Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Tak samo wisi tam naklejka "17 dla wysiadających", która pewnie jest z czasów jak poranne i wieczorne kursy na 17 jechały przez Broniewskiego. 
To prawda, że 11 będzie m.in. z brygad z 9?

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Zatem Praga jest nieźle ukryta.Domas pisze:A 11 obsłużą wszystkie 4 zajezdnie tramwajowe.
Jest jakiś zjazd (czy zjazdy) z pętli Metro Marymont, mogłoby chyba jako 6 jechać, ale pewnie zmienić dechy za trudno.ashir pisze:Zatem Praga jest nieźle ukryta.
Ciężko mi tą Pragę odnaleźć, tym bardziej, że znikąd (chyba) nie wypadła?
Rozkład 11-ki rano przypomina rzut kostką (ew. wyniki lotto).
I na marginesie brakuje znaku "x" u 9-ki.
Duży plus za ogarnięcie rozkładu 6-ki. Mniej się pęta po nocy.
Rozkład 11-ki rano przypomina rzut kostką (ew. wyniki lotto).
I na marginesie brakuje znaku "x" u 9-ki.
Duży plus za ogarnięcie rozkładu 6-ki. Mniej się pęta po nocy.
Dojazdy na Marymont po śladzie 6, więc zero pokrycia z trasą podstawową.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Trochę się boję zapytać, ale.... Czy ten wyjazd z R4 4-ki o 3:33 miał aż takie kluczowe znaczenie, że trzeba go było przyśpieszyć o minutę? Zmiana kosmetyczna, a rozkłady same się nie wywieszą.
Zobacz na przykład przyjazdy na Marymont (czasy na ostatnim przystanku przed pętlą):Paweł D. pisze:Ciężko mi tą Pragę odnaleźć,
| 22 |[08] 28 48
| 23 | 07 28z
i odjazdy:
| 22 | [30z 51m
| 23 | 30w
Widać, że jeden tramwaj przyjeżdża i już nie wraca.
I to co nie jest wykazane to wszystko z Pragi? A przypadkiem przez skrócenie 6 do Młocin i odzyskaniu kilku brygad, to nadwyżka solówek nie idzie na 28, a w zamian żoliborskie składy na 11?pawcio pisze:Dojazdy na Marymont po śladzie 6, więc zero pokrycia z trasą podstawową.
Dokładnie jeden człowiek do zatrudnienia każdego dnia powszedniego. Czyli koszt nieco ponad jednego etatu w skali roku.Paweł D. pisze:Trochę się boję zapytać, ale.... Czy ten wyjazd z R4 4-ki o 3:33 miał aż takie kluczowe znaczenie, że trzeba go było przyśpieszyć o minutę? Zmiana kosmetyczna, a rozkłady same się nie wywieszą.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przypomniało mi się, więc zadam pytanie zapewne idiotyczne, na które jest prosta odpowiedź, tylko ja jej nie znam: czemu 9 zjeżdżająca z Gocławka na R-1 nie jedzie jako 24? Pasażerstwo jest poważnie zdziwione, jak się skręca na Zawiszy, a tak odpadłby element zaskoczenia na tym odcinku. Nastąpiłoby przesunięcie zdziwienia pod Pedet.
Bardziej miałem na myśli koszty wywieszenia rozkładów oraz wydruku i ofoliowania.
Tych nie znam. Ale raczej niższe niż etat motorniczego i to nie koniecznie w skali roku.
A czy mi się zdaje czy Praga będzie miała teoretycznie do wystawienia więcej wysokich składów niż ma na stanie?