Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Jarmark Europa na wieki wiekĂłw

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 paź 2007, 7:52

Tm pisze:Jako wadę podaje się, że stadion zakorkuje centrum, ale przecież jak się ten teren sprzeda pod osiedle to korki też wzrosną i to na dobre.
Tak, ale w sposób jak najbardziej przewidywalny (w sensie typowy i regularny). I raczej nie w liczbie 50 tysięcy pasażerów na godzinę.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 31 paź 2007, 8:46

Takie odnoszę wrażenie, że SN na Pradze nie będzie bo:

- biją w nocy i okradają (na upartego w dzień też)
- niektóre kamienice nie wyglądają estetycznie (czyli ruina), więc wstyd pokazywać takie coś

Ogólnie Praga jest kojarzona z czymś złym, ten SN mógł to zmienić, ale cóż, "na złym" terenie nie warto budować, chyba stereotypy wygrają.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 31 paź 2007, 9:53

Nie stereotypy, tylko pieniądz. ](*,)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 31 paź 2007, 10:32

geograf_OSU pisze:
inż. Glonojad pisze:Bzdura. Poseł jest reprezentantem całego narodu
Bzdura. Poslowie jako grupa sa reprezentantami narodu, pojedynczy posel jest reprezentantem mieszkancow okregu z ktorego zostal wybrany.
Bzdura wierutna. Polecam lekturę Konstytucji RP.

Awatar użytkownika
kocur

Post autor: kocur » 31 paź 2007, 12:37

Krzysiek pisze:Nie stereotypy, tylko pieniądz. ](*,)
Niestety, ale masz rację. Teren ten jest niezwykle atrakcyjny, potencjalni nabywcy są, muszą tylko teraz skutecznie "lobbować" ](*,)

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 31 paź 2007, 17:24

Kandydat PO na ministra sportu powiedział dziś w TOK FM, że stadion powstanie an błoniach stadionu X lecia, a o planach HGW powiedział, że są to poszukiwania rezerwowej lokalizacji. Mogliby się zdecydować! #-o

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 31 paź 2007, 18:35

Coś pieprzą bez reszty 8-[ Sami nic nie wiedzą.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Tm

Post autor: Tm » 31 paź 2007, 18:58

Tak, ale w sposób jak najbardziej przewidywalny (w sensie typowy i regularny). I raczej nie w liczbie 50 tysięcy pasażerów na godzinę.
tylko, że stadion sprawi olbrzymie korki w czasie mistrzostw i potem już mniejsze w czasie kolejnych okazji, na co można ludzi przygotować, nakłonić do korzystania ze zbiorkomu, wprowadzić czasowe zmiany w organizacji ruchu, mimo wszystko coś łatwiejszego do przełknięcia niż kolejni ludzie jadący dzień w dzień do i z pracy
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 31 paź 2007, 19:33

Kandydat PO na ministra sportu powiedział dziś w TOK FM, że stadion powstanie an błoniach stadionu X lecia, a o planach HGW powiedział, że są to poszukiwania rezerwowej lokalizacji.
Na WP teraz podali, że sprawa rozstrzygnięta - Stadion ma być na błoniach obok Xlecia.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 31 paź 2007, 22:25

Piotrek pisze:
Kandydat PO na ministra sportu powiedział dziś w TOK FM, że stadion powstanie an błoniach stadionu X lecia, a o planach HGW powiedział, że są to poszukiwania rezerwowej lokalizacji.
Na WP teraz podali, że sprawa rozstrzygnięta - Stadion ma być na błoniach obok Xlecia.
Bardzo dobrze. Takie zamieszanie naprawdę nie służy dobrze całej organizacji EURO2012.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 lis 2007, 10:22

Tm pisze:
tylko, że stadion sprawi olbrzymie korki w czasie mistrzostw i potem już mniejsze w czasie kolejnych okazji, na co można ludzi przygotować, nakłonić do korzystania ze zbiorkomu, wprowadzić czasowe zmiany w organizacji ruchu, mimo wszystko coś łatwiejszego do przełknięcia niż kolejni ludzie jadący dzień w dzień do i z pracy
Na jakiej podstawie twierdzisz, że to coś łatwiejszego?

[ Dodano: 2007-11-01, 10:24 ]
Solaris U10 pisze:Kandydat PO na ministra sportu powiedział dziś w TOK FM, że stadion powstanie an błoniach stadionu X lecia, a o planach HGW powiedział, że są to poszukiwania rezerwowej lokalizacji. Mogliby się zdecydować! #-o
Na co? No powiedział jasno, co jest wariantem "A", a co jest wariantem "B". Po prostu Hanka się wykazała długim językiem i inicjatywą - to nie PiS, tu nie trzeba kwakać jak wymyślił Jarosław...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Tm

Post autor: Tm » 01 lis 2007, 10:52

inż. Glonojad pisze:Na jakiej podstawie twierdzisz, że to coś łatwiejszego?
na takiej, że osiedle spowoduje dla wszystkich dłuższy czas dojazdu w obydwu szczytach, a stadion z rzadka i tylko przed i po imprezie, nawet wyciągnąć specjalnie na te okazję trupy z zajezdni łatwiej i zrobić linię specjalną niż dzień w dzień wysyłać dodatkowe brygady, żeby nowi mieszkańcy się pomieścili

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 lis 2007, 11:36

Na tej zasadzie proponuję w ogóle z centrum całą zabudowę wywalić i zrobić jeden wielki megapark. ](*,)

Teokryt

Post autor: Teokryt » 01 lis 2007, 12:01

Nie lepiej zapaćkać centrum jak NY. Tak czy siak podoba mi sie plan miasta Paryż. Wieżowce i podobne mają swoją dzielnice na obrzeżach a centrum jest rozproszone.
Obrazek

Tm

Post autor: Tm » 01 lis 2007, 12:10

inż. Glonojad pisze:Na tej zasadzie proponuję w ogóle z centrum całą zabudowę wywalić i zrobić jeden wielki megapark.
Na takiej zasadzie to ja proponuję wszystkie parki, stadiony, miejsca imprez wywalić z centrum i zrobić jedno, wielkie osiedle. ](*,)

ODPOWIEDZ