Dobra, nie sprzeczam się, najwyraźniej znamy innych pasażerów służbowychBastian pisze:Nie każdy pasażer służbowy się spieszy.
Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Jeżeli myślisz że dojedziesz przebudowywaną Katowicką do Łodzi w 2:45 to jesteś optymistą. Ja w tamtym tygodniu od strony Błoni do Łodzi samochodem jechałem 3 godziny, a w drugą stronę Katowicką ponad 3 godziny. Dziękuję w tym tygodniu wybrałem pociąg.Szeregowy_Równoległy pisze:Warszawa - Łódź. PolskiBus na jutro 25zł (taryfa podstawowa), czas podróży 2:45.
PKP: TLK: 33,30zł., czas podróży 1:48. InterRegio 26zł., czas podróży 1:50. Taryfa podstawowa porównywalna z InterRegio. TLK wychodzi drożej. Przy planowaniu z tygodniowym wyprzedzeniem PolskiBus zawiezie mnie za 12-15zł., czyli już odczuwalnie taniej, bo za cenę biletu PKP pojadę tam i z powrotem. I jeszcze mi na browara zostanie, jeśli alternatywą były TLK.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W październiku korzystałem z PB do Poznania właśnie, przez Łódź i był o czasie zarówno w Łodzi jak i w Poznaniu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jakie tam ograniczenie prędkości obowiązuje?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dla niektórych ta godzina to więcej niż 20zł różnicy. Bo w 2 strony to już są 2 godziny.Szeregowy_Równoległy pisze:Warszawa - Łódź. PolskiBus na jutro 25zł (taryfa podstawowa), czas podróży 2:45.
PKP: TLK: 33,30zł., czas podróży 1:48. InterRegio 26zł., czas podróży 1:50. Taryfa podstawowa porównywalna z InterRegio. TLK wychodzi drożej. Przy planowaniu z tygodniowym wyprzedzeniem PolskiBus zawiezie mnie za 12-15zł., czyli już odczuwalnie taniej, bo za cenę biletu PKP pojadę tam i z powrotem. I jeszcze mi na browara zostanie, jeśli alternatywą były TLK.
[ Dodano: Czw 01 Gru, 2011 ]
Ale mało któremu płacą za czas dojazdu. Jak masz dojechać na 10 gdzieś, to wybierzesz samolot o 8, a nie pociąg o 23. Problemem pociągów jest bardzo często to, że nie da się dojechać na konkretną godzinę, bo musiałby wyjechać w środku nocy.BJ pisze:Niekoniecznie. Do takich Katowic na przykład "lepiej jak pojedziesz pociagiem, samoloty dość często odwołują". W zasadzie samolot to chyba głównie Wrocław, Gdańsk i Szczecin.fik pisze: Generalnie biznes już w ogóle właściwie nie korzysta z pociągów w Polsce, tylko z samolotów. Czasem jak lot nie pasuje, to dopuszczalny jest pociąg do Poznania albo do Krakowa![]()
[ Dodano: Czw 01 Gru, 2011 ]Bastian pisze: Nie każdy pasażer służbowy się spieszy.
Tak jak napisałem, głównym problemem samolotów są odwołane kursy, zamknięte lotniska, złe warunki atmosferyczne. Wczoraj Balice praktycznie nie działały - i weź tu leć. Wylądujesz w Katowicach, to jeszcze będziesz dłużej jechał z Katowic niż z W-wy.
ŁK
Znam osobę, która 2-3 razy w miesiącu od lat lata z Warszawy do Katowic i nie narzekaŁukasz pisze:Do takich Katowic na przykład "lepiej jak pojedziesz pociagiem, samoloty dość często odwołują".
Ojciec lata służbowo co najmniej 3-4 razy w miesiącu, z czego co najmniej 1-2 razy po Polsce, i też nie ma problemów. A nie lata od wczoraj.
Fascynująca to jest twoja potrzeba wtrącenia swoich trzech groszy kompletnie z dupy tylko po to, aby spróbować mi dogryźć.
Akurat mój post odnosił się do chyba widać czego, bo zacytowałem i miał zaprzeczyć argumentowi o zawodności transportu lotniczego.
No, ale jak się nie ma nic mądrego do napisania, to się usiłuje za wszelką cenę dogryźć
Akurat mój post odnosił się do chyba widać czego, bo zacytowałem i miał zaprzeczyć argumentowi o zawodności transportu lotniczego.
No, ale jak się nie ma nic mądrego do napisania, to się usiłuje za wszelką cenę dogryźć
- R-9 Chełmska
Twój ojciec jest wyznacznikiem całego biznesu? Ogarnij się.
Wiesz, ile w ogóle ludzi służbowo podróżuje po Polsce? Całemu LOTowi by nie starczyło samolotów, aby pomieścić choć kilka procent z nich!!
I w sumie nie wiem, co to wszystko ma do PolskiegoBusa...
Wiesz, ile w ogóle ludzi służbowo podróżuje po Polsce? Całemu LOTowi by nie starczyło samolotów, aby pomieścić choć kilka procent z nich!!
Ciekawe, jak sobie radziła, gdy w zeszłorocznym (a może 2 lata temu?) rozkładzie był tylko jeden taki lot w tygodniuBJ pisze: Znam osobę, która 2-3 razy w miesiącu od lat lata z Warszawy do Katowic i nie narzek
I w sumie nie wiem, co to wszystko ma do PolskiegoBusa...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Lol, a gdzie ja tak napisałem?R-9 Chełmska pisze:Twój ojciec jest wyznacznikiem całego biznesu? Ogarnij się.
Przykłady przeze mnie podane miały tylko potwierdzić, że raczej nie problemu z podróżami samolotem po Polsce. Ty się ogarnij i nie twórz jakichś śmiesznych i absurdalnych interpretacji mojego posta.
I proponuję zakończyć w tym miejscu.