Rozkłady tramwajowe od reformy 4/8 (sezon 2015/16)
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A nie jestem przekonany czy BusMan w ogóle potrafi podpinać pod jeden przystanek odjazdy z innego słupka.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Kiedyś się dało, minusem tego rozwiązania było to, że informacja ta ciągnęła się przez cały półkurs, co robiło niepotrzebne zamieszanie.pawcio pisze:A nie jestem przekonany czy BusMan w ogóle potrafi podpinać pod jeden przystanek odjazdy z innego słupka.
Tylko że rozkładowo ten kurs był na tym przystanku a odjazd był faktycznie realizowany z innego.
Może można mu zrobic trasę przez oba przystanki? Ja wiem, ze tak sie nie da przejechać, ale przeciez mozna dodać ścieżkę w grafie
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
ŁK
Nie byłoby problemu, gdyby busman posiadał edytor pojedynczej tabliczki z możliwością dopisania uwagi do wybranego kursu. Jak widać tego też nie potrafi zrobić. Jak gawiedź ma się naśmiewać z nikomu niepotrzebnej informacji dotyczącej pętli a ciągnącej się przez całą trasę to faktycznie, przemilczmy sprawę.
Przypominam że same tarczki i dopiski są robione w Tadziomanie. Z BusMana schodzą tylko kursy z trasami.
OK, nieważne gdzie, ważne że się nie da. Naprawdę nie ma szans, aby przepuszczać to przez coś nowszego, co pozwoli edytować tabliczkę, wydłużyć opis trasy zjazdu i pewnie jeszcze parę rzeczy?
A te tabliczki w Arialu to nie były bezpośrednio z busmana drukowane?
A te tabliczki w Arialu to nie były bezpośrednio z busmana drukowane?
Był krótki okres kiedy były drukowane tabliczki tramwajowe z BusMana ale nie życzę nikomu prób ich formatowania dla takiej 9. Nie bez powodu został zrobiony upgrade Tadziomana.
To może chociaż na przystanku M-P 03 dać dopisek "Dodatkowy kurs o 19:58 z M-P 05"? Ćwierćśrodek, ale zawsze... Podobne dopiski bywają: http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20150929/N36/324156.HTM
A to ma pewno można.
- Solaris U10
Jak dla mnie to można by przed wydrukiem na PDF-ie dodać literkę i objaśnienie. To tylko jeden kurs, a i rozkłady się co tydzień nie zmieniają.
To teraz pytanie zasadnicze - skoro można (i nie jest to skomplikowane) to czemu tego nie zrobiono?
Bo ktoś nie pomyślałPaweł D. pisze:To teraz pytanie zasadnicze - skoro można (i nie jest to skomplikowane) to czemu tego nie zrobiono?
Ostatnia skonsumowana "PARÓWKA"
21.12.2012
366+218 013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685 019B/33
21.12.2012
366+218 013B/28
Przedostatnia:
7.12.2012
140+685 019B/33