oddzielna firma. Swego czasu pierwszego dnia remontów na pl. Bankowym uprzejmie tłumaczyłem panom, co powinni poprawić (brak naklejek = autobusy nie zatrzymywały się w ogóle, ludzie byli wściekli) a oni na to "w zleceniu tego nie ma". Wszystko poprawiono po ~2 godzinach, bo w międzyczasie informacja o tym, co należy zrobić musiała obiec chyba pół ZTMu...Bastian pisze:Taki urok zlecania na zewnątrz. Nie zrobią niczego, czego im nie zapisano w zleceniu. A jeszcze gorzej, jak się pomyli piszący zlecenie...
Wadliwe oznaczenia przystankowe
noidea
- MeWa
- Cukiereczek
a gdyby to było robione przez pracowników ZTM, to nie byłoby wpadek? Panowie robotnicy, jeśli nie mieliby na piśmie czegoś, to by to zrobili?Bastian pisze:Taki urok zlecania na zewnątrz. Nie zrobią niczego, czego im nie zapisano w zleceniu. A jeszcze gorzej, jak się pomyli piszący zlecenie...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wszystkich dziwi, ale to wynika z jakichś absurdalnych przepisów.Adam G. pisze:Dziwi mnie to, że tego typu sprawami zajmuje się oddzielna firma.
Wpadki zawsze się zdarzą, ale nie takie. Bardzo cenię znanych mi pracowników ZTM za zaangażowanie, często wykraczające poza obowiązki służbowe. Po prostu wiem, że większość pracowników w tej sytuacji przyjrzałaby się i pomyślała, nawet gdyby nikt tego wprost nie wymagał. O różne rzeczy można ZTM obwiniać, ale etos pracy - przynajmniej u przewozowców - jest niekwestionowany. Zresztą chyba tylko dlatego to wszystko działa, bo płace marne...MeWa pisze:a gdyby to było robione przez pracowników ZTM, to nie byłoby wpadek?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ciekaw jestem, jakich - tak konkretnie, z przywołaniem artykułu. Bo może odrobina wspólnego wysiłku i da się coś z tym zrobić? No chyba że zaraz artylerię bez sensu wytoczy UOKiK czy ktoś taki (tak jak przy opłatach manipulacyjnych za zakup biletu u kierowcy)Bastian pisze:Wszystkich dziwi, ale to wynika z jakichś absurdalnych przepisów
Popatrz, jaka franca!
Stacja Krwiodawstwa 04 rozkład 509 z 2009, a zmiana była w 2010, Walecznych 02 brak rozkladów 111 i 123.
Już są rozkłady na Walecznych 02, dzięki ZTM-ie tylko nadgorliwcy zainstalowali dwa N02, po co, na zapas. Fakt, że jak wchodziło N02 to rozkład dodano do tablicy z rozładami linii odjeżdzających Francuską, a potem pewnie ktoś pomyślał,że normalnie powinien być w tej drugiej czyli tam gdzie są 111,123 i są dwa.
Powiedzcie mi dlaczego jak uruchamia się linię to rozkłady sa zółte, a nie białe tak jest na Stacji Krwiodawstwa 04 z N02.
Już są rozkłady na Walecznych 02, dzięki ZTM-ie tylko nadgorliwcy zainstalowali dwa N02, po co, na zapas. Fakt, że jak wchodziło N02 to rozkład dodano do tablicy z rozładami linii odjeżdzających Francuską, a potem pewnie ktoś pomyślał,że normalnie powinien być w tej drugiej czyli tam gdzie są 111,123 i są dwa.
Powiedzcie mi dlaczego jak uruchamia się linię to rozkłady sa zółte, a nie białe tak jest na Stacji Krwiodawstwa 04 z N02.
Bo na 509 rozkłady przystankowe nie były wymieniane od września 2009. Wszelkie późniejsze zmiany nie powodowały konieczności wymiany rozkładu, to i wciąż wisi stary.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Solaris U10
Jak się wychodzi z M.Wilanowska (południowe wyjście), to nad schodami, jak przy chyba każdej stacji, są takie paseczki "numer strzałka kraniec". No i figuruje tam wciąż linia 186 na Tarchomin mająca niby zmierzać.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Czekając dziś na jakiś autobus, który dowiezie mnie do ZP ŁOJEWSKA, przestudiowałem rozkłady wiszące na ulubionym przez brygady przystankowe przystanku TARGÓWEK-RATUSZ 01. Oto i wnioski:
1) rozkład 112 nadal nie raczył powrócić
2) rozkład 202 pojawił się ponownie w dwóch odsłonach - tym razem w starej i nowej wersji rozkładów
3) 500 i 732 również nadal są w wersji podwójnej
1) rozkład 112 nadal nie raczył powrócić
2) rozkład 202 pojawił się ponownie w dwóch odsłonach - tym razem w starej i nowej wersji rozkładów
3) 500 i 732 również nadal są w wersji podwójnej