Informacja pasażerska
Czy tylko mnie się wydaje, czy naprawdę jest tak, że w 9 na 10 przejazdów mobilisowymi SU18 rozsypuje się Knapik na 180 (odcinek mniej więcej Foksal-Kapitulna)? Zakładając, że w tym 1 na 10 rozgarnięty szofer sprowadza go do pionu np. przed Nowym Światem? W pozostałych przypadkach przeważnie rozsypka trwa w najlepsze np. do Zamkowego (tam wysiadam), czasem zdarza się ratowanie sytuacji właśnie na Zamkowym. Sytuacja powtarzająca się dość często, stąd moje pytanie 
- MeWa
- Cukiereczek
no ale w niektórych kursach jest przecież ten dłuższy czaspasażer pisze:509emyl pisze:A konkretnie jakiej linii/przystanku owe rozbieżności dotyczą?
Na przystankach jest przelot pomiędzy Stacją Krwiodawstwa a Wileńskim (pierwszym za Ząbkowską) 14 min a na stronie 10 min.
Rozkład w internecie podaje czas dla konkretnego kursu, a ten przystankowy już przecież nie może tego robić...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
O tym wiedzą kierowcy i planiści, ale pasażer jest w tej kwesti zielony. Wszystko zrozumialem. Dzięki za objąśnienie.
Przy okazji, choć to pewnie powinno być w UK, uruchomiono Zieleniecką, ale przystanków na Kijowskiej dla 509 i 517 nie zlikwidowano pewnie po to aby "skrócić " przeloty tych linii, a zlikwidowano dla czarnych (123,146,147) ,żeby je wydłużyć.
Przy okazji, choć to pewnie powinno być w UK, uruchomiono Zieleniecką, ale przystanków na Kijowskiej dla 509 i 517 nie zlikwidowano pewnie po to aby "skrócić " przeloty tych linii, a zlikwidowano dla czarnych (123,146,147) ,żeby je wydłużyć.
-
Stary Pingwin
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Odległości między przystankami, które są w sterownikach, dostarcza Organizator. Macrosystem po ostatniej aktualizacji nie zeruje części odchyłek, więc praktycznie wszystkie babole ZTM wychodzą. A jest tego sporo, nie pamiętam już kiedy ostatnio jechałem jakąś linią, na której bym nie musiał poprawiać. Chociaż wiem... C51 było w porządkumaciej180 pisze:Czy tylko mnie się wydaje, czy naprawdę jest tak, że w 9 na 10 przejazdów mobilisowymi SU18 rozsypuje się Knapik na 180 (odcinek mniej więcej Foksal-Kapitulna)? Zakładając, że w tym 1 na 10 rozgarnięty szofer sprowadza go do pionu np. przed Nowym Światem? W pozostałych przypadkach przeważnie rozsypka trwa w najlepsze np. do Zamkowego (tam wysiadam), czasem zdarza się ratowanie sytuacji właśnie na Zamkowym. Sytuacja powtarzająca się dość często, stąd moje pytanie
A kiedy była ostatnia aktualizacja? Bo w ostatnich dniach zauważyłem poważny wzrost gadatliwości Knapika na 179 i likwidację schizofrenii polegającej an tym, ze cały autobus jedzie na Kabaty, a monitorki pod sufitem jadą na Ursynów Płn. Może to dzięki tej aktualizacji?Szeregowy_Równoległy pisze: Macrosystem po ostatniej aktualizacji
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Tak, to dzięki temu. Knapik przestał się wyłączać po paru półkursach, pojawiła się ikonka na LCD która zmusza Knapika do powtórzenia ostatniego przystanku (zapamiętuje 10 wciśnięć, jak mi PKP WKD Al. Jerozolimskie, przystanek na żądanie zaczął gadać, to za Śmigłowca skończył, stąd wiem, że 10 zapamiętuje
), po wciśnięciu opcji "Zmiana trasy" nie ma pływającego napisu na przednim wyświetlaczu ("Uwaga! Zmiana trasy!), tylko "Trasa zmieniona" i to chyba wszystkie zmiany. Problemy z wyrównywaniem odległości były już po poprzedniej aktualizacji.