Komunikacja miejska po M2C
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie sądziłem, że tam jest tak wąsko... Faktycznie - trzeba by zlikwidować miejsca parkingowe. No to w takim razie odwrócić ruch na placuMichalJ pisze:Tu???
https://www.google.com/maps/search/wars ... e0!6m1!1e1
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Chyba żartujecie, ja tam solówką spokojnie przejechałem 
A zakrętasy Nowgordzka - Lindleya są za ostre? Wtedy przystanki mogły by być na wschód od Lindleya.

Wygląda tak samo jak skręt w prawo z Mehoffera w Świderską.
Czegoś w stylu 191 które od połowy ma taką samą trasę jak 191, tylko gorszą, bo nie dowiezie do tramwaju.reserved pisze: (skrócenie mające na celu zrobienie z linii 178 czegoś w stylu 191, co poprawi też regularność kursowania)
Lubię ludzi, którzy wypowiadają się o miejscu, którego kompletnie nie znają, a w dobie StreetView i zdjęć satelitarnych nawet nie rzucą okiem przed wciśnięciem "wyślij"Kleszczu pisze:Nie sądziłem, że tam jest tak wąsko...MichalJ pisze:Tu???
https://www.google.com/maps/search/wars ... e0!6m1!1e1
(przepraszam, nie mogłem się powstrzymać)
Może i jest ciasno, ale pas jest chyba pełnowymiarowy.Flash8222 pisze:Chyba żartujecie, ja tam solówką spokojnie przejechałem
Wątpię, żeby IR zgodził się na parkingi po obu stronach z niewymiarową jezdnią.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
105 na Reducie Wolskiej ledwiezabieralne (czas na zakaz sztywniakow). E-5: pojedyncze stojace + komplet siedzacych.
Przefetyszyzowanie czerwieni czy porzniecie 26?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Brak torów na KasprzakaGlonojad pisze: Przefetyszyzowanie czerwieni czy porzniecie 26?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Prawdę mówiąc to dziwię się, że na 105 w ogóle pojawiają się deskorolki...Glonojad pisze:105 na Reducie Wolskiej ledwiezabieralne (czas na zakaz sztywniakow). E-5: pojedyncze stojace + komplet siedzacych.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Środa, godz. 14:30. Podjeżdża 127 na przystanek Biblioteka Uniwersytecka w kierunku Włoch. Na przystanku gdzieś mniej więcej 40 osób. 30 osób wsiada do 127, 10 osób zostaje (zapewne czekając na 105). Czyżbym trafił na zamknięcie metra? A może trafiłem na dziwny, wręcz niewytłumaczalny przypadek, że akurat wtedy to autobusy miały wykorzystanie? Może nie prowadzę ostatnio jakoś szczególnie obserwacji, ale jeżdżąc co jakiś czas tamtędy nie zauważyłem, żeby choć trochę pasażerów ubyło na korzyść metra.
10 osób nazywasz wykorzystaniem? Inna sprawa, że przed otwarciem metra 105 faktycznie w czasie zajęć (nie w czasie przerw) woziło z BUW-u po parę osób.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
30 osób to nie jest dużo jak na warunki UW/BUW. Nie mówię, że nikt tymi autobusami nie jeździ - mówię, że jeździ nimi zdecydowanie mniej ludzi, niż dotychczas (główne powody dla 105, które to mnie osobiście tam najbardziej drażni: ludzie są leniwi i nie chce im się iść pod górę, ludzie są leniwi i nie chce im się iść do metra, ludzie mieszkają gdzieś na Grzybowskiej/Jelonkach/dalekiej Woli). Jeden z tych problemów miał być załatwiony podjazdami pod CNK, no ale oczywiście nikomu się nie chciało o to walczyć (nie mówię, że mi się chce, mi spacer po szkole nie przeszkadza) i teraz mamy stację w lokalizacji takiej, że leniwa strefa dojścia w kierunku wschodnim kończy się gdzieś w haszczach na brzegu wschodnim Wisły, a podjeżdżać do Zajęczej nikomu się nie chce, bo "jak już siedzę w tym 105, to już nim pojadę".
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
To ja jeszcze dodam że w środę padało. W ładniejsze dni tłumek by się pewnie rozszedł na górę, albo do M2.